- Konu Yazar
Merhaba abiler. Benim motor İzmir'e son 2 günde aniden çöken soğuklar sonrası ilginç bir tepki vermeye başladı. Işıklarda beklerken aragaz verdiğimde gazı kestiğimde devir yavaşça azalıyor. Normalde devir, gazı kolunu çekme düzeyimle aynı derece olurdu fakat gazı kestiğimde nedense yavaşça azalıyor. Ve rölantideyken devir stop edicek kadar düşüyor bazen de normal haline çıkıp geri düşüyor. Yolda giderken gazı kestiğimde de bu tepkiyi veriyor. Motor soğukken bu problemleri yaşamıyorum ama biraz yol yapıp ısınmaya başladığında yapmaya başlıyor. Kimi zaman yapıyor bu problemi kimi zaman yapmıyor ben de anlam veremedim. :mrgreen: Karbüratörüm hafif tıkanmış durumda. Düşük devirde giderken egsoztan çıt pıt sesleri veriyor ve nadir de olsa çok çok kısa aralıklarla gaz kesiyor. İlk başta gaz telinden olduğunu düşündüm ama sonra devir normalde olduğundan daha da düşük düzeylere düştüğünden karbüratör aklıma geldi. Sizce nedir makinanın problemi? Bugün ustama bırakıcaktım fakat işten güçten vakit bulamadım. Yarın veya Pazartesi günü bırakıcam makinayı daha fazla binmeden.