Motor alacaklar,satacaklar

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Dolar aldı başını gidiyor. Konumuz bu değil
Motor alacaklar acele etsinler bu fiyatlara motor alamayacaklar. Ona göre oyalanmayın
Motor satacaklar bir daha düşünün. Hele tekrar motor alacaksanız 2 kere düşünün

Sanirim piyasa yukselecek anlaminda soylemis. Bence satacaklar icin sorun yok. Zaten pahali satacaklar pahali alacaklar bir fark olmayacak. Bu konu motoru olmayip alanlarin sorunu.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Alacağımız motorlar dolar üzerinden değilki ? 2.El almak isteyenler için sorun yok

Satıcı psikolojisi bu 0 km si 15 ten 20 ye çıkan 1 yaşındaki 2. El motoru (atıyorum) 13 e verecekken biraz gecikmeli mutlaka 17 civarı isteyecektir. 2.el 0 km ile doğru orantılı biraz geriden yükselir

Alacağımız motorlar dolar üzerinden değilki ? 2.El almak isteyenler için sorun yok

Örnek verirsek

sıfırı 15.000 Tl olan bir motorun farzı misal 12.000 Tl ye 2. el temizini buluyorsunuz.

Dolar kuru artışından sonra zamlı hali

Sıfırı 17.000 Tl olan bir motorun farzı misal 12.000 Tl ye 2. el temizini rüyanızda bulursunuz.

Siz dolarla almayın gene TL olarak alın motorunuzu...

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Sanirim piyasa yukselecek anlaminda soylemis. Bence satacaklar icin sorun yok. Zaten pahali satacaklar pahali alacaklar bir fark olmayacak. Bu konu motoru olmayip alanlarin sorunu.

Satacaklar içinde sorun şu. Eğer yeni yada daha iyi motor için satıyor ise alacağı motor un fiyatıyla kıyaslama yapacaktır. Çok fark görürse ya daha pahalı satacak yada planını erteleyip vazgeçecektir

F54

Abi ben Tenere yi satip ybr alip dünya turuna cikacaktim ama dolar uçtu benim hayeller de bitti :) :p

Bence doviz artislari motor satacaklarida etkileyecek bir durum diye dusunuyorum..

Tabloya farkli bir acidan bakarsak , ben aliciyim yani benim param var ve dusundugumuz zaman satilik olan tum motorlar benim. Ama satanin sadece bir tane motoru var satmak icin...

Alamiyorsam yada temiz istedigim fiyata bulamiyorsam ben olsam gider euro yapar kenara atardim sanirim.. Gelecek motorda euro ile gelecegi icin euro deger kazanirsa benim paramda degerlenecektir yine fark sabit kalir yada minimal olur..Istedigim motoru buldugumda yada biraz daha para biriktirince en azindan en az zararla cozmus olurdum diye dusunuyorum.. Ekonomist degilim bana en mantikli gelen cozum bu , param olsa sanirim boyle yapardim .. Ama tabi doviz al sat kisminda da deger kaybi olacak :)

Son düzenleme:
Saçmalığın daniskasıdır bu durum başka birşey değil.
Alınacak motor 2015 model diyelim.
Motorun 2015 yılı 0 fiyatınıda 15 diyelim.2. Elden satıcı 12 bin fiyat istemiş.
Yıl 3
2016 oldu motorun 0ı oldu 17 bin lira bu adam motorunu 14 bine satışa koydu.
Şimdi arkadaşlar alnıcak motor 2015 model 2016 yılında 0 fiyatı artınca adamda fiyatı arttırıyor.Neden ?
Hayırdır yani yeni özellik mi geldi senin 2. El motoruna.Ben sanırım anlatmak istediğimi tam anlatamadım ama kimse kusura bakmasın alıcıda satıcıda haddini bilse çakallık peşinde koşmasa piyasa ne güzel gider.Devamlı kan tazelenir.Ama nerdeee!

Açıkçası satan istediği fiyata satmakta özgür. Alacaklar da fiyatı beğenmezse almamakta özgür. Arz talep meselesi. Satan adam satabiliyorsa o fiyata satsın, kazansın. O fiyata alan adam da gönlü razı geliyorsa alsın.

Fiyatlar artıyor ama alım gücü düşüyor nasıl olacak bu iş anlamıyorum.Belirli bir süre sonra satış olmayınca yine bir miktar düşecek piyasa dengesini bulacak gibi ama yinede şimden yüksek olacağı kesin.

Toplamda kac kere dusunuyoruz onu anlamadim. Descardes gorse havada durdum sahidim var derdi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2 aydır satamadım pulsar 6300 kmde çizik yok.bende ilanı geri çektim.taa kasımdan beri uraşıyorum yok yani olmadı.hep ölücüler çıktı.sitedeki en uygun fiyatı yazmış olsam bile hiç fark etmedi.satarsam z300 idi 18.500 den anlaştık şimdi 22 diyorlar yalan oldu.r25 tek çarem kaldı onuda martta satmayı tekrar denicem fiyatı değişmezse görücez.zaten fuarda geldi iyice satışlar düştü millet fuar fiyatlarını bekliyor.fuardan sonra anlicaklar da çok çok geç olmasa barii

Millet piyasadan boşuna toplamadı motorları. Dolar almak yerine motor alıp garaja çektiler.

2 yıl önce 12.000 lira olan 2006 model 600F'leri bu sezon 25-30 bin liraya falan görürüz artık. (Hemde orjinal 20 bin kilometrede :D)

2016 eylülden bugüne try usd ye karşı %20 üzerinde değer kaybetti. Yeni fiyatlar zam değil kur lara göre yeniden fiyatlamadır. Xam oranı için euro veya usd cinsinden, yıllara göre fiyatların kıyaslanması gerekir. Asıl sorun try'nin degersizlesmesidir. Üreticiler ne yapsınlar, sorun alım gücümüzün ve paramızın her geçen gün erimesidir.

2016 eylül başında 10.000 usd lik motor 29.000 tl iken şimdi 37.500 tl. Bunun neresi zam, motor 10.000 usd hala değişmedi fiyatı.

Son düzenleme:
Doların yükselişi issizligi artirir, ekonomik kriz derinlesirse elinizde patlar motorlar bilginiz olsun. Fakirlestigimiz gerçeğini bilin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar