- Konu Yazar
Selam herkese, güvenli sürüş eğitimi alan var mı aramızda? Motosiklet sürmede yeniyim daha düzgün km bile yapmadım. Scooterım var her gün 20-30 km turluyorum sürüş eğitiminin olduğu caddede kendimi eğitmek adına. Pcx zaten rödajda lastikler ve frenler daha oturmadı şuan 50kmde. Bu yüzden tın tın gidip rodajını iyi bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Daha önce diğer motorumda yağmurda sürerken lastiğim kaydığı için kaza yapmıştım bu yüzden motorla bir yere dönerken, manevra yaparken yavaş ve korkarak yapıyorum. Motosiklet ile günde 30 dakika sürsem bile en az 5 kere kaza yapıcakmışım gibi oluyor. Bir araba şeridimi işgal ediyor, köpek önüme atlıyor gibi gibi. Geçen bir küçük kız çocuğu birden yola atladı sağına soluna bakmadan benim de hızım 20-25 küsürdü temkinli gittiğim için durabildim. Fakat biraz hızlı gitseydim o freni yapamayabilirdim acemiliğimden dolayı. Bu yüzden oldukça boş yollarda kendimi alıştırmaya çalışıyorum. Bu konuyu açmamın sebebi ise benim gibi yeni başlayan kişiler bir eğitim alıyor mu veya farklı yaptığı bir şey var mı? Tecrübelerinizi bekliyorum.