Motor kulakçıkları kaynatılabilir mi ?

Motosikleti
Motoru satıldı...
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar 2 gün önce motorla giderken peglerden titreşim hissetmeye başlamıştım (Normalde peglerden vs hiçbir şekilde titreşim gelmiyordu) bir sıkıntı olduğunu anlayıp kenara çektim motor kulakçıklarının kırıldığını farkettim ve motor ustasına götürdüm. (Motoru garantiden çıkarttım, sebebi ise buradaki '' Sözde yetkili servis'' diye geçinen yerin yaptığı bakım gibi işlemler sebebiyle, sıcak motora soğuk yağ koyduklarına şahit olduğumdan beri gitmiyorum zaten toplamışlar 3-5 tane 10-11 yaşındaki çocuğu usta diye sunuyorlar önünüze) Usta kendi tanıdığı kaynakçıları çağırdı ancak kaynak tutmayacağını falan söylemişler aşağıya fotoğraf bırakacağım sizce buraları kaynak tutar mı?
Tutmaz ise bu şekilde yola devam edilir mi?
Tutar ise Lüleburgaz da bu işi yapabilecek kaynakçı var mıdır acaba ? (Not: motorumdan bu sorun hariç memnunum motoru kullanmak istiyorum)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kaynak tutar , tutmaya da tekrar kırılır.. Aliminyum döküm malzeme vibrasyona fazla dayanmaz.. Boşa kaynak parası ödemiş olursun...
Kırık şekilde nasıl binmeyi düşünüyorsun ?.. Yakında diğer kulağı da kırıcak..Motor boşa çıkıcak..
Tek çözüm blok değişimi..

Motosikleti
Motoru satıldı...
Kaynak tutar , tutmaya da tekrar kırılır.. Aliminyum döküm malzeme vibrasyona fazla dayanmaz.. Boşa kaynak parası ödemiş olursun...
Kırık şekilde nasıl binmeyi düşünüyorsun ?.. Yakında diğer kulağı da kırıcak..Motor boşa çıkıcak..
Tek çözüm blok değişimi..
Diğer kulağıda kırdı hocam bloğun değişmesinin gerekmesi neden hocam bunun için şasenin değişmesi gerekmez mi ? (Bilmediğimden soruyorum.)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Diğer kulağıda kırdı hocam bloğun değişmesinin gerekmesi neden hocam bunun için şasenin değişmesi gerekmez mi ? (Bilmediğimden soruyorum.)
Fotoda gördüğüm kadarıyla motorun kulakçığı gibi duruyor.. Tam anlaşılmıyor.. Ben yorumumu motor kulağına göre yaptım..
Ama şasedeki kulakçığın bağlı olduğu yer kırılmışsa argon kaynağıyla kaynatılabilir..
Ama iyi bir kaynakçı bulmanızı tavsiye ederim..

Motosikleti
Motoru satıldı...
Fotoda gördüğüm kadarıyla motorun kulakçığı gibi duruyor.. Tam anlaşılmıyor.. Ben yorumumu motor kulağına göre yaptım..
Ama şasedeki kulakçığın bağlı olduğu yer kırılmışsa argon kaynağıyla kaynatılabilir..
Ama iyi bir kaynakçı bulmanızı tavsiye ederim..
kulakçık kırıldı hocam kulağı kırılsaydı zaten geçmiş olsun derdim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şasenin değişmesi çok zahmetli ve uğraştııcı bir iş.. Hadi bulup değiştirdin , onu ruhsata onaylatman gerekir..
Şase de kaynak yapılabilir.. İki büklüm katlanmadığı sürece işlem yapabilirsin..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha net foto çekebilseydin kesin konuşabilirdik...

Motosikleti
Motoru satıldı...
Şasenin değişmesi çok zahmetli ve uğraştııcı bir iş.. Hadi bulup değiştirdin , onu ruhsata onaylatman gerekir..
Şase de kaynak yapılabilir.. İki büklüm katlanmadığı sürece işlem yapabilirsin..

Yarın çekerim hocam flaşla anca bu kadar oluyor burdaki de gece çekimi.

Katlanma yok hocam.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kırklareli/Lüleburgaz @espresso hocam ile aynı ilçedeyiz.
Benim bulduğum Usta belki fikir verebilir, Eski sanayi sitesinde dükkanı var, Motorcu Neco.
Yarın öğlene doğru benim xmax'ın bozuk sis farlarının yenilerinin montajı için orada olacağım, müsaitsen uğra.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Benim bulduğum Usta belki fikir verebilir, Eski sanayi sitesinde dükkanı var, Motorcu Neco.
Yarın öğlene doğru benim xmax'ın bozuk sis farlarının yenilerinin montajı için orada olacağım, müsaitsen uğra.
Necoya gittim hocam kendi kaynakçıları kaynatamayacağını söylemiş bir yandan da dedi kaynakçı bulursan eğer bloğu ben indiririm.
Youtubede kanalı olan Analiz moto ekspere de ulaşıp sordum kaynatılabileceğini söyledi kendisi de. bakalım iş kaynakçı aramaya döndü.

@alp_tunay Gündüz gözüyle bu şekilde hocam kulaklar sağlam duruyor ama dediğim gibi kulakçıklar kopuk.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kaynatılır... Ama dediğim gibi iyi bir kaynakçıya yaptır..
Vibrasyon sebebiyle zaman içinde yine kırılacaktır..
Zamanı kaynakçın belirleyecek...

Necoya gittim hocam kendi kaynakçıları kaynatamayacağını söylemiş bir yandan da dedi kaynakçı bulursan eğer bloğu ben indiririm.
Youtubede kanalı olan Analiz moto ekspere de ulaşıp sordum kaynatılabileceğini söyledi kendisi de. bakalım iş kaynakçı aramaya döndü.

@alp_tunay Gündüz gözüyle bu şekilde hocam kulaklar sağlam duruyor ama dediğim gibi kulakçıklar kopuk.
Maalesef tanıdık bulmalısın ve bloğu depoyu v.s sökmen gerekecek. Kimse o riske girip te kaynak yapmak istemez.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Maalesef tanıdık bulmalısın ve bloğu depoyu v.s sökmen gerekecek. Kimse o riske girip te kaynak yapmak istemez.
Arkadaşımın babası var demirci arkadaşım sorucak bakalım, motoru söktürürüm o sıkıntı değil de kaynakçı bulamıyordum.
Şuanda hali hazırda sıkıştırmadan işe git gele kullanıyorum ara ara gaz açmam gerekiyor öyle durumlarda da peglerde titreşim harici aşırı derecede bi blok sallantısı falan hissetmedim.

Motosikleti
Arkadaşımın babası var demirci arkadaşım sorucak bakalım, motoru söktürürüm o sıkıntı değil de kaynakçı bulamıyordum.
Şuanda hali hazırda sıkıştırmadan işe git gele kullanıyorum ara ara gaz açmam gerekiyor öyle durumlarda da peglerde titreşim harici aşırı derecede bi blok sallantısı falan hissetmedim.
Lüleburgaz'da iş yaptıracak usta bulmak sorun malesef.

Kaynakçılar demirciler böyle işlerle uğraşmak istemiyorlar, küçük iş olarak görüyorlar, uğraşırlarsa uğraştıkları kadar para isteyemeyeceklerini sanıyorlar, parasıyla bile iş yaptırmak zor. işi bilen bir kaynakçı uygun malzeme ile kaynak yaparsa gayet güzel olur ama işi bilen kaynakçıyı bulmak sorun.

125 cc motorlar küçük olduğu için kulakları da küçük, zayıf oluyor. Kaynak randıman vermez.

Zaten ustada attığım taş, ürküttüğüm kurbağaya değmez, hem üç gün sonra geri gelme riski var diye kaynak yapmak istemez. Bu konuda maalesef ustalara hak veriyorum. Bloğu söküp kaynatıp taktırmak bir dünya iş, bu üç gün sonra kırılsa hayda tekrar sök, kaynat, topla, tak dünya iş, dünya para. Hem ustayla papaz olmakta var.

İşi bilen, motordan anlayan, usta bence bu işe girmez.

Bence en iyisi bloğun o kısmını değiştirmek.

Son düzenleme:
Motosikleti
Motoru satıldı...
Lüleburgaz'da iş yaptıracak usta bulmak sorun malesef.

Kaynakçılar demirciler böyle işlerle uğraşmak istemiyorlar, küçük iş olarak görüyorlar, uğraşırlarsa uğraştıkları kadar para isteyemeyeceklerini sanıyorlar, parasıyla bile iş yaptırmak zor. işi bilen bir kaynakçı uygun malzeme ile kaynak yaparsa gayet güzel olur ama işi bilen kaynakçıyı bulmak sorun.
Hocam sizin tanıdığınız varmıdır ?
Yani 3-5 bininde değilim açıkçası yeterki sağlam iş olsun
Bu şekilde de giderim ben kulaklar sağlam çünkü sadece yolda ayaklarımı hissetmem o kadar :D

Motosikleti
Hocam sizin tanıdığınız varmıdır ?
Yani 3-5 bininde değilim açıkçası yeterki sağlam iş olsun
Bu şekilde de giderim ben kulaklar sağlam çünkü sadece yolda ayaklarımı hissetmem o kadar :D
Hiç demirci tanıdığım yok.
Motorcu Neco'yu da tesadüf buldum, aaa sanayide yeni dükkan açılmış bir bakayım deyip içeride triumph 1050 makinayı görünce gidip bakayım demiştim, yoksa benim motoru bakıma istanbula servise götürecektim, sonra bizim mahalleden 50 senelik komşulardan adaşım bir kardeşimizin akrabası çıktı.
Ben de buraya taşınalı 2 yıl oldu, buranın eskileri beni tanıyor ama ben kimseyi tanımıyorum, 40 yıl istanbulda yaşayınca pek gelip gitmemiştim de, anca emekli olunca geldim geri işte.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Motor kulakçığı neden kırılmış peki durup dururken, daha önceden bir işlem mi yapılmış da kırılmış yoksa üretim hatası mı.
Bir de sıcak motora soğuk yağ konmaz kısmını anlamadım tam. Ben motor yağ değişimden önce motoru ısıtıyorum eski yağ kolay aksın diye, sonra tapayı kapatıp da fazla beklemeden soğuk yeni yağ koyuyorum yıllardır. Bunun sakıncası nedir acaba?

Motosikleti
Motoru satıldı...
Motor kulakçığı neden kırılmış peki durup dururken, daha önceden bir işlem mi yapılmış da kırılmış yoksa üretim hatası mı.
Bir de sıcak motora soğuk yağ konmaz kısmını anlamadım tam. Ben motor yağ değişimden önce motoru ısıtıyorum eski yağ kolay aksın diye, sonra tapayı kapatıp da fazla beklemeden soğuk yeni yağ koyuyorum yıllardır. Bunun sakıncası nedir acaba?
hocam bunlar motorun kontağı kapatıldığı gibi yağı boşaltıp soğuk yağı koyup direk çalıştırıyorlar yani hiç böyle motor soluklansın az ılınsın falan yok bahsettiğim şey o birde test sürüşü ayağına alıp kesiciye soktuklarıda oluyor.
Ayriyeten kulakçıkta daha önce herhangi bir işleme rastlamadım ben alırken de iyice kontrol etmiştim boyası vs hepsi normaldi. Muhtemelen üretim hatası gibime geliyor, Uma ile de iletişime geçmeye çalışıyorum.

125 cc motorlar küçük olduğu için kulakları da küçük, zayıf oluyor. Kaynak randıman vermez.

Zaten ustada attığım taş, ürküttüğüm kurbağaya değmez, hem üç gün sonra geri gelme riski var diye kaynak yapmak istemez. Bu konuda maalesef ustalara hak veriyorum. Bloğu söküp kaynatıp taktırmak bir dünya iş, bu üç gün sonra kırılsa hayda tekrar sök, kaynat, topla, tak dünya iş, dünya para. Hem ustayla papaz olmakta var.

İşi bilen, motordan anlayan, usta bence bu işe girmez.

Bence en iyisi bloğun o kısmını değiştirmek.
Benimde gittiğim usta Espresso ile aynı o da bu işe girmek istemedi.
Bakalım UMA ile iletişime geçmeye çalıştım sonuç ne olucak merak ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar