Motor satın alıyorum. Prosedürler nelerdir?

Bugün mağazaya gidecek olsam, motor da orada hazır olsa, ya da depoda olsa. Ben de ödememi yapsam. Ne gibi prosedürler olacak motoru alıp çıkmam için. Plakası, vergisi cartı curtu nedir tam olarak bunlar acaba?

Motorun bütün vergileri ödenmiştir. Sen sadece plaka, trafik sigortası ve ruhsat masraflarını yapıcaksın. motoru aldığın mağaza bu işlemleri senin adına yapar ama muameleci aracılığı ile yaptığı için normalden 200-250 tl fazla para ister. kendin yaparsan ( emniyetten randevu almış olman kadıyla ) 2 saatte plaka ve ruhsatını çıkartmış olursun. bayi yapsın dersen en az 3 gün beklersin. bayiden sana verilen evrakları eksiksiz olarak emniyete götürceksin. ama önce trafik sigortanı yaptırcaksın. bu işlemler çetrefilli yada zor görünüyor olabilir ama aslında çok basit.
kolay gelsin...

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Evrak işleri ile uğraşamam dersen vekaletini verirsin, ister motorunu plakasız olarak alır evine gidersin yada 2-3 gün bekleyip plaka çıkınca teslim alırsın. Para varsa prosedürde yok yani.

Motorun bütün vergileri ödenmiştir. Sen sadece plaka, trafik sigortası ve ruhsat masraflarını yapıcaksın. motoru aldığın mağaza bu işlemleri senin adına yapar ama muameleci aracılığı ile yaptığı için normalden 200-250 tl fazla para ister. kendin yaparsan ( emniyetten randevu almış olman kadıyla ) 2 saatte plaka ve ruhsatını çıkartmış olursun. bayi yapsın dersen en az 3 gün beklersin. bayiden sana verilen evrakları eksiksiz olarak emniyete götürceksin. ama önce trafik sigortanı yaptırcaksın. bu işlemler çetrefilli yada zor görünüyor olabilir ama aslında çok basit.
kolay gelsin...

200-300 lira fazla verip benim adıma her şeyi yapacaklarsa sorun değil. peki onlara yaptırmayıp kendim halletmek istesem o zaman hiç para çıkmayacak mı benden?

Dostum araştırmak bu kadar zormu ? Bomba yapımı bile internette varken, ruhsat işlemleri kadar basit bir şey hakkında; internet aleminde yüzlerce döküman-bilgi var.
Boş yere konu kirliliğine neden oluyorsunuz ve açtığınız bu saçma konu yüzünden, yararlı konular alt sayfalara düşüyorlar...

Bak daha 2-3 gün önce ayrıntılı her şeyini yazdık-çizdik. Biraz araştırın...

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/25329-ruhsat-ve-noter-islemleri-hakkinda-her-sey.html

aynen öyle senin adına herşeyi yapıcaklar. sen sadece noterden vekalet vereceksin bayiye. ama örneğin ben motorumu pazartesi almıştım. cumaya ancak halledebiliriz dediler.bende evraklarımı o gün akşam üstü bayiden aldım ertesi gün çarşamba için emniyetten randevu aldım. çarşamba günü öğlen 2 de plakamı ve ruhsatımı almıştım.
para konusunda; örneğin trafik sigortası dahil 400 civarı bir ücret çıkıyordu bana. bayi benden 600 tl istemişti + vekalet ücreti.
yani her halükarda para çıkacak cebinden. ama kendin yaparsan hem çabuk halledersin hem 1/3 oranında bir avantajın oluyor. sadece biraz koşturmaca yarım gün kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar