Motor sürerken kesinlikle sakin olmalıymışız...

Halk arasında "debriyaj tokatlama" diye tabir edilen gaz sabit, sürekli debriyaj bas-çek yaparak motorun devrini hızlıca arttırıp bağırttırarak, daha çabuk hız yapmasını sağlayarak yaptığımız bu şey eğer gaz elciğiniz yumuşak değilse asla yapmayın. Sonunuz benim gibi olmasın beyler. Elinizden kaçtığı an tek tekere kalkar, ilk tek tekere kalkışıysanız motor üstünüze üstünüze gelicek. Arka freni aramaya çalışacaksınız, bulamayacaksınız. Debriyaja basmak aklınıza bile gelmeyecek, o şuurla gaza daha da abanacaksınız. Asfalt yarası saygı değer bir anı bırakıyor, hatırladıkça canınız sıkılıyor. :salut:

100 cc bir makinede kaçla gidiyordun ki hıza ihtiyaç duyup, debriyaj tokatlayınca tekere gelebildi alet hayret doğrusu.

Ben de anlayamadim. Once kalkti, indi sonra bir kalkti kalkis o kalkis. 100 cc makinenin 2 de bayıkken teke kalktigini anlamak ayri bir olay zaten.

Motosikleti
BWS 100
geçmiş olsun. 100'lük aleti kaldırmak ta meseledir hee.
Kaç kilosun. Bayağı aşağıda heralde. :)

1.80 boy, 74 kilo ve hızım 20 küsur bir şeydi. Allah korudu baylar, verilmiş sadakamız varmış. :)

Sana dediler mi bilmiyorum, onun için seni itham etmeyeceğim. Ama birçok kişiye bu uyarılar yapılıyor ve kulak asmıyorlar. Ta ki olay başlarına gelene kadar. Sonra onlar nasihat vermeye başlıyorlar. Bilmiyorlar ki kendileri nasıl dinlemedilerse, kendileri de dinlenmeyecekler. Toplumun yapısı bu.
Sana da geçmiş olsun bu arada.

Super Moderator
Olaydan çıkartılacak ders net; Adam olun, apaçiliğin lüzumu yok.
Geçmiş olsun.

Arkadaşlar bazı kişilerin üzerin de "keko-apaçi" kimliği bırakmışım. Olayı tam asıllı anlatmadım, 2'de bayılacak gibi oldu ve 1'e takıp motor freni yapmak yerine biraz ara gaz verdim. O esnada ne olduysa debriyaj mı elimden kaçtı, gaz elciği sertlikten mi takılı kaldı anlamadım. Ama boş yere şahsıma "keko-apaçi" gibi kelimeler yedirmek açıkçası hoşuma gitmiyor. Bilmenizi isterim.

Ben öyle olduğunu düşünmedim. Ama uyarı yaptığın insanlar bu hatayı yapana kadar senin dediğini dikkate almayacak. Dedim ya, kişisel değil, toplumsal bir davranış biçimi.

Arkadaşlar bazı kişilerin üzerin de "keko-apaçi" kimliği bırakmışım. Olayı tam asıllı anlatmadım, 2'de bayılacak gibi oldu ve 1'e takıp motor freni yapmak yerine biraz ara gaz verdim. O esnada ne olduysa debriyaj mı elimden kaçtı, gaz elciği sertlikten mi takılı kaldı anlamadım. Ama boş yere şahsıma "keko-apaçi" gibi kelimeler yedirmek açıkçası hoşuma gitmiyor. Bilmenizi isterim.

Ben de bi kere kaçırdım bu şekilde ama kilodan sanırım ben arka teker patinaja başladı, bir motor ns150 ağırlık merkezim biraz önde sanırım.

Ben kilodan kaldıramıyorum önü demek, deviri 12 bin (max)e getirip debriyajı, sıcak olduğunu bilmeyip tuttuğun demir ızgarayı bırakırcasına bıraktım, ama banamısın demedi, motor kendini ileri atıyor tek teker yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------

Ayrıca gaz kolu takılı kaldı demişsin, 101 Pas sökücü al sanayideki satıcılardan. Motorun gaz yerine sür orda sorarsan söylerler nereye sürceğini, sonra fren debriyaj koluna sür. Bunu 5-6 ayda bir yap. Gaz kolu takılı kalmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben kilodan kaldıramıyorum önü demek, deviri 12 bin (max)e getirip debriyajı, sıcak olduğunu bilmeyip tuttuğun demir ızgarayı bırakırcasına bıraktım, ama banamısın demedi, motor kendini ileri atıyor tek teker yok.

Motosiklettendir o, kilodan degil. Bazi motosikletler ne yaparsan yap gelmiyor tekere. Bircok cruiser oyle. Mesela:

AiJgw.jpg

debriyajı tokatlamak yerine, debriyajı yarım halde sabit tutup, gaz-fren ile oynamak daha mantıklı değil mi?

Arkadaşlar kazamın üzerinden 20-30 gün geçti, bu süreçte bir tane WD-40 alıp motorun orasına burasına ne varsa gördüğüm her demir-metal parçaya, küflü alana sıktım. Gaz elciği o kadar esnedi ki her parmağımla tek çevirebiliyorum. O derece rahat, ara da bir sıkılama isteği gelmiyor değil tabii. Ama yapıyorsam 1'de olmadığımdan emin olup yolun boş olduğuna emin oluyoruz. ALlah bir daha tek tekere kaldırtmasın. :)

R3d

Arkadaşlar kazamın üzerinden 20-30 gün geçti, bu süreçte bir tane WD-40 alıp motorun orasına burasına ne varsa gördüğüm her demir-metal parçaya, küflü alana sıktım. Gaz elciği o kadar esnedi ki her parmağımla tek çevirebiliyorum. O derece rahat, ara da bir sıkılama isteği gelmiyor değil tabii. Ama yapıyorsam 1'de olmadığımdan emin olup yolun boş olduğuna emin oluyoruz. ALlah bir daha tek tekere kaldırtmasın. :)

Bende senın yasadıgını yasamıstım vaktıyle de benımkı daha tuhaftı, motor calısıyor ama kalkmıyordu, debrıyaj ayarından sanırım ılk defa bındıgım bır motordu. Debrıyaj kavramıyor gıbıydı debrıyajı salıp gazı actıkca kalkmak yerıne ıstop edıyordu. Gazı fazla acıp debrıyajıda pat dıye salınca on teker sahlandı tabı. Yaralanmadım ama :D motor sakaya da sınıre de gelmıyor. Hele asfaltta daha dıkkatlı olmak lazım, acısı ayrı, yarası ayrı.. Hele saglam surunursen kemıgıne kadar torpuler adamı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar