motor sağır kaldı yardım

slm arkadaşlar bazı baslıklara yazdım ama kımsecikler bakmadı şimdi bende honda cgl 125 var motor duz yolda 100 ü gecmıyo motor babam tarafından rodaja sokuldu ve acılma işlemi yapıldı fakat babam 4000 devirde vites atar her zaman ben ne kadar bagırtıp acmaya calıssamda olmadı bu motora yapabileceginiz bi tavsiyeniz var mı? lutfen yardım edin şimdiden sagolun.Allah kazadan beladan hepimizi korusun

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
duz yolda 100km hiz motorun icin makul bir seviyede.

arkadaşım aynı motorlar daha fazla yapıyor maksat 120 130 meselesi degil sadece digerleri ile aynı olsun ayrıca bu olay motorun yakıtınıda etkiliyor

valla konu derin. sitede bir teknikhoca vardi ona sormak lazim eger buralardaysa..

Motorun kaç KM'de olduğunu bilmek gerekir yorum yapabilmek için.

Forumdan Uzaklaştırıldı
abı motoru acmanın en ıyı yolu uzun yoldur...
ben cavamı martta aldım....motorun rodajı ıı yapılmıs ama pek bınmemısler....yanı haft ıcı yatarmıs bagzı hafta sonları bınerlermıs....
ben motoru aldım adandan...bastım ank ya geldım...gelırken 140 ı gecmıyordu...
ondan sonra köye gıdıp geldım 2-3 defa...bayada yokuslar vardır bızım köye gıdıp gelırken 280 km ıcerısınde....devamlı bastım...suan motor 160 yapıoo :bounce:

bızım bı arkadasında arabası var....onun arabada sagır kalmıs...
oda sehır dısına gıdıp gelıo bazen...hep hızının her gecen gun dahada arttıgını söluo...ayrıca bızım komsu şirkette bı as950 kamyon var....oda sagır...kullanan soför hiç basmamıs...bu kamyonla bı sehır dısına cıktık..gıderken 120i gecmıyordu...bızım söfor basa basa gelırken 140ı vurdu....yanı kısaca uzun yol abıcım uzun yol...

Son düzenleme:
ben cavamı martta aldım....motorun rodajı ıı yapılmıs ama pek bınmemısler....yanı haft ıcı yatarmıs bagzı hafta sonları bınerlermıs....
ondan sonra köye gıdıp geldım 2-3 defa...bayada yokuslar vardır bızım köye gıdıp gelırken 280 km ıcerısınde....devamlı bastım...suan motor 160 yapıoo :bounce:

oda sehır dısına gıdıp gelıo bazen...hep hızının her gecen gun dahada arttıgını söluo...ayrıca bızım komsu şirkette bı as950 kamyon var....oda sagır...kullanan soför hiç basmamıs...bu kamyonla bı sehır dısına cıktık..gıderken 120i gecmıyordu...bızım söfor basa basa gelırken 140ı vurdu....yanı kısaca uzun yol abıcım uzun yol...

basa basa açıyonuz yani hehe :cherry:

Motorun kaç KM'de olduğunu bilmek gerekir yorum yapabilmek için.

motorun km'si 6000'de

kardeşler kendisi benim emmioğlu oluyor yazdılarınızı iletirim çok saolun ama onun babası uzun yola cıkmaz kaç kez del gidelim dedim ama yok motoru yormam diyor bende ısrar etmiyorum

kanka bence CGL125e 100km.gayet iyi sıkma canını ve bin bol bol bende ybr125 var ve ben 100yu zor görüyom bu makinalarda birazda kilo önemli ben 105kl.yum ama sen 70kl.falansan makina 110km.yapması lazım ama bence zorlama seniniki gayet güzel gidiuo.

kanka bence CGL125e 100km.gayet iyi sıkma canını ve bin bol bol bende ybr125 var ve ben 100yu zor görüyom bu makinalarda birazda kilo önemli ben 105kl.yum ama sen 70kl.falansan makina 110km.yapması lazım ama bence zorlama seniniki gayet güzel gidiuo.

kardeş o dediğin sahsiyet 85 kilo yani fatih sevim

kanka sen aşmışsın kendini as950e bile 140 yaptırdın ama hangi yokuş aşşaa yazmamışsın brakın allaha aşkına bu kuru duyduk yapmışlar muhabetleri sen madem iyi açıyon gel benim ybr125şi de açta gitsin ama yakmasın olurmu:queen::queen:

kardeş o dediğin sahsiyet 85 kilo yani fatih sevim

dostum o adam 85kl.ise cgl nin 100km.yapması gayet normal ve daha fazla bişey bekleyemessin ondan ama makina 1300cc.olsa ve gitmiyo desen tamam bi kusuru var diyelim ama bu 125cc.ve 11BG.dir ve 100km.gayet normal bi hız daha fazlasını bekleme söylenenler hep hikaye veya rampa aşşaı yapılan hızlardır siz binmeye devam edin ve keyfini çıkarın.:cat:

Son düzenleme:
Herkese merhabalar;

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, hiçbir sağlıklı motor hızlı koşturularak insanlar gibi kas yapıp güçlenmezler, yada uzun süre kullanılmayarak hamlayıp güç kaybetmezler. Motorlarda güç kaybı arıza işaretidir. Bir motorun 4000dev de kullanılması "ne şekilde" kullanıldığına göre düşük veya yüksek olarak nitelendirilebilir.

Motor vites değişimi sonrasında daha fazla hızlanamıyor (hızlanmak istenilirse) , avans vuruntusu veya zorlanma hiisediliyorsa düşük devirde kullanılıyor demektir. Ancak, mesela 40km süratte düz yolda 4 veya 5. viteste 4000dev gitmek motora zarar vermez.

Motorun toplanması esnasında yakıt ve ateşleme problemleri varsa güç üretmiyordur. Mesela egsoz tıkanıklığı, güç düşüklüğüne neden olur. Motor çekişi nasıl? Yakıt tüketimi nasıl? rölanti ve normal sürüşlerde duman veya tekleme yapıyor mu? 100km hıza 4. viteste ulaşabiliyor mu? Yoksa istediğiniz kadar motoru hızlı sürün, motorunuz "artık nefesim açıldı. Biraz hamlamıştım ama geçti. Artık 101km hız yaparım" demeyecektir.

Motorda "sağır kalma" ifadesi, şehir içerisinde çok düşük hızlarda uzun sürelerde kullanılan motorun, yağ ısısının artması, yanmamış karışım ile birlikte sübab çevresinde kurum yapması neticesinde güç kaybı şeklinde yorumlanır. Eskiden "bu şekilde kullanılan araçların haftada en az bir kez hızlı sürülmesi" tavsiye edilirdi.

arkadaşlar motor 4.viteste 90 yapıyo ama ben sehir içide olsa bos yollarda basarım yani motoru geregi kadar zorlarım 7500 devirde vites atarım(her zaman değil)fakat motor 100 den sonra gitmem gidesim yok der gibi sanki motor 75bin 83bin arasında degişiyo ben binince artıyor 80 bini geciyo fakat babam kac sene motora biniyo hiç basmaz cok ciddiyım 1 takar kalkar 2saniye sonra 2.vitese takar tabi siz bu işi daha iyi bilirsiniz ama ben uzun yola gidemem motor bi calısmada gittigi en uzun yol yol 20 km.dir.bunun baska caresi varsa soylerseniz sevinirim(motor 6100km de)

Fatihsevim teknik hoca sana gerekli cevabı yazmış. Motorun kapasitesi bu kadar daha hızlı gitmak istiyosan aşğıdakileri uygulayabilirsin:
1- Bujini hemen kaliteli bir buji ile değiştir.
2- egzozu açtır motor rahatlasın.
3- Hava filtersini performan hava filtresi ile değiştir.
4- Karbüratörün ayarını yeniden yap olmadıu karbüratörü bir büyüğüyle değiştir.
Şimdi bunları yaparsan 100 yapan motorun 110-120 yapabilir.
Teknik hocanın dediği gibi motorun sağır kalması diye bir olay yok. Bu rodajın ne manaya geldiğini bilmeyenler tarafından uydurulmuş bişey. Motorun rodajını baban çok düzgün yapmış. Performans artışı istiyosan yapman gerkenler başka.

Forumdan Uzaklaştırıldı
kanka sen aşmışsın kendini as950e bile 140 yaptırdın ama hangi yokuş aşşaa yazmamışsın brakın allaha aşkına bu kuru duyduk yapmışlar muhabetleri sen madem iyi açıyon gel benim ybr125şi de açta gitsin ama yakmasın olurmu:queen::queen:
QUOTE]
evet ben astım....bızzat yasadım gördum dıoom....cevremdede örnekler var....
ben motorla basarken yaktıgı benzıne acımıoom....aynı sekılde sırkettekı söforde kamyonun yaktıgı mazota acımıo...zaten sırket öduo parayı nıye acıyımkı....

CGL125'i ilk alanlardanım. 124cc ve 9 küsür beygir gücü var. 70-80 km arası çok rahat kullanımı var ve çok çok ekonomik.(2.5lt ile 100km'den fazla yol katetmışliğim var.) Ama 100km hızden öteye yokuş aşağı veya arkana rüzgarı almadan çok zor çıkarsın.Çok kıvrak ve kullanımı kolay bir makinedir. Şehir içinde ve ekonomik kullanım istersen daha iyisi yok derim.Hız ve performans istersen, daha iri kıyım bir makineye yönelmen gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar