MOTOR SAĞA ÇEKİYOR

Evet, Honda msx 125 motosikletim gidonu tamamen bıraktığım zaman direkt sağa çekiyor geri tutmasam düşecek bile. Bunun çözümü, sebebi,nedeni nedir lütfen yardım... bulunduğum ildeki ortalama bir servise götürdüm egzozdan dolayıdır falan dedi de pek kafama yatmadı videolarda falan msx de hiç öyle birşey olmuyor nasıl çözerim bu işi lütfen yardım:pr: lastiklerde bir sıkıntı yok yepyeni michelin. balans ayarı falan da yapıldı

Evet, Honda msx 125 motosikletim gidonu tamamen bıraktığım zaman direkt sağa çekiyor geri tutmasam düşecek bile. Bunun çözümü, sebebi,nedeni nedir lütfen yardım... bulunduğum ildeki ortalama bir servise götürdüm egzozdan dolayıdır falan dedi de pek kafama yatmadı videolarda falan msx de hiç öyle birşey olmuyor nasıl çözerim bu işi lütfen yardım:pr:

Bajaj Dominar450D'de aynı sorun var :D hiç sağa sola düşürdün mü? veya gidonu sağa sola tam yatır eşitsizlik varsa gidon yamuktur , gidon yamuğundan öte içindeki bilyalarda bile sıkıntı olabilir şansına bağlı. Sıfır aldıysan ve bu sorun varsa ya montaj hatasıdır yada egzozdandır.

Gidon yamuksa motor bir tarafa çekmez düz giderken gidon yamuk durur , gidonu etkileyen gergin bir kablo , tel vs varsa hafif etkiler ama sağa yada sola bariz çekme yapıyorsa amortisör borusu eğilmiştir , bir ihtimalde furş rulmanları iz yapmışsa çekme yapıyormuş gibi hissettirir ama aslında gidonu düz tutmak zorlar , yüksek hızda kontrada zorlaşır..

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Zinciri geren ayar civataları eşit sıkılmamış olabilir, arka salıncağın üzerinde çentikler var sağ ve soldada eşit değilse arka teker bir yöne meyilli durur ve çekme yapar. Daha öncesinde önden bir darbe aldıysa motosiklet mesnette yamulmuş olabilir. Lastik değiştikten sonra olduysa direkt oraya bakmanızı tavsiye ederim.

Gidon yamuksa motor bir tarafa çekmez düz giderken gidon yamuk durur , gidonu etkileyen gergin bir kablo , tel vs varsa hafif etkiler ama sağa yada sola bariz çekme yapıyorsa amortisör borusu eğilmiştir , bir ihtimalde furş rulmanları iz yapmışsa çekme yapıyormuş gibi hissettirir ama aslında gidonu düz tutmak zorlar , yüksek hızda kontrada zorlaşır..

gidon daha önce yamulduğu için değişti şimdi sıfır giodon var japonyadan geldi bunda da bir iki kere yatırdım motoru ama gözle görülür bi yamulma falan yok pek bayağı da titiz inceledim ama normal gibi amortisör borusundansa eğer o nasıl düzeltilir ?

gidon daha önce yamulduğu için değişti şimdi sıfır giodon var japonyadan geldi bunda da bir iki kere yatırdım motoru ama gözle görülür bi yamulma falan yok pek bayağı da titiz inceledim ama normal gibi amortisör borusundansa eğer o nasıl düzeltilir ?

Torna veya yeni boruyla , boru 1200tl gibi bişeydi sanırım tam bilmiyorum. Marka model yıl olarak aratabilirsin.

zincir ayarı bozuk olabilir, egzozdan da olabilir, sen yamuk oturuyor olabilirsin, rulmanlarda bir sıkıntı olabilir, şasi yamuk olabilir... bir sürü sebep olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar