Motor kullanıp da kaza yapmayan yoktur ! (mu?)

Kaza bu arkadaşlar arbada kullanıyosunuzdur mutalaka ; uzun süredir araba kullanıp onunnlada kaza yapmıyan yokdur önemli olan full koruma ben en son kazamda bunu daha iyi anladım şimdi 100 metre bir mesafeye bile gitsem mont , dizlik , başlık hep beraber :cat:

re

ben ilk 3 üncü ayda kaza yaptım ama araba sayesinde sollama yaparken sola döndü araç girdim sonrası olmadı 4 senedir motor üstündeyim ama çok basit şeyler yüzünden olduğun yere devriliyorsun SS lerde bu Kötü :)

ama muhakkak bişi oluyor düşüyorsun

Vardır ama sayıları oldukça azdır. Kaza her an gelebilir ama genelde sürmeyi bilmeden artistlik yapan motorcular kaza yapıyor. Ustalar beklenmedik birşey olduğunda kaza yapıyor.

Bende düştüm birçok kez ama ilk zamanlar... Gerçi çok bi zaman olmuş değil ama epeyden beri şükür ne düştüm ne de başka bişey :D Nazar değmesin hehe

Soğutma mı ? Aksine bağlıyor? Bi daha düşmiyeceğim daha dikkatli olacağım diyorsun etrafta kaza haberleri alınca geçmiş olsun ben dikkat ediyim yaptığı hatayı yapmayım diyorsun ....
En azından kendi adıma böyle :cat:

bende bi kere düştüm. Şile-Ağva arasındaki bi virajda düştüm. korumalarım tamdı burnum bile kanamadı.kalktım yoluma devam ettim. kazalarda asıl zararı veren motosikletten düşmek değil (tabi korumalar tammm), sert bir cisme çarpmak ya da motosiklet ile asfat, bariyer ya da başka bir araç gibi sert cisim arasında kalmaktır. Genelde kurallara uyan bilinçli sürücüler büyük kazalara karışmaz. arkadan biri gelir çarpar, anlık dikkatsizlik o başka. Ama biri gelir bana çarpar filan diye düşünülürse hiç bişey yapmamak lazım sonuçta arabayla da giderken otobüs ya da kamyon hatalı sollama yapıp seni altına alabilir.

Katıldığım bir güvenli sürüş seminerinde bir istatistik verilmişti: her 100 milyon kilometrede 6 büyük araba kazası meydana gelirken, 176 büyük motosiklet kazası meydana gelmekte. Bunu gördüğümde motor almasam mı diye düşündüm ama nafile :)
Tabi burada motosiklete bakış açısıda önemli. birçok kişi motosikleti hız yapma aracı olarak görüyor buda kazaları beraberinde getiriyor. Ülkemizde ehliyet almak aşırı kolay. A2 yi zaten hiçbir şey öğrenmeden alıyosun. Ama kaza istatistiklerine baktığımızda kazalara karışan sürücülerin çok büyük kısmı ehliyetsiz. Ehliyetliler daha az kazaya karışıyor.
bence ehiliyetlilerin kazaya az karışması sürücü kursunda öğrendiklerinden değil bilinçli olmalarından, bir takım kurallara önem vermelerinden kaynaklanıyor. Tabi bu sürüşlerine de yansıyor. Sonuçta motosikletin diğer araçlara göre çok tehlikeli olduğu aşikar. ama bilinçli kullanıp, gereksiz hız yapılmadığında abartılacak bişey yok diye düşünüyorum :cat:

uzun süre motor kullanıpta kaza yapmamış olanlar olabilir
ama
hiç düşmedim diyene inanmam ........

kaza yapmadan motorcu akıllanmazda ondan
mesela ben kendimden biliyorum kaza yapmasaydım belki şu an yaşamazdım çünkü ilkten insan çok deli sürüyo sürdüğü şeyin tehlikeli olduğunu bile anlayamıyor.
fakat bu korkucak bir şey değil herkez akıllı uslu sürse,kimseye birşey olmaz

kaza yapmadan motorcu akıllanmazda ondan
mesela ben kendimden biliyorum kaza yapmasaydım belki şu an yaşamazdım çünkü ilkten insan çok deli sürüyo sürdüğü şeyin tehlikeli olduğunu bile anlayamıyor.
fakat bu korkucak bir şey değil herkez akıllı uslu sürse,kimseye birşey olmaz

akıllı uslu sürmekte bi işe yaramıyo emin olun.ii bir motor sürücüsü olduğumdan eminim fakat 4 ay kadar önce yolumda giderken adamın biri çarptı ve caddenin ortasında akan trafikte yuvarlandığımı gördüğü halde durmadı bastı gitti.özellikle bayan sürücüleri çok sıkıştırıyolar.burdan da seslenyrm beyler lütfen biraz daha dikkat...

Hero Puch'la dümdüz yolda giderken devrilmiştim sola. Çok ani oldu pat diye. Zaten tarihi bir şeydi :)

Geçen Cuma günü ise cuma namazı çıkışı taksi 4 tekerlekli olduğu için midir yoksa ehliyet karaborsa olduğu için midir yoksa Ramazan oruçtan dolayı kafalar dumanlı olduğu için midir ne sinyal ne yol önceliği hakkı tınlamadan ara sokaktan ana yola atlayıp motorlu birisine çarpıyor. Herkes şaşkın tabi, neyse hemen gidiyoruz abinin yanına geçmiş olsun bir şey var mı diye adam arabadan iniyor ve diyor ki kardeşim önüne baksana. Tamam motor sürücüleri daha dikkatli olmalı da bu da ne diyor insan ister istemez.

akıllı uslu sürmekte bi işe yaramıyo emin olun.ii bir motor sürücüsü olduğumdan eminim fakat 4 ay kadar önce yolumda giderken adamın biri çarptı ve caddenin ortasında akan trafikte yuvarlandığımı gördüğü halde durmadı bastı gitti.özellikle bayan sürücüleri çok sıkıştırıyolar.burdan da seslenyrm beyler lütfen biraz daha dikkat...

tamam sen akıllı uslu sürüyosun ama bak karşındaki akıllı uslu sürmemiş
yani herkez ne kullanırsa kullansın 2 teker,4 teker hiç fark etmez trafik kurallarına uyarak,her araca saygılı,ve çok dikkatli trafikte seyir etseler neredeyse hiç kaza olmaz
eğitim şart
ancak şimdi bi araç çıkartıyolar 300 katran ohaa diyosun
ve adam alıyo bu arabayı basıyoo yolda ee tabiii araç hızlıya sonra kazalar falan filan...helbuki trafik kurallarında otobanda en fazla 120 km ile gitme kuralı var ama böyle araçlar çıkarınca kim uyar

kanky dıkkatlı olduktan sonra neden kaza yapasın kı yaf 7 senıdır kullanıom aha hıc kaza yapmadım sadece gecırcktım o kadar ... hızlı gıdodum otobanda bı baktım bı yerde ıslaklık var neyse frene basmıyım dedım taransıt gecım dedım tam ustune geldıgımde onume araba kırdı frene bı bastım motor sabdedemedım kelımeyı sahadetı bıle getırdım ama allah kurtartı ıste ne oldu bende anlamadım

Tüm motosiklet kullanıcıları mutlaka düşer ve kaza yapar kmse erkekliğe bok sürdürmemeye kalkmasın motosiklet bu iki teker bnm diyen adam bugn mutlaka kaza yapmıştır bizim işimz önlemini almak kıyafetimizi giyip kaskımızı takmak gerisi fasa fiso:)

1. kaza tofaşa ön kapıdan girdim 2. kaza yolda giderken nasıl oldu hala anlamıyom yere düştüm 3. kaza gece hatırlamıyom sarhoştum bariyerlere çarptım ve bu yaptıgım kazalarda burnum bile kanamadı bence kaza yaptıkca insanın tecrübesi artıyo trafikte daha dikkatli olunuyo

yaf arkadaşlar dikkatli kullandıktan sonra kaza niye yapalımki ben hiçdüşmedim düşmediğim için motorcu değilmiyim 7 senedir kullanıyorum 5 sene peugeot kullandım aşağıyukarı 2,5 3 senedir de asya t1 kullanıyorum dikkatli gitikten sonra hiç bişi olmuyor ben yola çıkınca 80 in altına inmem genelde ama basılacak yer vardır basılmıyacak yer vardır gittiğin yolu iyi biliyorsan zaten sorun yok bilmediğin yolda bilinçsizce basarsan kazaya davetiye çıkarırsın kaza hiç olmaz diye bişiy söylemiyorum illa akıllanmak için kaza yapmaya gerek yok zaten çevremizdeki olan kazalardan ders alıyoruz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar