bende bi kere düştüm. Şile-Ağva arasındaki bi virajda düştüm. korumalarım tamdı burnum bile kanamadı.kalktım yoluma devam ettim. kazalarda asıl zararı veren motosikletten düşmek değil (tabi korumalar tammm), sert bir cisme çarpmak ya da motosiklet ile asfat, bariyer ya da başka bir araç gibi sert cisim arasında kalmaktır. Genelde kurallara uyan bilinçli sürücüler büyük kazalara karışmaz. arkadan biri gelir çarpar, anlık dikkatsizlik o başka. Ama biri gelir bana çarpar filan diye düşünülürse hiç bişey yapmamak lazım sonuçta arabayla da giderken otobüs ya da kamyon hatalı sollama yapıp seni altına alabilir.
Katıldığım bir güvenli sürüş seminerinde bir istatistik verilmişti: her 100 milyon kilometrede 6 büyük araba kazası meydana gelirken, 176 büyük motosiklet kazası meydana gelmekte. Bunu gördüğümde motor almasam mı diye düşündüm ama nafile
Tabi burada motosiklete bakış açısıda önemli. birçok kişi motosikleti hız yapma aracı olarak görüyor buda kazaları beraberinde getiriyor. Ülkemizde ehliyet almak aşırı kolay. A2 yi zaten hiçbir şey öğrenmeden alıyosun. Ama kaza istatistiklerine baktığımızda kazalara karışan sürücülerin çok büyük kısmı ehliyetsiz. Ehliyetliler daha az kazaya karışıyor.
bence ehiliyetlilerin kazaya az karışması sürücü kursunda öğrendiklerinden değil bilinçli olmalarından, bir takım kurallara önem vermelerinden kaynaklanıyor. Tabi bu sürüşlerine de yansıyor. Sonuçta motosikletin diğer araçlara göre çok tehlikeli olduğu aşikar. ama bilinçli kullanıp, gereksiz hız yapılmadığında abartılacak bişey yok diye düşünüyorum :cat: