Motor Yağı Renk Değişimi

Arkadaşlar 1 hafta önce motor yağı değiştirttim. Motul 5000 kondu. 1 hafta sonra baktım yağı rengine bakmak için baya kararmış. Bal rengi gibi değil yani sıfırı gibi. Normal mi bu kadar kısa sürede?

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
En yalın haliyle yağların temizleyicilik özelliği vardır. Kararmayan yağ kötü yağdır. İçiniz erah olsun

Normal isterseniz 1 saat sonra bakın renk değişir.Hem sıcaklık hem arkadaşın dediği gibi motoru temizlenme hemde basınç ve sürtünmeye maruz kaldığı için.

motorun içinde o sıcaklığa ve engabeye sende maruz kalsan sende renk değiştirirsin merak etme normal :))

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Arkadaşlar 1 hafta önce motor yağı değiştirttim. Motul 5000 kondu. 1 hafta sonra baktım yağı rengine bakmak için baya kararmış. Bal rengi gibi değil yani sıfırı gibi. Normal mi bu kadar kısa sürede?

Yağ değişimi geldiğinde bile yağın aynı renk olduğunun görürsen şaşırma diyecektim ki kararmış demişsin :D Kararır normaldir. 7100 kullanıyorum ben 2500 3000 km sonra yağ kırmızı renginden siyaha dönmeye yeni başlıyorç

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadas dogru yazmis:

En yalın haliyle yağların temizleyicilik özelliği vardır. Kararmayan yağ kötü yağdır. İçiniz erah olsun

Yagin rengini karartan, motor yagindaki faydali katkilarmis genelde.

Yoksa renginden bagimsiz olarak motor yagi halen islevini yerine getirmekte... Onemli olan da o.

Ne vitesi iyi geciren yag, ne de gec kararan yag iyi yagdir.

Iyi yag, islevini uzun sure yerine getirebilen yagdir. Bu da sadece laboratuar analizi ile anlasiliyor.

İçeride kalan eski yağ yeni yağı karartıyor eğer takintiliysaniz ENGİNE FLUSH denen sıvılar var şişedeki sıvının yarısını yağı boşaltmadan kartere dökün motor 1 dakika rolantide çalışsın yağı boşaltıp yeni yağı koyun uzun bir süre kararmaz çünkü motor içi tertemiz olacak

Yukarıdaki arkadaşın dediği haricinde ücretsiz bu işi yapmak istiyorsanız , bir adet yağ çubuğunun içine girebilecek boyutta 30 cm lik hortum alıyoruz. ben çamaşır makinası hortumu kullanıyorum . Yağ boşalttıktan sonra hortumu yağ çubuğu'nun giriş kısmına oturtuyorum , ardından 1,2 üfleme sonucu bütün pis yağı attırıyorum, sonrasında yeni yağı koyup devam ediyorum . Bir sonraki yağ değişiminde ciddi bir kararma gözlemlemiyorum.

'-'

sorunlu bi durumun ardından değiştirdiysen
ilk değişimden fazla bişey bekleme
ikinci değişimi daha erken yap

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar