Motor kullanıp da kaza yapmayan yoktur ! (mu?)

Ya arkadaşlar, her taraftan sürekli duyduğum ve motor olayına yeni girmiş biri olarak (henüz 1.500km.'deyim) "motoru olup da kaza yapmayan yoktur, sakat bişey bu motor işi" lafı beni çok geriyor. Nedir bu mesele, bu işin raconu mudur? "Motorun varsa en az bi kere kaza yapacaksın, kafayı gözü çizittirmeden olmaz."

Burada uzun yıllardır motor kullanan ve henüz hiçbir vukuatı olmayan arkadaşlar, lütfen biraz cesaretlendirin beni. Çoluğumuz, çocuğumuz var maazallah.

Herkese selam ve sevgiler.

ya dikkatli bi sürüş yapılınca hiç bişi olmaz ha düştün korumalıkların tam takır yine yırttın kısacası motoru yerinde nasıl kullanacagını bilirsen sağlıklı ve keyifli sürüşler seni bekler...

iyi bir soru yani cüper bir soru ok nerden başlıyak biliyon muben doğuya doru sen batıya doğru ok ama herkese sor ondan sonra yazarız cvb ları :mrgreen:

bole bi topic vardı aslında:silent:
neyse kazadan kastın kol bacak kırmaksa o senn guvenlik onlemlerine baglı ama dusmek kaymak vs ise bazen sen mukemmel olsan bile basına gelebilir:queen:
bende 2000kmyi tamamladıgımda herşey cok guzeldi hiç kaza yapmam diodum cnk yavas ve dikkatli bi surus sergiliodum ama hiç olmadık bi anda martıyla carpısınca dedimki motosiklet bu nerde ne gelcegi belli olmuyo insann basına:bounce:

kaza bıyere carpmak fln ama o dusmek dengesız kalmıstır dusmustur bence kazadan sayılmaz.....:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Asvalta yapışmadan motorcu olunmaz.Gönül isterki hiçbir motorcu düşmesin ama malesef ikiteker.

kimse benim gibi düşemez,düşsede yaşaması mucizedir derim,düşeceksin bi kere hafifte olsa tecrüben olacak

motor kullanıpta düşmeyen yoktur varsa düşecek olan vardır :) dostum naprsın her gülün bi dikeni vardır ama inan bilinçli kullandığın sürece korumalarında tamsa biri gelip sana bodozlama çarpmadığı müddetçe korkulucak hiç bişi yok o insanların söylemek istedikleri ölümcül kazalar diil ufak tefek kazalardan bahsetmişler anladığım kadarıyla sonuçta acemiysen ıslak zeminde olsun lastik patladığında olsun yere mazot , yağ v.s. dökülmüştür bunların hepsiyle karşılaşıcaksın ama yavaş gittiğin sürece yine korkmana gerek yok korumaları ihmal etme yeter hızın cazibesinede kapılmıcaksın tabi

düşsem ne farkeder ucsam ne farkeder bu hayat dediğin elbet birgün biter motosiklet dedigin alayına gider TUTKUMLA YASAMAK KİMİN UMURUNDA ABİLER! :mrgreen::mrgreen:

Motosikleti
Dl650vstorm
1,5 yıldır kullanıyorum çok şükür daha düşmedim

walla ister inanın ister inanmayın lise 1'den beri motor kullanıyorum yaklaşık 10 yıldır değil kaza daha düşmedim bile allah kaza bela vermez nazar değmez inşallah :wiinkk:

kaza bıyere carpmak fln ama o dusmek dengesız kalmıstır dusmustur bence kazadan sayılmaz.....:bounce:
Batpod abei
tabiki sogutmadı motor aşk gibi bişi işte yapışıyo adama nasıl derler fanatıkler vardır futboldan kopamaz ayyaşlar vardır şarapdan kopamaz bizde motosikletden kopamıyoruz tatlı illet işte

ya zaten mevzu şu düşe kalka düşe kalka öğreniyosun bu işi iki teker şeyten işi yani vallahi ben gene büyük konuşmayayım çok motor geçti altımdan düştükte kalktıkta felan filan oldu son 1 sene içerisinde kuryecilik yapıyorum allaha şükür bi kazam olmadı yani bi insan sürekli düşüyo ise öğrendikten sonra bile düşüyor ise o adam acemidir bence motora felan binmesin yazık ona insanın içinde olcak birazda sen yağmurlu havada çok hzılı gidersen vede ani fren yaparsan hatalsısın düşsende haketmiş olursun ama tabi işin gerçeği ben kaza yapmam diyen insanda yalan sölemiş olur kaskını taktınmı adam akıllı giyindinmi efendi gibide sürdünmü ehh tamam ozaman işte asıl motorcu sensin .........tifi_serkan

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla gt250 r ile 30000e yakın yol yaptım, ondan önce toplam 500km gecmicek şekilde cgl 125 ve cbf 150 kullandım ne düştüm ne kaydım ne kaza yaptım süratlide kullanırım ama düşmedn motorcu olunmuor bi asfaltla bütünleşmek lazım:)

motorcu olupta düşmeyen olacağını sanmam
gerçek bir kaza ise soru onlar aramızda deil ...

klasik bir laf vardır. kaza yapmayan motorcu yoktur henüz kaza yapmamış motorcu vardır diye.

bu konu çok önemlidir. motosiklet üzerinde gün geçtikçe tecrübe kazanırsın. mesela ben 30000 km leri geçtim ama hala acemiyim. ve hala öğreniyorum. eğer bir gün ben oldum bu virajı da 90la değilde 120 ile alayım dersen işte o gün bitersin. tıpta buna ikarus sendromu diyorlar. yani oldum sanıp kendine fazla güvenmek bu işte pek iyi değildir.

motosiklet ihmale ve dikkatsizliğe gelmez. herzaman pür dikkat olman lazım ve sürekli full koruma binmekte fayda var. eğer bu tip konulara dikkat edersen uzun süre motosiklete binersin.
nihayetinde gaz da senin elinin altında. önemli olan gaz (bilek) yürek ve beyin üçlemesini iyi kullanmakta.

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Ya arkadaşlar, her taraftan sürekli duyduğum ve motor olayına yeni girmiş biri olarak (henüz 1.500km.'deyim) "motoru olup da kaza yapmayan yoktur, sakat bişey bu motor işi" lafı beni çok geriyor. Nedir bu mesele, bu işin raconu mudur? "Motorun varsa en az bi kere kaza yapacaksın, kafayı gözü çizittirmeden olmaz."

Burada uzun yıllardır motor kullanan ve henüz hiçbir vukuatı olmayan arkadaşlar, lütfen biraz cesaretlendirin beni. Çoluğumuz, çocuğumuz var maazallah.

Herkese selam ve sevgiler.

kaza yapacağım, aman yapmayayım stresiyle motosiklet sürerseniz kaza yaparsınız.rahat olun trafik akışına uyup güvenli sürüş tekniklerini öğrenip uygularsanız,fizik kurallarınıda zorlamazsanız kaza riskiniz minumunlardadır.

ama bir gerçekde varki kaza yapınca motordan soğumuyorsunuz aksine dahada aşık oluyorsunuz.zaten kaza yapınca bıraktınız bıraktınız,bırakmadınız artık sizi kimse koparamaz. sevgiler kazasız sürüşler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar