Motor Teknolojileri??

herkese merhaba. burada yeniyim. Motosiklet ehliyeti alacağım ve bir süre sonra da motosiklet almayı düşünüyorum ve araştırmalara başladım. Arabalar hakkında bilgim ne kadar fazlaysa motosikletler hakkında bir o kadar az. Kafama takılan sorular var.
Mesela motorun karbüratörlü veya enjeksiyonlu olması. Herkesin bildiği gibi karbüratörlü araba kalmadı. Çünkü teknolojik olarak gerideydi ve kaldırıldı. Fakat motosikletlerde karbüratörlü motorlar var. Sonuçta enjeksiyonlu motorlar mı tercih edilmeli yoksa bunun kullanım ve bakım açısından hiçbir etkisi yok mu?
Ayrıca 4 zamanlı motor mu tercih edilmeli? Bunun kayda değer bir avantajı var mı?
Bir de Suzuki'nin GS 500 F modeli hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

gs500 alabilirsin. Ama alacaksan bir 600lük alırsan değiştirmek zorunda kalmazsın. Motosiklet de arabadan farksız. Onlarda da enjektöre geçildi. TAbiki enjektör daha ekonomik. Karburator olayına gelince silindir sayısı kadar boğaza sahipler.
Ama daha ayrıntılı anlatmak lazım
HOŞGELDİN =)
SLOWokan çok esprili yaaA=)

niye 600'lük? 600'lüklerin piyasası daha mı iyi?
Bi de dikkatimi çekti. 500'lüklerden 600'lüklere geçilince fiyatta epey bir atlama oluyor. Bunun sebebi enjeksiyondan ve 4 zamanlı olmasından mı ileri geliyor?
Satışta da 600'lük daha mı avantajlı 500'lüklere göre?
teşekkür ederim...

Hayır satış avantajı için ne araba ne de motor alırım. Ne istiyorsam onu alırım. 600cc beygir gücü olarak daha fazla. Ve bir süre sonra 500cc (gs500 için konuşuyorum) yetersiz gelecek. Ama tabi belki de sana yeterli gelebilir. Mesela ben hiçbir zaman HAYABUSA aramam. Bana 900cc ideal geliyor. Ama 600cc 2 kişi binince biraz tork düşüyor gibi geliyor. Ve sonuçta 4 silindir daha rahat. Yani 600cc ile 900 cc arasındaki farkı şöyle anlatabilirim. Ben mesela 600cc de aynı viteste aynı hızı yaparken daha çok bağırıyor, patlayacak gibi ses çıkarıyor. Büyük cc daha az gürültü çıkartıyor (Egsozlar normal kabul et =) ). Ama gs500de güzeldir. Bir arkadaş daha arıyor ikiniz de aynı motora saldırabilirsiniz =)

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Selamslowokan aramıza hoşgeldin
Gs500 F bildigim kadariyla türkiyede satisa baslamadi
suzukinin Türkiye sitesinde gs500 modei var 2004 model ya da 2005 cikartacgi gs500f uzerine grenaj bindirilmis sekilde piyasaya cikacak gibi
Galiba o artık Naked degil racing oluyor

iyisallah suzuki bu motoru getirirde inceleriz
kücük hayabusa gibi olmus

http://www.suzukicycles.com/Products/GS500FK4/

merhaba, bende yeni olarak ve bununla birlikte kendime motor arayan biri olarak araştırmalarımdan suzuki gs500'le ilgili bilgilerimi sizlere söyleyeyim. Firma ile görüşmem sonucunda türkiye sadece naked modelinin satılacagını ve GS500F'in getirilmedigini ögrendim......benim sizlere sorum başlangıç için gerçekten en ideal motor sizce ne? benim bakındıklarımda BMW F650gs

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaws adam gs500 le baslarmı lo hayvan gibi motor bence 250 lilik honda rebel falan var onlar ideal olabilir hiç kullanmamıs bırı ıcın ama tercıh yınede onundur

ayrıca bu suziki gs500fk4 manyak bişi lo gercekten cok tatlı bir tasarımı var çok şeker :)

Göztepe'deki Suzuki motosiklet bayisine sordum telefonla. Fuarla birlikte GS 500 F getirtilecekmiş. Ama işin garibi orayı aramadan önce distribütörü aradım. Oradaki adam bu modelin ömür billah getirilmeyeceğini söyledi. Ama Göztepe'deki adamın sesi çok kararlıydı. Yani muhtemelen gelecek.
Peki gelirse fiyatı ne olur diye sordum? Tabii fiyat hakkında hiçbirşey söyleyemeyiz geyiği yaptılar. Ben de ikinci olarak şöyle sordum;
"GS 500'ü 5065€ 'dan satıyorsunuz. Bu model en fazla kaçtan gelir? 7000€'ları falan bulur mu? Sonuçta tüm teknolojisi GS 500'le aynı. Tek farkı grenajlı olması di mi?"
Adamın cevabı;
"tabi tabi o kadarı kesin bulmaz".
Yani tahminlerime göre 10 milyar T.L. civarlarında dolanacak bu model eğer getirtilirse..
Peki bu motosikletin teknolojisi nasıl sizce?
2 silindirli, 4 zamanlı, hava soğutmalı. Bu özellikler açısından nasıl?
Ayrıca eksozundan çıkan ses yeterli kalitede midir? Eğer değilse modifiye eksozla bir GSX-R600'ün sesine yaklaşılabilir mi?

=))) ya motor mu istiyorsun ses mi?
Ses istersen müzik seti almalısın
ehehhehe =)

yaa bi Ferrari sesi vardır, bi de M3 sesi vardır. İkisi de ayrı kategoride arabalar tamam. İkisi birden tercih edilebilir. Ama bi Ferrari'nin sesinden daha güzel ne olabilir ki.
İşte ben bunu soruyorum. Bazı gazlayan motosikletlerden aynı Ferrari eksozundan çıkıyomuş gibi bir ses çıkıyor. Sonuçta 6000€'luk bi motosikletten bu ses tabii ki beklenmez. Ama yine de epey yeterli bi ses çıkar mı? Ne biliyim... Yani motosikleti görmeyip sadece sesini duyan biri "aha racing geçiyor" diyip kafasını çevirir mi? Kısacası sesi Racing sesi gibi mi çıkar?

hımmm =)
Şimdi racing sesi diye bişi yok. RAcinglerin orjinal egsozundan hiç ses çıkmıyor. Ses çıkaran egsoz. Sanırım gs500e de egsoz taksan ses çıkarır.
sonuçta 500cc az değil.

anladım. yani örneğin;
Standart eksozlu bi R6 ile GS 500 arasında kayda değer bir fark yok mudur? R6 dahi alsak standart eksozdan sokakta yankı yapacak kadar ses çıkmaz di mi? Modifiye eksoz şart yani ses için?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ehuehuhe mjolminator ses ama nasıl ses kibar ses cıkaracak bide kendını belli eden bahsediyor bunlar örnegın booom boooom diye cıkan

slowokan' Alıntı:
anladım. yani örneğin;
Standart eksozlu bi R6 ile GS 500 arasında kayda değer bir fark yok mudur? R6 dahi alsak standart eksozdan sokakta yankı yapacak kadar ses çıkmaz di mi? Modifiye eksoz şart yani ses için?

Standart egzosutun fazla sesi yoktur, ses istiyorsan eğer değiştireceksin,
tabi ondan sonra polisle basın derde girebilir bu niye boyle diye,

Peki performans tip hava filtresinin sese çok bir etkisi olur mu? Sonuçta sıfır km bi motosikletin tertemiz eksozunu atıp yeni bi eksoz satın almak fazla pahalı bi iş....

Ben cbr600f4 e takmıştım K&N hava filtresi. Sadece gaz verince vuuup diye havayı emdiğini dikkatlice dinlersen duyuyorsun. Arabalardaki açık hava filtresi gibi ses çıkmaz yani =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar