Motor soğukta marş almıyor neden olabilir?

Herkese merhabalar :) Motorum 2016 model Rks titanic 150. 2-3 hafta önce havaların soğuması ile birlikte sorunum baş gösterdi ancak birden bire başladı. Bir arkadaşı ziyarete gitmiştim sıkıntısız çalıştı, gece dönmek için motoru çalıştırdım tek marşta çalıştı ancak soğuktan stop etti ve bir daha çalıştıramadım. O güne kadar tek marşta çalışan motor çalışmamaya başladı. Artık her sabah vurdurur hale geldim motoru :pale: Vites boşta orta sehpada iken elimle arka tekeri hızla çevirip marşa bastığım zaman bazen çalışıyor o da istemsiz bir şekilde, bazen marş alıyor ancak çalışmıyor. Jikle kolunu indirip bastığımda ise sadece "cıyk" sesi geliyor marş almıyor bile. Bir kere çalıştırıp jikle ile ısıttığım zaman sorun kalmıyor. Motor sıcakken stop ettiğimde marş alıyor tek seferde, soğuyunca durum yine aynı. Güneşte beklediği zamanda bir sorun olmuyor genelde. Ustaya götürdüm, tabii ki çalıştırdığım için gösteremedim sorunu. Usta incelemeden aküdendir aküyü değiştirelim dedi. Akü değerine bir bakalım dedim, gerek yok aküden kesin dedi. Ancak öğrenciyim, malum bir akü 100 liradan aşağı olmuyor. Acemi olduğum için tamir işlerinden de çok anlamıyorum, sizlere de bir danışmak istedim. Motoru çalıştırmadan önce farlar, aydınlatmalar çalışıyor. Aküden kaynaklı bir sorun olsa düzgün çalışır mı bunlar? Jikle çekili iken marş almaması, jikle ile ilgili bir sorunu gösteriyor olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler :)

motor sıcakken jikle çektiğinde stop ediyorsa jiklen sağlamdır sorununa gelicek olursak marşın zayıf dönmesinden kaynaklı yapabilir subap ayarından yapabilir

motor sıcakken jikle çektiğinde stop ediyorsa jiklen sağlamdır sorununa gelicek olursak marşın zayıf dönmesinden kaynaklı yapabilir subap ayarından yapabilir

Teşekkurler, subap ayarına bir baktırayım o zaman umarım ondan kaynaklıdır :) Peki Subap ayarında sıkıntı olsaydı çekişte de bir sıkıntı yaratmaz mıydı?

Edit: Jikle kolunu motor soğuk iken, ilk çalıştırmada indirdiğim zaman marş almıyor. Ama jikleden olsaydı sonraki çalıştırmalarda da sorun yaratırdı herhalde, haklısınız.

Son düzenleme:
çekişte çok farkettirmez subapların sıkı olabilir yada akün zor çeviriyor olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar