motor freni

Arkadaslarlar benim sorum şöyle. Ornegin 3.viteste gdiyorum vitesin kacta oldugu onemli degil. Gazli bir sekilde gidiyorum sonra elimi gazdan cektigim zaman motor yavasliyor sanki frene basmis gibi yavasliyor. Bu bir sorunmu? Yani düzeltilmesi gereken biseymi var ivmelenmesinin bukadar kesilmesi normalmi? Yada motor blogunun iyi durumda oldugunami bir isaret ?

yavaşlaması normal zatende nasıl yavaşlıyo çokmu hızlı yoksa normal derecedemi

Motosikleti
Hero X Pulse 200
gayet normal bir durum, çokta güzel birşey bence frene gerek yok oh :)

Yani 70 le gdiyorum mesela viraja gricem gazi birakiyorum yatiym diye ibre bianda 68_60_55_45_35 diye düşüyor yatmaya falan pek gerek kalmıyo.sizde gazi birak'nca buu sekilde düşüyormu yoksa ayni ivmeyle devam eder gbimi oluyor?

70 le viraja girdikten sonra gazı kesmek baştan yanlış, frenlemeni önceden yapıp viraja girdikten sonra kademeli bir şekilde gaz açman lazım. Uzun uzun anlatırım ama kafan iyice karışır gibi. En iyisi sen "viraj", "frenleme" ve "vites küçültme" ile ilgili biraz araştırma yap. Motorunda sorun olduğunu sanmıyorum.

Gaz kesince motor freni yapması normal ama senin viraja gaz kesip girmen normal değil eğitim al altın elbiseli adam izle

motorlar viraja girerken yavaslar icinden hizli cikar.. araclar viraja kadar hizlanir viraj icinde yavaslarlar.
Bencede iyi bir egitim al.. viraj bilgisi olumcul oncelige sahiptir..

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
virajda yatmayı düşünen bi adam sorusu değil bu :)

Senin sorun baska bir cok soruyu beraberinde getiriyor. Ya motosiklet kullanmayi gercekten hic bilmiyorsun cok yenisin, ya da motorunda cok ciddi bir sorun var.

Hocam hem teknik olarak hem de sürüş tekniği olarak pek çok bilgi eksiğiniz olduğunu gösterir bu soru. Arkadaşlar gibi benim de tavsiyem, derhal kendinizi riskten kurtarıp eğitim almanız. Teknik bilgiyi buradan öyle ya da böyle sağlayabilirsiniz ama sürüş tekniğinizi geliştirmeniz lazım.

Sağlam motorun yavaşlaması lazım zaten, ayrıca viraja hızını ayarlayıp girmelisin ve virajdan çıkana kadarda sabit gaz, bunun yanında arkanda araç varsa zırt pırt gazı bırakma yada bırakırsan hemen frene dokun yoksa farkında olmadan arkandaki araç k..na kadar giriyor :)

Virajı dönerken yavaşlamak çok sakat bir durum. Virajı gördüğün zaman yavaşlıcaksın ki virajı dönerken ufak ufak gaz açıcaksın. Burdaki mantık virajda yattığımız zaman yükü ön tarafa yüklememek. Yükün daima arka tekerde olması lazım. Aksi taktirde ani dönüşlerde bir anda gaz kesersen yük öne binecektir ve arka tarafın kaymasına neden olacaktır. Tavsiyem bir ders alman.

NOT: Eğer motor frenine bıraktığın zaman motor kendini çok kasıyorsa subapların sıkı olabilir. Aksi taktirde bu durum normaldir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar