Motorcuların Karşılaştığı Risk. İşitme Kaybı !

Motorda, görülmez ama önemli bir tehlike de işitme kaybıdır. Yüksek gürültüye ve hava basıncına maruz kalan kulaklardaki reseptörler (sesi beyinin algılayabileceği sinyallere dönüştüren tüyler) ölmeye başlar. Önce hafif bir çınlama ile başlayan bu etki zamanla huzursuzluğa döner ve nihayetinde kalıcı duyma hasarlarına sebep olur.

Keyifli bir sürüşten sonra kendinizi hala motor üzerinde hissediyorsanız bilin ki reseptörler deforme olmaya başlamıştır. Bu sebeple bu etkileri en aza indirmenin en iyi yolu kulaklık kullanmaktır. Ama hangi kulaklık, piyasadan alınan 3-5Tl’lik tıkaçlar dış ortam sesini tamamen kesilmesine çevresel uyarıların algılanamamasına sebep olmakta ve kulakta yüksek basınç oluşturmaktadır.

Alpine Motosafe kulaklıklar ise ayarlanabilir filitrelere sahiptir, kullandığınız motora, hıza ve çevresel şartlara göre istediğiniz seviyeyi seçer, böylece hem çevreden kopmamış hem de kulağınızı korumuş olursunuz.

Bununla ilgili detaylı bilgilere Motomax web sitesinden (http://www.motomaxonlineshop.com/alpine-motosafe-kulaklik-pmu280) ulaşabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• motorcu-isitme-kaybi.jpg
    motorcu-isitme-kaybi.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 15,463
Böyle şeyler kullanmakta fayda var. Müzikle uğraşıyorum 28 yaşındayım. Artık benim bile stüdyolardan sonra eve geldiğimde kulaklarım çınlıyor. Aynı görevi samsung telefon kulaklığı ile görüyorum. Motor üzerinde ise buff kullanıyor ve genelde kulağımı örtecek şekilde takıyorum. Baya bir rahatlatıyor.

Alıpta kaybetmem diyorsanız mantıklı bir ürün :)

Pamuk koyarak isimi goruyorum. Bu tarz kulaklıklar plastik olduğundan kulak ici mantarı oluşumuna neden oluyor diye okumustum.

Pamuk koyarak isimi goruyorum. Bu tarz kulaklıklar plastik olduğundan kulak ici mantarı oluşumuna neden oluyor diye okumustum.

Plastik mantar yaparda pamuk yapmaz mi simdi Kulak yolun zaten dis ortamla surekli baglantili

Ben alpine motosafe i kullandim fakat cok memlun degilim.. sesi tamamen kesmiyor ve kulagimi acitiyordu..

3m in kulak tikaclarini oneririm sesi yuksek seviyede kesiyor fakat bu sizin dis ortamla baglantinizi kesicek seviyede deil.. lux bir otomobilin camlarinin kapatilmasi cok daha fazla ses kesiyor zaten..

Aşağıda resmini paylaştığım KKD sınıfında olan 2 tıkaçtan bu ürünü ayıran farkları bilen var mı acaba?
Daha mı konforlu? yoksa ses yalıtımı mı daha iyi? Yoksa farkı sadece fiyatı mıdır?

Gidip bu ürünü aldıktan sonra 3tl lik kulak tıkacından farkı olmadığını görürsem büyük hayal kırıklığı yaşarım doğrusu :)

Bu ürünlere aslında "1 hafta deneme süresi, beğenmezseniz paranız iade" gibi kampanyalar yapsalar da alıp deneyebilsek ne güzel olurdu değil mi?

"Kullanılmış kulak tıkacı iade alınır mı hiç?" demeyin. Adamlar şarjlı diş fırçasında bile bu kampanyayı yaptılar.

Açıkçası deneme şansım olsa ve memnun kalsam hayatta iade etmem. Daha sessiz olsun diye kasklara çok daha fazlasını veriyoruz nede olsa.

Quiet%2BKulak%2BT%25C4%25B1kac%25C4%25B1%2BQuiet%2BKulak%2BT%25C4%25B1kaclar%25C4%25B1.jpg

ipli_kulak_tikaci.jpg

Son düzenleme:
Uzun zamandır kullandığım bir ürün, son derece memnunum.

"En sessiz kaskı" almak için binlerce lira vermekten, ya da uzun yoldan sonra baş ağrısı ve kulak çınlaması çekmektense, çok daha ideal bir çözüm bence.

Bir kere konforuna alıştınız mı, kulak tıkacı olmadan motosiklet kullanmak istemeyeceksiniz.

eee deli gibi ses yapan, esasında pist yarışları için yapılmış ss motorla karayolunda saatlerce sürerseniz olacağı bu, sessiz motor alın, touring enduro gibi, ss le sizin kulaklarda etraftakilerinde kulaklarda ses kaybı oluyor arkadaş :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
eskiden işe gidip gelirken kulaklık takıp müzik dinleyerek yol alıyordum ve yolun seside az da olsa duyuluyordu tabi. yolu az duyma sebebim ise müziğin sesini sonuna kadar açmam :) işe vardıktan sonra kulaklığı çıkarttığımda böyle bir mallaşmış hissediyordum, beynim zonkluyor ve kulağımdan sabit ince tiz bir ses geliyordu.

iş değiştirdikten sonra yol süresi 15 dakikaya indi ve bende kulaklık işini bıraktım bir süre sonra. doğru dürüst şarkı dinlemeden yol bitiyor ve kulaklığı tak çıkar yaptığına deymiyor.

Hiç sorun değil. Ben de zaten %20 işitme kaybı var ve her yıl yavaşça artıyor. Genetik miras👂

Pamuktan dah memnun kLdim desem yeridir.

Plastikler hic hava almıyor
Pamuk ona gore daha rahat. Hava aldığını düşünüyorm hissediyorum. Denemesi bedava.

2 yildir pamukla devam.

Eczaneden ipli kulak tıkacı alıyorsunuz. En son 7 liraya aldım. Yıkayıp yıkayıp kullanıyorum. Büyük rahatlık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar