öncelikle selamlar aşağıda yazacaklarım umarım yardımcı olur
motoru geçen sene ağustos sonunda 0 km aldım tüm kış kullandım işe gidip gelirken hiç bi sorun yaşamadım ta ki nisan ayına kadar
motor uzun mesafe yapınca gaz yemiodu ve istop ediyordu .çok araştırdım çoğu kişi ''hava soğutmalı motor ısınınca şişer 5-10 dk dinlendir geçer'' falan dediler.
işin acemisi olduğum için kabullendim sorunu o şekilde kullandım ama hava biras sıcak olunca gittiğim km düşüyor motor yarım saate anca kendine geliodu.
servise götürdüm anlattım durumu hiç bi yerine bakmadan dedi ''senin sargılar yanmış'' ee nolcak? değiştircez. ne kadar? 80-90 lira falan..motorun garantisi dewam ediyor
ozaman parçayı sökcez fabrikaya göndercez ordan okey gelirse garantiden değiştircez 1 hafta 10 güne anca gelir
neyse sinirlendim dedim böyle kullanırım
yaklaşık 1 ay önce işten ewe dönerken (2km) tam ewin arka sokağında stop etti bıraktım
motorun hava filtresini yağını değiştircektim servise giderken yine aynı mevzu yolda bıraktım yaya gittim servise aldım kendim değiştirdim
dönüşte tekrar aynı sorun ara sokaklardan birinde bi motorcu buldum ite ite götürdüm
usta benzin akıttı falan dedi karbüratörde sorun wardır şimdilik ewe götürür
bindim tam ewe 200 mt kala gene durdu ve ben yine ittim o gün 4 kere aynı problemi yaşattı bana kafayı yedim
ertesi gün samatyada bi motorsiklet tamircisi bi abimiz vardı ona götürmeye karar werdim(servisten soğudum çakkallık peşindeler çünkü)
anlattım durumu aldı anahtarı tur atmak için sonra o da motoru ite ite getirdi

ama mevzuyuda çözdü
yanlış yazıyo olabilirim parçanın ismini bilmiyom karbüratöre giden 2 hortum var
1i benzin 1i hava hortumu montaj sırasında hava hortumunu 2ye katlı bi şekilde takmışlar (ustanın anlattığı) hortumdan çok az bi hava geçiyo ve sıcak havalarda ve motor uzun süre çalıştığında hortum iyice ısınarak tamamen katlanıyo ve benzini yakamıyo
ve usta hortumu katlanan yerden keserek kırılmayacak şekilde taktı o gündür ne sıcak hava ne de uzun km sıkıntı yaratmadı bi hortum yüzünden bi ton eziyet çektim
braz uzun bi yazı oldu ama servise güvensem güzel bi kazık atacaktı bana bence tek bi servisle yetinmeyin burdakiler genelde hep dalavereci (hepsini katmıyorum bildiklerim sadece)
umarım yazdıklarım birine bi şekilde faydalı olur
tekeriniz her daim düz bassın inşallah