motor hızlı değil

Motosikleti
RK125S
rks rk125s var top speed videolarına bakıyorum 123 124 125 civarı benim motor max düz yolda 105 106yı gördüm yokuş aşağı motor 110 115i gördü sebebi nedir 90kgyim kg speed konusunda etken midir neyi ayarlanmamıştır neyden kaynaklıdır bu durum sizce bilen biri varsa bilgilendirebilir mi yapılabilen bir işlem var mıdır motora

Onların çoğunda orjinal dişli yoktur, dişli oranlarıyla oynayıp torktan kayıp verip son hızı artırıyorlardır. Videolarda gördüysen çoğu yokuş aşağı çekiyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ayrıyeten 125cc için 110 falan yeterli bir hız.

Motosikleti
RK125S
Onların çoğunda orjinal dişli yoktur, dişli oranlarıyla oynayıp torktan kayıp verip son hızı artırıyorlardır. Videolarda gördüysen çoğu yokuş aşağı çekiyor.

ayrıyeten 125cc için 110 falan yeterli bir hız.
teşekkürler ama baktığım kadarıyla çoğu düz yolda çekiyor dediğin gibi orjinal dişli olmayabilir çok rahat 100 105e çıkıyor ama devamı yok yokuş aşağı dediğim hızlara çıkıyor ama hiç kesiciyi görmedim 115de vs

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
O motorla o hızlar bence çokta sağlıklı değil hocam. Nazik kullansan daha iyi olur. '3 aydır 5 aydır parça bekliyorum rksye lanet olsun' olabilir yoksa bir sonraki açacağın konunun başlığı.

Motosikleti
RK125S
O motorla o hızlar bence çokta sağlıklı değil hocam. Nazik kullansan daha iyi olur. '3 aydır 5 aydır parça bekliyorum rksye lanet olsun' olabilir yoksa bir sonraki açacağın konunun başlığı.
memnun değilim fakat başlangıç olarak ucuz yollu diye 75kya aldım fiyatına göre bence güzel şu anki fiyatını bilmiyorum fakat 3k km yaptım bayiden aldığımda gaz kesme sorunu vardı vidaları vs sıkılmamıştı garantiyi bozdurup tanıdıktan yaptırdım her şeyini 3k km yine az ama rksye göre ben bir sorun görmedim parça olarak evet bayağı berbat seviyede

Motosikleti
Honda CBR500R
Bakımlarını zamanında yapıyor musun? Hava filtren falan kirlenmiştir belki ya da erken vites atıyorsundur belki motosiklet geç devirleniyordur.

Motosikleti
CB125F
Benim de hız aynı CB125F şahsen 80-100 hız yeterli bana fakat Rüzgarda rampa çıkarken baya düşüyor hız

Motosikleti
Voge 250RR
Devirlenmede sorun yoksa dişlidendir.
kesici göremiyorum diyor

Yazılımla 150 gören de var o motorla, ama 124 dediğinin yazılımla da dişliyle de alakası yok yokuşta 115 gördüm diyorsun 124 görenin yokuşu emin ol daha diktir ve de senden daha uzun süre tapagaz gitmiştir. O motorun stok 124 görmesi mümkün değil olsa da zaten sağlıklı değil 125lik motosiklet sürüyorsan top speed beklentin olmaz şehirdışı 90la gider şehiriçinde de zaten kimseden geri kalmazsın.

Motosikleti
RK125S
kesici göremiyorum diyor

Yazılımla 150 gören de var o motorla, ama 124 dediğinin yazılımla da dişliyle de alakası yok yokuşta 115 gördüm diyorsun 124 görenin yokuşu emin ol daha diktir ve de senden daha uzun süre tapagaz gitmiştir. O motorun stok 124 görmesi mümkün değil olsa da zaten sağlıklı değil 125lik motosiklet sürüyorsan top speed beklentin olmaz şehirdışı 90la gider şehiriçinde de zaten kimseden geri kalmazsın.
90 100 bana yetiyor zaten ya çok rahat 100 105 çıkabiliyorum sadece hani 124 125 görürken bende mi sorun var diye konuyu açtım

Motosikleti
Forza 250
Bende eskiden Arome vardı. Yokuş aşağı 123'te gaz keserdi. Düz yolda zar zor 110 yapardı. Ama bugüne kadar bindiğim en kötü motorlardan biriydi.
Aldıktan kısa süre sonra iyice eskimeden sattım. RKS'yi kimseye tavsiye etmem.
Burası biraz konu dışı olacak ama Aromeyi sattıktan sonra üzerine biraz para koyup eski model forza aldım. Ama marka ve model ne kadar iyi olursa olsun eski model insanı rahatlatmıyor. Şimdi forza 250'yi verip bütçeme uygun sıfır motor arayışındayım. Varsın japon olmasın ama sıfır olsun. Donanımı güncel olsun. Akıllı telefonlarla iyi anlaşabilsin. Şu an gözümü Zontes 350'ye diktim bakalım nasip ne olacak.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Son hızı arttırmak için açık hava filtresi gerek.. yüksek devire çıktıkça hava filtresi yüzünden zengin karışıma düşüyor hava yakıt karışımı..

Motosikleti
Honda CRF250L
Sözüm sadece konuyu açana değil, birçok yerde denk geliyorum bu 125cc hız olayına

yahu arkadaşlar bu motorun canı ney 12-14bg motor, daha ne yapsın, bu motorun konforlu şekilde sürüş hakkı 80-100 km/s. Fazlası motorun canını çıkarmak olur.
Ek olarak hava soğutmalı blok sıcaklığı arttıkça zaten performans kaybı yaşamak çok normal, siz bu motoru canı çıkana kadar yüksek devirde kullanıp çalışma sıcaklığını arttırırsanız blok sıcaklığı artar, performans zaten düşer.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Sözüm sadece konuyu açana değil, birçok yerde denk geliyorum bu 125cc hız olayına

yahu arkadaşlar bu motorun canı ney 12-14bg motor, daha ne yapsın, bu motorun konforlu şekilde sürüş hakkı 80-100 km/s. Fazlası motorun canını çıkarmak olur.
Ek olarak hava soğutmalı blok sıcaklığı arttıkça zaten performans kaybı yaşamak çok normal, siz bu motoru canı çıkana kadar yüksek devirde kullanıp çalışma sıcaklığını arttırırsanız blok sıcaklığı artar, performans zaten düşer.
yapmasını önermem ama merakını gidermek için söyledim ben.. açık hava filtresi ile üst devirlerde daha çok rahat ediyor motor ve 105 km hızda tıkanan motor bu sefer 110 km hızı geçer oluyor.. yaklaşık %10 civarı beygir artışı sağlıyordu galiba açık hava filtresi..

ama dediğim gibi, önermiyorum... 100 km hız bile o motor için fazla bir rakam iken 120 km hızı zorlamanın bir anlamı yok... bunu kabullenerek sürüş sergilemek gerekiyor.

Daha yüksek top speed istiyorsan cc yükselteceksin. Elindeki motoru fazla zorlarsan blok kucağında, servis servis gezersin. 5-10 km için değer mi bu kadar canının sıkılmasına? İlla ki görmek istiyorum dersen dişli değiştirmen lazım ama o zaman da motor hızlanmayacak tork azaldığı için, yine canın sıkılacak.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Daha yüksek top speed istiyorsan cc yükselteceksin. Elindeki motoru fazla zorlarsan blok kucağında, servis servis gezersin. 5-10 km için değer mi bu kadar canının sıkılmasına? İlla ki görmek istiyorum dersen dişli değiştirmen lazım ama o zaman da motor hızlanmayacak tork azaldığı için, yine canın sıkılacak.
hava filtresi değişimi sonrasında motorlar redline sınırını daha kolay geçiyor.. benim eski tvs apache orjinal hava filtresi ile boştayken 10 bin devir zor çeviriyor ve çok titreme yapıyordu.. sonra performans hava filtresi taktığımda 11 bin devri geçebilir olmuştu ve daha az titreme yapıyordu..

sanırım hava yakıt karışımından dolayı üst devirlerde vuruntu mu oluyordu yoksa zengin karışımın sebep olduğu dengesiz çalışmadan mıdır bilemem ama bu hava filtresi olayını görmezden gelmemek lazım.

işin temelinde yanma odasında benzin ve hava karışıyor ve patlama oluyor, bunun karışımına da etki eden parçalardan biri de hava filtresi.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
hava filtresi değişimi sonrasında motorlar redline sınırını daha kolay geçiyor.. benim eski tvs apache orjinal hava filtresi ile boştayken 10 bin devir zor çeviriyor ve çok titreme yapıyordu.. sonra performans hava filtresi taktığımda 11 bin devri geçebilir olmuştu ve daha az titreme yapıyordu..

sanırım hava yakıt karışımından dolayı üst devirlerde vuruntu mu oluyordu yoksa zengin karışımın sebep olduğu dengesiz çalışmadan mıdır bilemem ama bu hava filtresi olayını görmezden gelmemek lazım.

işin temelinde yanma odasında benzin ve hava karışıyor ve patlama oluyor, bunun karışımına da etki eden parçalardan biri de hava filtresi.
10bin, 11bin devir bu motorlar için çok fazla. Performans arttırınca ille bir yerlerinden motorun canına okunuyor, yapmayın, yazık motora.

rks rk125s var top speed videolarına bakıyorum 123 124 125 civarı benim motor max düz yolda 105 106yı gördüm yokuş aşağı motor 110 115i gördü sebebi nedir 90kgyim kg speed konusunda etken midir neyi ayarlanmamıştır neyden kaynaklıdır bu durum sizce bilen biri varsa bilgilendirebilir mi yapılabilen bir işlem var mıdır motora
125CCde çoğu şeyi denedim ve çoğu önerilen şey gereksiz. Bakımlarını eksiksiz yap yeterli olur o 120 125 gören motorların ya dişlisi farklı ya da baya dik bir yokuşta basıyorlardır. CBR125R'ımla 158KM/S hızı gördüm ama bu hızı sürekli göremiyorum çünkü rüzgar vs. gibi bir çok etken var . Drift L'yle 123gördüm ama motordan gelen sesler Serdar abimizden çıkan seslerle aynıydı bu yüzden yok top speedmiş oymuş buymuş boş iş. Uzun yolda kullanıyorsan ön dişlini 15 yerine 16 yapsan yeterli olur ben şahsen yola çıkmadan önce yolu inceleyip ona göre dişli takıyorum trafiği nasıl/ yokuşlar ne kadar dik/trafikte çoğunlukla tır mı var araba mı var diye çünkü yokuş yukarı çıkarken ön dişlin büyükse motosikletin çoğu torku zaten ölüyor ondan dolayı sollama vs. yapamıyorsun tırlarla arka arkaya gidiyorsun ama düz veya bayır aşşağı olduğunda motosikletin 11bin devirde göreceği hızı 9bin devirde görme imkanın bile var. En iyisi motosikletin tüm parçaları orijinal kullanmak ve bakımlarını aksatmadan yapmak 2 CBR125R'imi dyno testine soktuğumda (birisi 2015 birisi 2011) 2011 model olan tork ve beygir olarak daha iyi değerler veriyor 14 yılda sadece %10luk bir kayıp varken 2015 modelin neredeyse %20 kaybı vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar