Motorculara karşı ön yargının sebebi nedir

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese selamun aleyküm değerli motorcu kardeşlerim ve motorcu abilerim,
Forumda yeniyim aslında ama aklıma takılan birkaç soru var size sormak istedim;
Küçüklükten beri araba sevdamın yanında birde bisikletle başlayan motor sevdam var, ne zaman motor alacağım desem çevrem buna karşı çıkıyor.
Motosiklet alacak kadar maddi durumum var ama çevre baskısı yüzünden alamıyorum.
Mesela arkadaşlarla kafede oturuyoduk yoldan motorlu birisi geçiyordu o sırada, yan masada oturan hiç tanımadığım adam bile motosikletçiye bakarak söyleniyordu.
Bunun sebebi nedir...

Apaçi gibi ses çıkaran ve deli gibi hızlı giden manyak bir araç kullanıyoruz,aralardan geçiyoruz. Araç sürücülerini kızdırıyoruz. Araç sürücüleri de ülkenin %95ini oluşturuyor. Efendi gibi gidenleri tenzil ederim.

Halk çoğu zaman azınlığa bakarak çoğunluk adına kesin karar verir.Sence her sokakta bu tipler dikkat çekerken halk nasıl bizi sevsin :silent:

0.jpg

hqdefault.jpg

hqdefault.jpg

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Apaçi gibi ses çıkaran ve deli gibi hızlı giden manyak bir araç kullanıyoruz,aralardan geçiyoruz. Araç sürücülerini kızdırıyoruz. Araç sürücüleri de ülkenin %95ini oluşturuyor. Efendi gibi gidenleri tenzil ederim.
Tamam haklısınızda bu durum normal şekilde kullanalar içinde aynı aslında.
Biz nasıl bikaç kişiyi çılgın gibi araba kullanıyor diye tüm araba sürücülerine karşı önyargılı yaklaşmıyorsak,
onlarında tüm motorculara böyle yaklaşmaması lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------

Halk çoğu zaman azınlığa bakarak çoğunluk adına kesin karar verir.Sence her sokakta bu tipler dikkat çekerken halk nasıl bizi sevsin :silent:

http://img.youtube.com/vi/sqHZGy3qDU4/0.jpg

http://i.ytimg.com/vi/1BG9Cd-c4KI/hqdefault.jpg

http://i.ytimg.com/vi/8f-yPEteIYk/hqdefault.jpg

Bu resimleri görünce doğanla 240 yapanlar geldi aklıma.
Haklısınız bu arada birde bu fotoğrafları sosyal medyaya atıp hava atmaya çalışan apaçiler var.

Once egitime git gorsunler sonra ekipman duz sonra motor alirsin.. bu sekilde asama asama cevreni alistirabilirsin..

Tamam haklısınızda bu durum normal şekilde kullanalar içinde aynı aslında.
Biz nasıl bikaç kişiyi çılgın gibi araba kullanıyor diye tüm araba sürücülerine karşı önyargılı yaklaşmıyorsak,
onlarında tüm motorculara böyle yaklaşmaması lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:22 ----------

Bu resimleri görünce doğanla 240 yapanlar geldi aklıma.
Haklısınız bu arada birde bu fotoğrafları sosyal medyaya atıp hava atmaya çalışan apaçiler var.

Sessiz sakin ve başkalarına zarar vermeyen sürücüler göze batmadığı için akılda kalanlar her zaman kötü örneklerdir. İnsanlar öyle ya da böyle otomobil vs. yolcu ya da sürücü olarak kullanıyor ama motosikletin üzerine çıkmış insan sayısı dahi çok azdır. Bu yüzden empati kuramazlar ve azınlıkla çoğunluğu yargılarlar.

-Trafikte teker yapıp video koyanları alkışlarsak,
-Kırmızı ışıklarda durmazsak,
-Duran trafikte ışık hızında aralardan geçersek,
-Sürekli redline a sokarsak,
-Kafaya kamera takıp bilmeyerek yapılan en ufak yanlışta karşımızdakini dövmeye kalkarsak,
-Hiçbir trafik kuralına uymazsak,
-Motor küçük diyip kaldırımdan gidersek,
-Otobanda 2 aracın arasından 299 la geçersek,

kimse bize saygı göstermez.
Hala çoğu motosiklet sürücüsü bunların çoğunu yapıyorken bile boş boşuna saygı aramayalım.

Son düzenleme:
şu kasksız dolaşanları indirip dövsek cidden hiçbir problemimiz kalmayacak.

azınlık mı?
adam gibi motosikletçi %20 değildir tüm piyasada.
bence motor kullanların büyük kısmı terörist paketçi. hemen ardından fakir apaçi ve zengin apaçiler geliyor.
bunlar kendilerini etrafa kanıtlayıp iyi kötü de olsa kimliklerini bulmak için yukarda arkadaşların da dediği gibi şeyler yaptıkça , kusura bakmayın ama ben de saygı duymuyorum.

sol şeritte 120 ile araç sollarken , sollamam bitince sağa geçecekken ve sinyal vermişken , benim solumdan 1 metrelik aradan 150 ile geçen gerizekalıya ben ne saygı göstereyim?
o beyinsiz adam bana zarar verebilir , kontrolünü kaybedebilir , beni de öldürebilir. zaten yarısı ilk 10.000 km de kaza yapıp geberip ya da motoru bırakıp piyasadan çıkıyor.

Halk dediğin cahil sürüsü. Neler söylendi yanımda motorcu olduğum halde. Aynı sürü motosiklette kullanıyor. Gençlere laf etmiyorum. Kim kimin elinden tutup yol gösteriyor!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar