hero dash 125cc çok güzel başlangıç motoru olur bir yıla kalmaz fıtı fıtı bisiklet gibi rahat sürmeye alışırsınız sonrasında istediğiniz tarz motora geçersiniz, zaten çok pahalı sayılmaz, satarken 3-5 zarar etseniz bile çok zorlamaz gibi.
sym jet 200i de güzel görünüyor, 200cc olduğu için ara sıra şehir dışına kaçayım dediğinizde de 125cc'den daha rahat gider. şekil olarak da bir maksi scooter havası var. ama servisi falan nasıldır bilemedim.
ikisinin de mağazasına, servislerine bakın, çalışanlara, müşteri ile muhattap olanların tipine bakın hangisinin servisini gözünüz tutarsa ondan alın.
hocam aslında isminde 200 yazıyor ama motor 169cc 7.5litre depo, hava soğutmalı, ön fren abs
hero dash 250 125cc 5.5 yada 5litre depo, hava soğutmalı, ibs (abs yoktu)
burda sym ve heronun servisi aynı. Hero 112kg olduğundan ve 5 yıl 50bin km garanti sunduğundan kendilerine çok güveniyorlar galiba diyorum. Ordaki olumlu düşüncem bu,
sym ise şekli güzel ve 169cc.
motora en güzel başlangıç daha hafif motor ile yapılacaksa o zaman en mantıklısı hero dash 125 olacak.
kayseri benim şuan bulunduğum şehir ama 5 6 ay sonra başka şehre yada memlekete gidebilirim. Motoru kendim süreceksem sym belki daha mantıklı olabilir(340 km lik yol hero ile yapılmaz galiba, sym ile yapılır mı ondan da emin değilim) en kötü ihtimal kargoya verilir ama ona da masraf yapmak istemem, mecbur değilsem
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------
Sym de Symphony modelinide incelemeni tavsiye ederim ön arka 16 inc tekere sahip çok konforlu , yol tutuşu , kombine freni harika bir üretim , diğer başlıktada yazmıştım bendeki Peugeot Tweet ile ön far tasarımı hariç birebir aynı sukuterler , kesinlikle tavsiye ederim , yedek parçaları da piyasada bolca mevcut , İstanbul da Levent Beşiktaş civarı inanılmaz yoğun trafikte iki kişi arka çanta ful dolu kullandığımda bile iki litreden fazla yakmıyor..üstelik 200 cc modellerinde Abs de standart
hocam ben cub tarzı motorları pek sevmiyorum, o yüzden symphony hiç düşünmedim
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------
tamam ya en uygunu hero dash 125. bunu alıyorum
ilk motor için daha fazla para harcamaya gerek yok, bunda tecrübe edineyim. hafif olması da tam benlik.
sürdükçe kendimi geliştiririm, zaten rahat 70 80 hıza çıkıyor çok bile bana ilk başta. Teşekkürler tekrardan
(nefsime uymayayım yoksa nefis 250cc istiyor havalı geliyor çünkü, 250 cc vitesli.. ama önemli olan tecrübe ve sağlık, güvenlik diyip son kararımı veriyorum)
herkese teşekkür ederim yardımcı olduğıunuz için