- Konu Yazar
Herkese merhabalar
Motorum 2016 model Rks titanic 150. 2-3 hafta önce havaların soğuması ile birlikte sorunum baş gösterdi ancak birden bire başladı. Bir arkadaşı ziyarete gitmiştim sıkıntısız çalıştı, gece dönmek için motoru çalıştırdım tek marşta çalıştı ancak soğuktan stop etti ve bir daha çalıştıramadım. O güne kadar tek marşta çalışan motor çalışmamaya başladı. Artık her sabah vurdurur hale geldim motoru
ale: Vites boşta orta sehpada iken elimle arka tekeri hızla çevirip marşa bastığım zaman bazen çalışıyor o da istemsiz bir şekilde, bazen marş alıyor ancak çalışmıyor. Jikle kolunu indirip bastığımda ise sadece "cıyk" sesi geliyor marş almıyor bile. Bir kere çalıştırıp jikle ile ısıttığım zaman sorun kalmıyor. Motor sıcakken stop ettiğimde marş alıyor tek seferde, soğuyunca durum yine aynı. Güneşte beklediği zamanda bir sorun olmuyor genelde. Ustaya götürdüm, tabii ki çalıştırdığım için gösteremedim sorunu. Usta incelemeden aküdendir aküyü değiştirelim dedi. Akü değerine bir bakalım dedim, gerek yok aküden kesin dedi. Ancak öğrenciyim, malum bir akü 100 liradan aşağı olmuyor. Acemi olduğum için tamir işlerinden de çok anlamıyorum, sizlere de bir danışmak istedim. Motoru çalıştırmadan önce farlar, aydınlatmalar çalışıyor. Aküden kaynaklı bir sorun olsa düzgün çalışır mı bunlar? Jikle çekili iken marş almaması, jikle ile ilgili bir sorunu gösteriyor olabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler