Motor neden zor çalışır

Şimdi benim mc tek marşta çalışmıyor böyle 5-6 marş attığım bile oluyor şu an 4300 km de. Bakımları yapıldı.
Arkadaşımda drift var tek marşta çalışıyor stop etmiyor. Tabi oda biraz uzun marş veriyor anca öyle çalışıyor. Yani ben marşa basıyorum direk çalışıyor ama bi kaç kere stop ediyor.
Arkadaşın motorunda da 2-3 saniye marş veriyor ama bi çalışınca bir daha stop etmiyor. sıkıntı nerde olabilir?

jikleyi çekerek çalıştırmayı dene.

ilk etapta tam açık kademe,sonra yarım açık kademe.

Gaz koluna yüklenmeden motoru boğdurmadan,marş yap.

Son düzenleme:
kesinlikle subap ayarlarıyla alakalı. aynı sorunu uzunca bir süre ybr de yaşamıştım. marşa basarak çalışmıyordu. marş basmanın yanında gazda vermen gerekiyordu ve çalışınca hemen stop ediyordu. subap ayarından sonra 2-3 saniye marştan sonra direk çalışmaya başlıyor ve stop etmiyor

Şimdi benim mc tek marşta çalışmıyor böyle 5-6 marş attığım bile oluyor şu an 4300 km de. Bakımları yapıldı.
Arkadaşımda drift var tek marşta çalışıyor stop etmiyor. Tabi oda biraz uzun marş veriyor anca öyle çalışıyor. Yani ben marşa basıyorum direk çalışıyor ama bi kaç kere stop ediyor.
Arkadaşın motorunda da 2-3 saniye marş veriyor ama bi çalışınca bir daha stop etmiyor. sıkıntı nerde olabilir?

Tahminimce, en büyük etken havanın soğuk olması. Soğuk havada motor zor çalışır ve jikle çekmek gerekebilir.
Diğer etken rolenti ayarı. Arkadaşının motorunun rolentisi senin motorun rolentisinden yüksektir.
Bu yüzden onun motoru 1-2 marjta senin motor 5-6 marşta çalışır.

Jikleyi çeksemde aynı hiçbi fark olmuyor.
Gaz vermeden marş alıyor. Ama stop ediyor, stop etmeden 1-2 saniye çalışıyor bende bir kaç kere daha öyle gaz vermeden marş verip en azından biraz çalışmasını sağlıyorum sonra rölanti seviyesinde tutucak kadar gaz veriyorum 3-4 saniye sonra bidaha stop etmiyor.

Ayn subap ayarı benim motordada yok vites e bindire bindire kaçtı subap ayarı egsoz patlatma da etkiliyormuş ama bilmiom ne kadar doğru bloktan şuan şakır şakır ses gelio daha 400 km önce yaptırdıydm yine gitti

öncelikle iyi akşamlar,muhtemelen sübap ayarın yok,motorun 4300 km de hiç sağa sola gitme direkt yetkili servise git hallederler inşallah. ::gazla::

Subap ayarlarının motorunuzun değerleri oranında ayarlanması gerek.Emme ve egzost subap aralıklarının ayarı sonrasında değerler değişeceği için rolantiniz yeniden ayarlanmak ister.Filler çakısı kullanan usta tercih sebebiniz olsun.Kendi ustam elle ayarlayıp bende böyle diyor,çakıda neymiş.İyi ama ustam nasıl bir el ayarıdır ki yüzde 0.1 0.2 gibi oranları yakalayabiliyorsun diye soruyorum.Sevdiğim de bir kardeşim,kırılsında istemiyorum.İnce ayar için bikaç usta gezdim baktım uğraşmak istemiyorlar,filler çakısı temin ettim ayarlarımı kendim yapıyorum.Şeytan kulağına kurşun ayarlarını yaptığım iki motorumda saat gibi.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Bu tür farklılıklar karbratörlü motorlarda olabilir, öncelikle jikle çekerek çalıştırmayı deneyin, önemli olan gaz vermeden çalışması değil, çalıştıktan sonra kendi kendine stop etmemesi. Eğer jikle ile stop etmeden çalışıyorsa bir problem yoktur.

Tersi durumlarda öncelikle karbratör sonrada subap ayarına baktırmanız gerekir.

üst kısımda arkadaş supap ayarına baktır demiş,bencede mantıklı,işten anlayan ustaya baktır.

Buji durumu ne alemde?

4300 km de ki motorda buji değişimine gerek var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

öncelikle iyi akşamlar,muhtemelen sübap ayarın yok,motorun 4300 km de hiç sağa sola gitme direkt yetkili servise git hallederler inşallah. ::gazla::

Götürmüştüm normal yapar dediler :D Ama yapmayan motorda var yani.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------

Şimdi yine motoru dinledim biraz gezdim, ufak bi şıngırtı var rölantide çalışırken. 3-4 bin devir gaz verip bırakınca şıngırtıyı biraz daha şiddetli duyuyorum ama gaz verirken duyulmuyor, gazı bırakınca çok kısa bi süre duyuluyor.
Bir de sabit devir giderken vıcık vıcık bi ses geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar