Motor kullanmaya başlamayı düşünmekteyim ama ...

Merhabalar;
Ankarada yaşamaktayım ve motor kullanmaya karar verdim. Bir kaç sorum olacaktı;

Ankara da motor kullanımı nasıldır ? Sanırım İstanbul kadar insanlar alışık değil motor​
Honda CBR 250 ile başlamak istiyorum. UYgunmudur ? B ehliyetim var. Ayrıca motorla artislik falan taraftarıda değilim. Ulaşım ve gezi için kullanmak istiyorum. Sürat için değil.​
Hırsızlık olayına çözüm nedir ? 2 kişi gelip motoru alıp kamyont sırtına atıp kolaylıkla götürebilir mi ?​
Avmlerde veya Kızılay gibi bir yerde park sıkıntı oluyor mu ? Misafirliğe gidilen yerlerde ne yapmaktasınız ?​

Şimdiden teşekkürler...

Hayatınızda ​daha önce bisiklet dışında iki tekerli bir araç kullanmadıysanız cbr250 başınıza iş açabilir.

Çalınmalara karşı sağlam bir zincir, branda ve alarmlı disk kilidi kullanmalısınız.

Hocam bu konu bir kez daha açılmıştı eminim, ama siz misiniz hatırlamıyorum.

O konudada dediğim gibi, yürümesi bile %60 ölüm riski taşıyan bir ülkenin trafiğine, iki tekerlekli bir araçla kaporta siz iken girmek ne kadar güvenliyse, o kadar güvenli...

Artık düşünce tercih size kalmış.

ankarada trafikte geçirdiğin her gün ayrı bir macera. yeteneklerin , dikkatin , içgüdülerin ve zekan sürekli olarak test edilir. sonunda tempoya alışır paranoyak biri olarak hayatına devam edersin. herşeye rağmen eve vardığında senden mutlusu yoktur. Motorun sürekli görüş açında olması lazım. Ona göre mekan seçilir pozisyon alınılır.

Tavsiyem daha küçük bir motor al tüm kuralları kendin çöz yoksa çözemeden motoru çaldırabilir yada kaza yapabilirsin.

Cbr 250 ile başlamış biri olarak keşke daha büyüğü ile başlasaydım diyorum.

Hocam trafikte insan evladının pek bulunmadığı, sakince araba sürerken bile birçok tehlikeyle karşılaştığımız ülkemizin o mükemmel!!! trafiğinde motosiklete yeni başlayacak herkese diyorum ki, "bu iş akıl ve mantık işi değil! Bir çok tehlikesi var, sunduğu pratiklik ve keyfin yanında aynı oranda riskleri de beraberinde getiriyor. Bunları bilerek başlayacaksan başla"

Sorarsan "Sen niye motosiklet kullanıyorsun bu kadar tehlikeliyse madem?" diye, "Benim yaptığım da akıllıca bir iş değil ama sürmesi o kadar zevkli ki bırakamıyorum" derim sana. Eroin gibi, sigara bağımlılığı gibi bir şey işte :)

sorduğun sorulardan bildiklerime cevap vereyim:

- cbr250 den başlangıç motoru olur mu? öncesinde temel hakimiyet eğitimi alırsan neden olmasın? evet başlangıç motoru olur.

- Ankarada motor kullanımı nasıldır? Bursada yaşadığım için Ankara trafiğini bilmiyorum ama orada da trafik kötüdür diye tahmin ediyorum sadece :)

- Hırsızlık olayına çözüm nedir? Hırsızlık tehlikesi maalesef var. Hemde yüksek oranda. Cezalar caydırıcı değil, hırsızlıktan içeri girenler kısa sürede salınıyor ve şu anda sabıkası olan birçok kişi sokakta hala motor arayarak dolanıyor geceleri. Hırsızların da farklı çeşitleri oluyor, kilitsiz bırakırsan genç apaçinin biri turlamak için kaçırıp benzini bitince bir sokağa bırakıp gidebilir veya ucuz kilit takarsan kilidini 20 sn de kırıp, kamyonete yükleyip motorunu parçalayıp satmak için de çalabilirler.

Hırsızlığa karşı en büyük önlem kapalı garajdır. Motorun varsa kafam rahat etsin diyorsan kapalı garaja koymalısın.Bu imkanın yoksa alarmlı ve kaliteli 1 adet disk kilidi ve demir makasıyla kesilemeyen kaliteli zincir ile motoru kilitlemek lazım.
Ve son önlem olarak da kasko yaptırabilirsin. Çalınmaya karşı motosiklet kaskosu yapan firmalar mevcut.

- Avmlerde veya Kızılay gibi bir yerde park sıkıntı oluyor mu ? Park sıkıntısı olmaz hırsızlık sıkıntısı olur. Çözüm bir önceki mesajımda.

- Misafirliğe gidilen yerlerde ne yapmaktasınız ? Misafirliğe gidilen yerde varsa motoru evin kapalı garajına koyar, eğer garaj yoksa motoru misafirlikte camdan bakınca görebileceğim ve alarmın sesini duyabileceğim bir yere bırakıp alarmlı disk kilidiyle kilitlerim. Gece yatıya gittiysem ayrıca zincirle de sabit bir noktaya bağlarım.

Son düzenleme:
Merhabalar;
Ankarada yaşamaktayım ve motor kullanmaya karar verdim. Bir kaç sorum olacaktı;

Ankara da motor kullanımı nasıldır ? Sanırım İstanbul kadar insanlar alışık değil motor​
Honda CBR 250 ile başlamak istiyorum. UYgunmudur ? B ehliyetim var. Ayrıca motorla artislik falan taraftarıda değilim. Ulaşım ve gezi için kullanmak istiyorum. Sürat için değil.​
Hırsızlık olayına çözüm nedir ? 2 kişi gelip motoru alıp kamyont sırtına atıp kolaylıkla götürebilir mi ?​
Avmlerde veya Kızılay gibi bir yerde park sıkıntı oluyor mu ? Misafirliğe gidilen yerlerde ne yapmaktasınız ?​

Şimdiden teşekkürler...

Ankara'da motor kullanımı İstanbul'a oranla daha rahattır. Tabi nerede süreceğinizin de önemi büyük. Mesela ben Eskişehir Yolu, Ümitköy, Bağlıca, Etimesgut'un bir kısmı, Beysukent vs. taraflarında sürüyorum daha çok . Buralarda insanların hepsi alışkın olmasa bile çoğu saygılı. Sanayi bölgelerinden uzak kalmaya dikkat etmek lazım tabi. Belki buna kızanlar olacak ama gerçeği değiştirmiyor, malum oralar eğitim almamış hayvanların büyük oranda toplandığı yerler.

Honda CBR250R çok güzel bir başlangıç motoru olurdu eğer ABS'si olsaydı. Başlangıç motoru olarak ABS'li motor almanızı öneririm. Boyunuz ufak ise KTM Duke ya da RC serisinden bir tanesi çok iyi bir başlangıç motoru olabilir. Tabi ben olsam japondan şaşmazdım. Ayrıca motor zaten artistik, bir de sizin artizlik yapmanıza gerek yok :D

Hırsızlık olayına çözüm yok. İhtimalleri azaltabilirsiniz sadece. Mesela Abus ayarında bir disk kilidi, Abus granit zincir, branda, kasko, kameralı ve/veya kapalı park yeri vs. Evet benim gibi 2 kişi gelse kamyona da gerek yok sırtlayıp götürrüz motoru :D

AVM'lerde ya da Kızılay gibi yerlerde arabalara bile park yeri sıkıntı olmazken motorlara hiç olmuyor, tabi park yeri bulma konusunda konuşacak isek. Onun haricinde sen yokken üstüne oturanlar mı ararsın, telefonla selfie çekenler mi, motoruda aralarına alıp aile fotoğrafı çekinenler mi, üstüne oturup disk kilidinin farkında olmadan motoru oynatmaya çalışıp çamurluğunu kıran oç'ları mı... :jocolor:

Ankara'da bi çok sığır şoför var. Dikkatli kullanman lazım. Cbr olur mu şahsi düşüncem olmaz. Yeni başladığın için Anlara'daki sığır sürücülere karşı yanlış tercihtir. Hakimiyeti kolay motosiklet almanızı öneririm. Üstünüze kırarlar. Tartışmaya girdiğinizde ekseriyetle duyacağınız cümle "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" Çünkü Ankara'da herkes bakan milletvekili belediye başkanının akrabası yeğeni amcası dayısıdır. He bir de çakma çakarlı polis olduğunu sanan VW Passat marka arabalar var ki dikkat edilmesi gerekir. Camları simsiyah. Ön panjur içinde beyaz mavi kırmızı çakarlar ve siren vardır. Her yerden bürokrat arabası çıkabilir ve yukarıdaki cümleyi sana söyleyebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar