Motor içindeki yağın beyazlaması.

Geçenlerde motorun yağını bi kontrol edeyim dedim, yağ çubuğunun üstünde beyaz renkte pütür pütür şeyler vardı, kaymak bağlamış gibi. Delikten gözüken bir dişli vardı içerde, parmağımla kenarını sıyırdım ondada aynı durum. Sizce neden olabilir?

NOT:Castrol 10w40 kullanıyorum. Yağı değişeli 2000 km oldu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yağa su karışmış.

yağına su falan karışmamış,öyle olsa yağ çubuğunu çektiğinde yağın kıvamı süzme mercimek çorbası gibi görünür :)

elinle dokunduğun kaymağımsı tabaka kartel havalandırmasının tıkanmasından kaynaklanıyor..

karterden karbüratörün emiş yaptığı boruyu veya bu borunun hava filtresine bağlanan yerde sünger filtre varsa temizle..

yağına su falan karışmamış,öyle olsa yağ çubuğunu çektiğinde yağın kıvamı süzme mercimek çorbası gibi görünür :)

elinle dokunduğun kaymağımsı tabaka kartel havalandırmasının tıkanmasından kaynaklanıyor..

karterden karbüratörün emiş yaptığı boruyu veya bu borunun hava filtresine bağlanan yerde sünger filtre varsa temizle..

Valla ihtimal çok gibi duruyor. Söylediklerini zin hepsini kontrol edicem. Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar