T_uruncu' Alıntı:
tebrik neden edilir

:
motive etmek için, takdir etmek için, desteklemek için....
kadınların daha cesur olması gerekiyor çünkü bazı konularda, ve erkeklerin desteği de bence bu yüzden çok önemli...
önyargılar, öğretilmiş kendine güvensizlik, kim ne der nası bakar baskısı, hata yapmaktan korkmak, + cinsiyet farkından doğan farklılıklar ( daha güçsüz ve daha kısa bacaklar, kollar, çok daha narin bir vücut...) işte bunun için dışardan çekingen gibi dursak da aslında daha cesur olmamız lazım.
işte bu yüzden de desteğiniz önemli... desteğini ve centilmenliğini esirgemeyen tüm erkeklere teşekkürler....
konuyla pek alakası yok aslında ama bence erkek demek hem kalbini hem bileğini ortaya koymak demek... ve bunu nazikçe yapmak (tabi kadınlar söz konusu olduğunda), ağırbaşlılık ve iyiniyet demek... bazen yazılarda kantarın topuzu kaçıyor oysa...
Ya işte burada tezat görüyorum. Acaba ben mi yanlış görüyorum ? Bir yandan eşit deniliyor, diğer yandan da Duygu Asenamsı feminizm reaksiyonları...Ama bir diğer yandan da bu mesajda da olduğu gibi kadının erkeğin desteğine ihtiyacı olduğuna dair esintiler....
Cesaret konusunda da endişelerim yok değil. Yani bir kadının yukarıda da yazdığı gibi cinsiyet farklılığından doğan farklılıkları varolduğu kabul ediliyor...güçsüz fizik yapısı v.b.'den ötürü tamamlayıcı olarak erkeğe ihtiyaç duyulduğu kesin olarak bakılıyor.
Ama diğer yandan da kadının özgürlüğü ve kendi başına erkeğe ihtiyaç duymadığı vurgulanıyor. Tabii, erkeklerin yardım etmesi de "centilmenlik" olarak nitelendiriliyor..
Yani tezat üzerine tezat. Evet, kabul ediyorum, kadın ile erkek bir çok unsurda birbirini tamamlayıcıdır. Ki, her zaman vurgularım, erkekler fiziki güç faktöründe her zaman üstündür, ama diğer yandan kadınlar da zihinsel faktörlerde her zaman erkeklerden bir adım öndedir.
Ama şu da var ki, kadınların elde ettikleri zihinsel başarıların sınırlarını zorlayarak, erkeklerin sahası olan bedensel alanlarda boy göstermesi ; hatta boy ölçüşmeye çalışması bu aşağıda betimlediğim kadın-erkek çatışmasını yaratmaktadır. Yani, erkeklerin kadınlardan üstün olduklarını kanıtlamak gibi bir ihtiyacı asla olmamıştır. Oysa, kadınlar kendilerini bu konuda zayıf hissettiklerinden sürekli olarak kendilerini kanıtlama çabasındalar (evet, kompleks). Yok efendim kadından iyi müdür olurmuş, yok efendim kadın karatecimiz dünya şampiyonuymuş, yok Name yarış kazanmış. Kime ne ? Kime neyi göstermeye çalışıyorlar ? Ve ne elde etmeyi umuyorlar ?
Sonuçta her iki taraf da birbirine muhtaç değil mi ? Her iki taraf da toplumda duracakları yerleri bilirlerse, bu gereksiz uzayıp giden tartışmalar olur mu ?
cezerye' Alıntı:
::alkiis:: ::repci:: ::alkiis:: ::repci::
tekrar tekrar okuyun bu yaziyi. buzdolabinizin ustune yapistirin falan

(sozum erkeklere)
ha bi de.. "wise(?)guy" , gaz mi? al sana gaz: seni 9 ay karninda tasiyan, bir kadin. aylarca emziren, bir kadin. gozu gibi bakan, her agladiginda kosan kişi, bir kadin. senin icin kendi canini feda edebilecek olan kişi, bir kadin. 'essek kadar olsan da' senin yemeklerini pisiren, bir kadin.
keske bunlari ASK ile anne-baba yapsa ama malesef bu ulkede anne isi olarak adlediliyor. senin icin bu kadr cirpinmis olan da buyuk ihtimalle annen.
EGER KADIN OLMASAYDI, YOL YAPACAK ADAM DA OLMAZDI..
Not: ben kara liste cıkariyorum artik. boyle laflar eden erkekleri kaydediyorum. trafikte cikmayin olm yoluma. bilmiyorum yani

korkutabilirim biraz:bounce:
Sanırım aşağıda yazdıklarım buna da yanıt veriyor...
Daha ehliyetini almadıysan da evet tehlikeli olabilirsin...motor üzerinde panikleyen bayan en tehlikeli yaratıklardan biridir. Belki bazılarınız hatırlar, 2 sene önce motorsiklet ehliyetini alıralmaz kendini sokağa atan bir bayan motorcu, 2 aylık bebeğiyle karşıdan karşıya geçmekte olan kadına durup yol vermek istemiş olsa da o anın paniği ile tam gaz vermiş ve ikisini de 250kg'lık chopper ile biçmişti. Anne bir kaç çizikle durumu atlatırken, zavallı bebek kurtulamamıştı. Sanırım Bodrumda olmuştu bu olay. Benzer bir durumda erkek olsaydı, paniklese bile canını riske eder, düz duvara çarpar, yine de bebekli kadını riske etmezdi.
Kullandığınız o cihazlar oyuncak değil. Birer ciddi makina. Ortalama ağırlığı 150 kg hem de. Üzerinde dengenizi sağlıyor olabilmeniz sizi iyi sürücü yapmaz.
Karar ve düşünce mekanizmalarımız da her iki cinste de çok farklı işliyor. Genelde hemcinslerimin düşünme mekanizması asla onaylamadığım bir yöntemde olsa da, özellikle kritik durum yönetiminde, erkeklerin daha hızlı karar verdikleri ve ifa ettikeri doğrudur. Biz erkeklerin duygusal zekası kadınlarınkinden çok daha fazla ön plandadır. Yani, biz duygularımızla hareket ederiz (ego/super-ego) ve ne yazık ki sonra düşünürüz. Kadınlarsa, önce düşünür sonra hareket ederler..Ki genelde kadınların yöntemi çok daha mantıklıdır.
Ama ne var ki konumuz motorsiklet. 2 tekerlek üzerinde G faktörü, denge ve güç yönetimi faktörlerinin ön planda olduğu birer makina. Üzerinde her zaman 100% sakin, cesur ve atik olunması gereken bir cihaz. Hele hele Istanbul trafiğinde olduğumuzu düşünürsek...
Şimdi, bu kriterleri bir araya alırsak, ve kadının düşünce yapısı ile birleştirirsek, kadın karar vermeye çalışırken dümdüz giderek bebek arabasına 90 dereceden çarpıyor.
Ama erkeğin düşünce yapısı ile kriterleri birleştirirsek, sonucu belki daha yanlış da olsa asla 90 dereceden hedefe kilitlenmiyor.
Umarım farkı net olarak örnekleyebilmişimdir. Motorsiklet ANAÇ duyguları olanlara hiç uygun bir cihaz değil arkadaşlar. Oyuncak veya avarelik aracı hiç değil. Üzerinde belki kendi canınızı taşıyorsunuz ama, çevredeki başka canlar için de tehlike unsurusunuz. Ne yazik ki bu böyle.
Herkese tavsiye etsem de, özellikle motorsiklet üzerindeki bayanlarımıza tavsiye ediyorum. Gelişim Sürücü Kursunun bu haftasonu düzenlediği ileri düzey sürüş teknikleri eğitimine katılın.
Önemli olan tehlikeden kurtulmak değil, ilk başta tehlikeli duruma düşmemektir.
Saygılarımla...