Motor Uzun Sürüşte Gaz Yemiyor, Stop Ediyor!!

Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Sevgili arkadaşlar merhabalar.
Motorumdan genel anlamda çok memnunum. Sabah sorunsuz tek tıklama ile çalışıyor.
Ev - İş arası 3 kilometre. Git gel sorunsuz gidiyor.
Yalnız benim şöyle bir sorunum var.
Motor ile gezmeye çıkayım 15-20 kilometre gideyim, yolda gaz yemiyor zorlanmaya başlıyor ve stop ediyor motor.
Ne zaman gazı köklersem kendine geliyor, ama az gaz verirsem yine gitmiyor, illa kökleyerek gitmem lazım gazı.
Bunun sebebi sizce ne olabilir? Teşekkür ediyorum.

Not : Motorum Asya150T-19 Modeldir.
 
Son düzenleme:
Katılım
22 Mar 2006
Mesajlar
402
Merhaba, benzer bir sorunla bende karşılaştım. Hatta aksilikler birbirini bırakmamış ve tekrar marş bastığımda şaside olan kaçaktan dolayı akü boşalmış ve ne yazıkki motor çalışmamıştı. Velhasılı konumuza gelelim, bunun muhtemel problemi karbüratör diyaframındaki yırtıktır. Kesin olarak bir şey diyemesemde bu da ihtimaller içinde.

Selamlar.
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Merhaba, benzer bir sorunla bende karşılaştım. Hatta aksilikler birbirini bırakmamış ve tekrar marş bastığımda şaside olan kaçaktan dolayı akü boşalmış ve ne yazıkki motor çalışmamıştı. Velhasılı konumuza gelelim, bunun muhtemel problemi karbüratör diyaframındaki yırtıktır. Kesin olarak bir şey diyemesemde bu da ihtimaller içinde.

Selamlar.

Sağolun hocam. İşte kısa mesafelerde yok sorun, uzun mesafe gidince sorun oluşturuyor. Sizce bu yırtık olsa kısa mesafede sorun yaratmazmıydı?
 
Katılım
22 Mar 2006
Mesajlar
402
Aslında sorun yaratması mantıklı olan ama bende de kısa yolda sorun çıkmıyordu.
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Aslında sorun yaratması mantıklı olan ama bende de kısa yolda sorun çıkmıyordu.

Anladım hocam sorunumuz aynı kısayolda sorun yok uzun yolda karbüratör yırtığından bir problem olabilir diyorsunuz. En kısa zamanda götüreyim motoru.
 
Katılım
24 Ara 2011
Mesajlar
8,969
sübaplar çok sıkı. Motor kızınca şişip istop ediyor. Anlayan bi ustya sübap ayarı yaptırıp tekrar dene.
 
Katılım
1 Nis 2011
Mesajlar
335
Merhaba, benzer bir sorunla bende karşılaştım. Hatta aksilikler birbirini bırakmamış ve tekrar marş bastığımda şaside olan kaçaktan dolayı akü boşalmış ve ne yazıkki motor çalışmamıştı. Velhasılı konumuza gelelim, bunun muhtemel problemi karbüratör diyaframındaki yırtıktır. Kesin olarak bir şey diyemesemde bu da ihtimaller içinde.

Selamlar.

dediği mantıklı sanırsam senın makina fazla hava alıyor sen gazı açtıgında fazla yakıt girdiginden hava yakıt karısımı dengelenip motor toparlıyor benim şahsi fikrim bu
 
Katılım
18 Mar 2012
Mesajlar
828
Hava filtresinin hortumunu da kontrol edin, Benim motorda o yırtılmış, yokuşlarda bayılıyordu, gaz yemiyordu.
 
Katılım
14 Eyl 2006
Mesajlar
5,631
benzin deposu hava alamaz ise bir süre sonra bahsettiğiniz olay gerçekleşir.yeterli hava girmezse depo vakum etkisinden dolayı benzini karbüratöre gönderemez.depo kapağını açıp bir süre test sürüşü yapın,sorun çıkmazsa çaresini de düşünürüz.
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Sevgili arkadaşlar mesajlar için teşekkür ediyorum.
Motorumu bırakırken bütün yazdıklarınızı not aldım. Adam dedim ki internetten araştırma yaptım bu sorunlar olabilir.
Abi sen boşver onları biz burada niye duruyoruz o zaman herkes kendi yapsın motorunu dedi :cherry:
Neyse bıraktım motorsikleti.
Dediğim arıza dışında, benzin göstergesi , sinyallerde temazsızlık ve genel bakıma alacaklar motoru.
Fiyatı size bildiririz okey derseniz yaparız dedi.
Burada paylaşacağım sizlerle...
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Arkadaşlar adamlar manifold arızalı onu değiştirip denicez yüzde 90 olacak dediler...beklemedeyiz...
 
Katılım
22 Mar 2006
Mesajlar
402
Motorcu abileri severim, bir kaçını. Koskoca İzmir'de gözüm kapalı götüreceğim birisi vardı, onu da geçtiğimiz aylarda kaybettik :( Şuan ise yok ve bir problem için 10-15 ustaya uğrayıp fikir alıyorum. Sonra kendim yapıyorum. 3 haftada BMW yi dağıtıp toplayabilir hale geldim.

Ustalar işlerine karışılmasını sevmezler ama şunu unutmamak gerek, biz burada bilmem kaç yüz tane motosiklet kullanan kişi olarak birimiz mutlaka o sorunu yaşamışızdır. Makinenin her yerini dağıtıp problemi bulmaktansa söylenenlere kulak asmak hem duygusal açıdan hemde vakitten tasarruf sağlar.

Bu arada İzmir'de olduğunu gördüm, nereye götürdün motoru?

Güzel haberlerini bekliyoruz hocam.
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Valla hocam haklısınız ustalar burunlarından kıl aldırmıyor.
İzmir-Karşıyaka'da MotoShop'a götürdüm motorumu.
Sizce manifold bu dediğim arızayı yaparmı?
 
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
1,760
arkadaş o sorun manifolt benim arabadada oluyodu ısınınca bogulur gaz yemez motorda da oldu ben çok cektim ondan motor ısınım bogulunca manifoltuna su boşalt bak düzelicek bogulma ::) bi manifolt alıp deiştiricen hepsi bu iyi geceler
 
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
36
öncelikle selamlar aşağıda yazacaklarım umarım yardımcı olur
motoru geçen sene ağustos sonunda 0 km aldım tüm kış kullandım işe gidip gelirken hiç bi sorun yaşamadım ta ki nisan ayına kadar
motor uzun mesafe yapınca gaz yemiodu ve istop ediyordu .çok araştırdım çoğu kişi ''hava soğutmalı motor ısınınca şişer 5-10 dk dinlendir geçer'' falan dediler.
işin acemisi olduğum için kabullendim sorunu o şekilde kullandım ama hava biras sıcak olunca gittiğim km düşüyor motor yarım saate anca kendine geliodu.
servise götürdüm anlattım durumu hiç bi yerine bakmadan dedi ''senin sargılar yanmış'' ee nolcak? değiştircez. ne kadar? 80-90 lira falan..motorun garantisi dewam ediyor
ozaman parçayı sökcez fabrikaya göndercez ordan okey gelirse garantiden değiştircez 1 hafta 10 güne anca gelir
neyse sinirlendim dedim böyle kullanırım
yaklaşık 1 ay önce işten ewe dönerken (2km) tam ewin arka sokağında stop etti bıraktım
motorun hava filtresini yağını değiştircektim servise giderken yine aynı mevzu yolda bıraktım yaya gittim servise aldım kendim değiştirdim
dönüşte tekrar aynı sorun ara sokaklardan birinde bi motorcu buldum ite ite götürdüm
usta benzin akıttı falan dedi karbüratörde sorun wardır şimdilik ewe götürür
bindim tam ewe 200 mt kala gene durdu ve ben yine ittim o gün 4 kere aynı problemi yaşattı bana kafayı yedim

ertesi gün samatyada bi motorsiklet tamircisi bi abimiz vardı ona götürmeye karar werdim(servisten soğudum çakkallık peşindeler çünkü)
anlattım durumu aldı anahtarı tur atmak için sonra o da motoru ite ite getirdi :)
ama mevzuyuda çözdü

yanlış yazıyo olabilirim parçanın ismini bilmiyom karbüratöre giden 2 hortum var
1i benzin 1i hava hortumu montaj sırasında hava hortumunu 2ye katlı bi şekilde takmışlar (ustanın anlattığı) hortumdan çok az bi hava geçiyo ve sıcak havalarda ve motor uzun süre çalıştığında hortum iyice ısınarak tamamen katlanıyo ve benzini yakamıyo

ve usta hortumu katlanan yerden keserek kırılmayacak şekilde taktı o gündür ne sıcak hava ne de uzun km sıkıntı yaratmadı bi hortum yüzünden bi ton eziyet çektim

braz uzun bi yazı oldu ama servise güvensem güzel bi kazık atacaktı bana bence tek bi servisle yetinmeyin burdakiler genelde hep dalavereci (hepsini katmıyorum bildiklerim sadece)
umarım yazdıklarım birine bi şekilde faydalı olur

tekeriniz her daim düz bassın inşallah :)
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Ustam çok güzel yazmışsınız. Sonuna kadar okudum. Gerçekten büyük şanssızlık yaşamızsınız ama yine şanslı kurtulmuşsunuz çünkü motorunuzun çok ufak bir problemi varmış :)
Benim de manifold değiştikten sonra bakacağım olmadı artık diğer söylenenleri uygulayacağım. Özellikle bu hortumları bi kontrol ettireceğim.
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Evet aradan 10 gün geçmiş arkadaşlar.
Manifold değişti, bir sonraki gün yine yolda kaldım motor tıkandı.
Başka bir motorsikletçiye götürdüm , karbüratördür temizleyelim dedi tamam dedim.
Temizlediler...2-3 gün uzun yol gidemedim tatile falan gitmiştim.
Dün akşam yine uzun yol giderken yolda kaldım. Motoru bağladım eve gititm.
Sabah çalıştırdım yine sorunsuz bir şekilde çalıştı.
Bu sabah karbüratörümü temizleyen motorcuya ugradım. Dedim böyle böyle. Bir tur attım geldim motoru çalışmayan bir şekilde bıraktım.
Ve anladım ki 4-5 Kilometre gittikten sonra motor sıkışıyor arkadaşlar. Sanki birşey çok ısınıyor, birşey çok sıkışıyor ve motor gaz yemiyor bir türlü.
 
Katılım
24 Ara 2011
Mesajlar
8,969
ya özelden sana yazdım galiba. Karburatör girişi hava hortumuda kıvrılmış olabilir. Sübap ve karburatör bu ikisi.
 
Katılım
3 May 2012
Mesajlar
109
Evet Adem Bey özelden tekrar mesaj yolladım.
Sevgili arkadaşlar adam dedi ki karbüratörün değişmesi lazım.
Pisliği içine çok alıyormuş, aldığı pisliği dışarı atamıyormuş. 75 TL fiyat biçti ne diyorsunuz denemeye değer mi ? Ustamı mı değiştireyim?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst