Motor kullanırken en zayıf anınız nedir?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
benim en zayıf anım kaldırımda yürüyen alımlı ve güzel bi bayanı gördüğüm zaman , kaç defa arabaların arkasından gömüyodum bu yuzden :p

Bende katılıyorum arkadaşıma, Ayrıca sahil de motor sürerken park etmiş arabalarda beni tırstırıyor, aniden yola çıkıp zor durumda bırakıyorlar, bir arkadaşım ayağını kırmıştı bu yüzden :)

mtk

En çok -stabilize- yollarda giderken ilk defa geçtiğim bi viraja hızlı girersem motor yatmış durumdayken arka frene dokunamıyorsun(biraz dokunsan yere yatıyor) artık mecburen motoru düzeltmek için ya karşı tarafa geçiyorsun ya da sola dönerken biraz yoldan dışarı taşıyorsun.. işte bu duruma gelince içimde bir tel adeta kıpırdıyor.. :) çok garip bi duygu..

asfaltta olsa karşıdan biri gelir belki ama orada gelen giden de yok ama bi ürpertidir geliyor işte o anda :) kendimi çok zayıf hissediyorum :) içimden işte şimdi yere yattım diyorum; sanki tatmadığım tatmış gibi :)) işte zayıf noktam bu galiba :)

aniden yola fırlayan araba,kedi ,köpek , çocuk gibi aklımı çıkarıcak şeyler :queen:

ani olarak araba fırladıgı zaman bazen elim ön frene gidiyor. tam yerinde bıraktıgım için yan yatma olmuyor ama tedirgin oluyorum

Serit degistirecekken, kor noktamda araba varmi diye aynaya dogru egilip, arkaya baktigim zaman. Gecenlerde tam o sirada onumdeki ani fren yapti. Sinek gibi yapisicaktim arka cama :) . Allahtan arada mesafe vardi da yavaslayabildim. :)

Motosikletime hakim olmak gibi bir sorunum yok.
Ama tedirgin eden unsurlara gelince:
1- Ani ve beklenmedik şekilde şerit değiştiren araçlar! bilakis trafik ışıklarına yakın ve şerit değiştirmenin yasaklanmış olan alanlarda! yani düz çizgide ve kesinlikle şerit değiştirimemesi gereken virajlarda!
2- Yola aniden fırlayan canlı, cansız herşey.
3- Sollama esnasında aynalarını kullanmaktan aciz sürücülerin sollamaya kalkaması! ama şiddetle korna çalınca donlarına yapmış gibi oluyor ve kaçıyorlar....
4- Karşıdan gelen sürücülerin hatalı zamanlama ve sollamaları.
5- Arkamdan gelen araçların haddinden fazla yanaşmaları! ani bir fren yapmam gerekse kesinlikle duramaz ve üzerime çıkar! buna karşı en etkili önlemim: mümkün olan en kısa zamanda şerit değiştirerek arkamdan gelen hayvan'a yol vermek.

Bikeresinde viraja biraz sert girdiğimde akla karayı seçmiştim, tekrar denediğimde hızı biraz düşürmeme rağmen yine ak aynı ak, kara yine aynı karaydı :mrgreen:

Benim zayıf tarafım yol ıslakken aldığım bütün virajlar.Ybr nin orjinal lastikleri yağmurda yoldan çıkmaya çalışıyor:pr:
Sağa zor dönülmesinin sebebi solakların sağa, sa(ğ)lakların sola daha rahat dönmesinden oluyor.Bunu birçok kişiye sordum.Arabada da böyle oluyor.Babam solak, ona sola dönmek daha zor geliyormuş.Bana arabada da sağa dönmek daha zor geliyor.Tabi herkes böyle olmayabilir ama genelde bu yüzden bence.:cat:

mantıklı geldi bana da. :) açıklaman için teşekkürler.

ani olarak araba fırladıgı zaman bazen elim ön frene gidiyor. tam yerinde bıraktıgım için yan yatma olmuyor ama tedirgin oluyorum

bende bu, arkası dönük olarak sıralı park etmiş araçların arkasından caddede gideerken çok oluyor. bi kadın şöför geri geri gelmesini bilmediği için. yolun ortasına kadar geliyor ondan sonra manevra yapmaya çalışıyr ama nafile artık ben çoktan frene asıldım :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
önüme bişe çıktığında fren yapmaktan çok önce manevra yapmayı tercih etmem de benim zaafım . çoğu zaman estetik bir görüntü oluşturuyor ama bi gün vücut estetiğinizin bozulması ile sonuçlanması da kuvvetle muhtemel .( bu arada hala ehliyetim yok. ayıplıyorum kendimi valla. ciddiyim yaa:pale:)

Aynadan makas atarak gelen bir araba gördüğümde, araba yanımdan geçip gidene kadar konsantrasyon 0 oluyor bende. Bunu aşmak için bişeyler yapmam gerekiyor ama henüz bulamadım.

arkamdan gelen aracın iyice yanaşması en ufak hatamda üstüme çıkcakmış gibi gelmesi ve bir araca yol verirken diğer şerittekininde gaza gelip hızlanması beni oldukça tedirgin ediyor.zaten 50lik todayimi adam yerine koyan yok:)

önüme bişe çıktığında fren yapmaktan çok önce manevra yapmayı tercih etmem de benim zaafım . çoğu zaman estetik bir görüntü oluşturuyor ama bi gün vücut estetiğinizin bozulması ile sonuçlanması da kuvvetle muhtemel .( bu arada hala ehliyetim yok. ayıplıyorum kendimi valla. ciddiyim yaa:pale:)

evet motor üstündeyken bel hareketleri önemli. :) kramp girebilir ani hareketten dolayı :)

bende ayıpladım seni eftelya :p. ben dünyayı 3 ay ehliyetsiz 6,000km gezdim :queen: yorum senin :mrgreen:

2 saatimi temizlemeye verip kromları ışıl ışılparlayan motorumla giderken karşılaştığım su birikintisi veya su akıntısıdan kaçmak için yaptığım manevralar en zayıf anlarımın başında gelir. ülkemizde dükkanının önünü hortumla su tutma adeti olduğu sürece kurtuluş yok bana.......

viraja girişlerde hala istediğim gibi değilim yatırmaktan korkuyorum lastik tutmuycak devrilecem diye. birde karşı şeride giriyorum bazan tam kabus o yüzden iyice hızı düşürüp giriyorum virajlara birde çok dik yokuşta durmaktan nefret ediyorum kalkış tam bir çile benim için istop ettirmesem bile kesin bağırttırıyorum motoru...:(

viraja girişlerde hala istediğim gibi değilim yatırmaktan korkuyorum lastik tutmuycak devrilecem diye. birde karşı şeride giriyorum bazan tam kabus o yüzden iyice hızı düşürüp giriyorum virajlara birde çok dik yokuşta durmaktan nefret ediyorum kalkış tam bir çile benim için istop ettirmesem bile kesin bağırttırıyorum motoru...:(

aynı dert bendede var ama alısıcaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar