Hocam trafikte insan evladının pek bulunmadığı, sakince araba sürerken bile birçok tehlikeyle karşılaştığımız ülkemizin o mükemmel!!! trafiğinde motosiklete yeni başlayacak herkese diyorum ki, "bu iş akıl ve mantık işi değil! Bir çok tehlikesi var, sunduğu pratiklik ve keyfin yanında aynı oranda riskleri de beraberinde getiriyor. Bunları bilerek başlayacaksan başla"
Sorarsan "Sen niye motosiklet kullanıyorsun bu kadar tehlikeliyse madem?" diye, "Benim yaptığım da akıllıca bir iş değil ama sürmesi o kadar zevkli ki bırakamıyorum" derim sana. Eroin gibi, sigara bağımlılığı gibi bir şey işte
sorduğun sorulardan bildiklerime cevap vereyim:
-
cbr250 den başlangıç motoru olur mu? öncesinde temel hakimiyet eğitimi alırsan neden olmasın? evet başlangıç motoru olur.
-
Ankarada motor kullanımı nasıldır? Bursada yaşadığım için Ankara trafiğini bilmiyorum ama orada da trafik kötüdür diye tahmin ediyorum sadece
-
Hırsızlık olayına çözüm nedir? Hırsızlık tehlikesi maalesef var. Hemde yüksek oranda. Cezalar caydırıcı değil, hırsızlıktan içeri girenler kısa sürede salınıyor ve şu anda sabıkası olan birçok kişi sokakta hala motor arayarak dolanıyor geceleri. Hırsızların da farklı çeşitleri oluyor, kilitsiz bırakırsan genç apaçinin biri turlamak için kaçırıp benzini bitince bir sokağa bırakıp gidebilir veya ucuz kilit takarsan kilidini 20 sn de kırıp, kamyonete yükleyip motorunu parçalayıp satmak için de çalabilirler.
Hırsızlığa karşı en büyük önlem kapalı garajdır. Motorun varsa kafam rahat etsin diyorsan kapalı garaja koymalısın.Bu imkanın yoksa alarmlı ve kaliteli 1 adet disk kilidi ve demir makasıyla kesilemeyen kaliteli zincir ile motoru kilitlemek lazım.
Ve son önlem olarak da kasko yaptırabilirsin. Çalınmaya karşı motosiklet kaskosu yapan firmalar mevcut.
-
Avmlerde veya Kızılay gibi bir yerde park sıkıntı oluyor mu ? Park sıkıntısı olmaz hırsızlık sıkıntısı olur. Çözüm bir önceki mesajımda.
-
Misafirliğe gidilen yerlerde ne yapmaktasınız ? Misafirliğe gidilen yerde varsa motoru evin kapalı garajına koyar, eğer garaj yoksa motoru misafirlikte camdan bakınca görebileceğim ve alarmın sesini duyabileceğim bir yere bırakıp alarmlı disk kilidiyle kilitlerim. Gece yatıya gittiysem ayrıca zincirle de sabit bir noktaya bağlarım.