beğendiğin olsun
merhaba ,
yaş 37 , adım Kaan ve istanbul...
Bu aşamalarddan 3 ay önce geçen biri olarak bende cevap vermek istedim.
öncelikle cc konusuna değinelim, Türkiyede motora başlama genelde 30 yaş ve üzerinde. Bu nedenle genel olarak, aklı başında, görmüş geçirmiş, sorumluluklarını bilen biri olduğunuz kabul edilir. Bunlar sizde yoksa lütfen scooterla başlayın. Eğer sizde bu saydıklarım gibiyseniz CC konusu çok önemli olmayacaktır.
Ancak süpersport yani race tarzı almamanız gerekir. Motorlar çok agresiftir hata affetmezler bunedenle cc si ne olursa olsun bu tarzdan uzak durun.
Enduro yada naked denen tarzlar ve birde tabii ki chopper lar var.
Bunlardan brine seçin diyeceğim ama bu seferde nasıl diyeceksiniz.
Banada dedilerki amacın uzun yollara gitmek, dağ tepe bayır gezmekse enduro al. İyi de çalışıyoruz, senede 2 kere uzun yol yapıcam ama kalan zamanda şehir içindeyim. Haaa dediler o zaman naked al. :wiinkk: ama yaş 37 kilo 90 boy 180 dedim. O zaman da abi sen kesin chopper al dediler.
yani durum karışıktı anlıyacağın.
Ama tavsye verenler çok haklılar motor kişisel bir şey ve özel bir eşya sahip olan için. ne alırsan al sevmen, beğenmen gerek.
Ben Kawasaki ER6N aldım. 650 CC.. iyiki almışım. sadece benzin alıyorum. yaklaşık 1000 km yaptım daha ancak süper bir keyif benim için er6N kullanmak.
beğenmeyende bir dünya adam var.
Ne alırsan al , mutlaka eğitim al. Ben hem temel sürüş, hemde ileri sürüş teknikleri eğitimlerini aldım. Güvenlik ekipmanını da full aldım.
Motor 72 beygir ve 210-220 yaptığı söyleniyor ben daha 120 yi görmedim.
Nedenmi ? motor gider de gerek varmı diyorum hep kendime...
Ben keyif almak istiyorum motordan ve keyfim için ne kendimi ne de başkalarını tehlikeye atmamam gerek.
Ben motorlu taşıtım aynı araba gibi ve aynı araba gibi kullanıyorum. BAşıma glen bir tehlike olmadı bile diyebilirim. Ufak tefek olaylar dışında.
aile babası biri olarak sorumluluklarınız var , bunları hatırladığınız sürece ne aldığınız çok farketmez. RACE olmasın , çok Ağır olmasın başlangıç motorunuz ve mutlaka ama mutlaka üzerine oturduğunuzda, karşıdan baktığınızda işte bu benim motorum diyebileceğiniz bir motor olmalıdır. Bütçenizden 500 TL eğitim için (10 saat temel derse yeter) , 2000 TL ekipman için (kask,pantolon,mont,balaklava,bot,zincir,disk kilidi,file,lastik köpüğü,sprey zincir yağı,branda,eldiven,windstopper içlik,yağmurluk vb...) için ayırın mutlaka.
alım satımda yaklaşık 400-500 TL tutacaktır. Kasko şart bence oda yaklaşık 1000-2000 arasına yapılabiliyor. 3-5 bin tl lik motor için yaptırmayın ancak 8-10 bin tl lik motora kasko şart...
eh kalana bütçenize göre bir motor alabilirsiniz.
sonuç olarak benim tavsiyelerim;
kawasaki ER-6N naked
honda CBF 250 naked
kawasaki Er-5 naked
Hyosung 250 comet naked
Yamaha FZ1 naked
keeway land cruiser chopper
Yamaha Virago ( özellikle bu motor başlangıç için çok rahat ettirebilir derim ) chopper
Hyosung GV 250 chopper
Yamaha dragstar chopper
sevgiler,,