motor 2.ele satılırken %kaç düşer?

sıfır bir motor aldık diyelim ve bunu kullandık iyice motor kullanmayı kavradık artık daha büyük bir motosiklet istiyoruz ve elimizde pırıl pırıl kullandığımız gözümüz gibi baktığımız kızımızı satıyor. sıfır fiyatının %kaçıyla satmaya gönlümüz razı olur ve bunun asıl gerçek fiyatı ortalama kaç para yapar?
(tabii alıcı ve satıcı olarak düşünceler bekliyorum...)
sevgi-saygı-dostluk bizlerle olsun dostlar...
rastgeleeeeee.....................

sıfır bir motor aldık diyelim ve bunu kullandık iyice motor kullanmayı kavradık artık daha büyük bir motosiklet istiyoruz ve elimizde pırıl pırıl kullandığımız gözümüz gibi baktığımız kızımızı satıyor. sıfır fiyatının %kaçıyla satmaya gönlümüz razı olur ve bunun asıl gerçek fiyatı ortalama kaç para yapar?

aldığın motora gore değişir çinli ise motorun tertemiz olsa bile on yargısı yüzünden yarı yarıya duser... japondada kilometre ve modeli göz önünde bulundururarak bi hesap yapabilirsin... :wiinkk:

Sıfırı 8000 ytl olan cbf 250 4500-5000 ytl arası giderse bu %37.5-40 eder.
sıfırı eylül ayında 5150 ytl den satılan 125 cbr sayfasında 3000-3500 ytl isterken %33-38 zarar var anlamına gelir. Çine örnek olarak 125 mt 1950 ytl iken 2. elde 1000 ytl ediyorsa bu da %49 zarardır.(hepside 1 yaşında) Ayrıca alıcıya malolan 160-200 ytl arası noter ve 30 ytl civarı trafikte ruhsat değişim masrafıda vardır. :bounce:

Değerli kardeşim, elbette herkesin kullandığı motosikleti kendince kıymetlidir. Tok satıcı olmak ve kararlı satıcı olmak arasında da fark vardır. Kimse kullandığından ciddi zarar etmeyi istemez. Dolayısıyla kendi modelinin şovanistliğini yapan çok olacaktır.Sıfır alma merakı ve özellikle sıfırı çin mallarında taksitli alma imkanı 2. eli çok olumsuz etkilemektedir. Eğer bu yüzdeler ile ciddi anlamda ilgileniyorsan,2.el satan bayii ve motosiklet tamircilerinden ederini sağlıklı öğrenebilirsin.Netteki satılık ilanlarında pazarlık payı peşinen fiyata eklendiğinden bu seni olumsuz etkilemesin. Her değişimden zararı minimuma indirme taraftarıysan 250 cc den aşağı başlama derim. :cat:

Kilometresine, temizliğine göre çok değişir. Fakat çok temiz ve 1 yaşında bir motor %25 düşüyor genelde. Km si fazla ise %30-35 gibi oluyor.

Şahsen ben alıcı olsam sıfırı 10 bin ytl olan bir motoru, gıcır gıcır olsa bile 8500-9000 ytl ye almam. En azından 7 bin ytl olmalı.

arkadaşlar ben 2 adet çin malı motorumu 1 sene kullandıktan sonra 5.000 km ile 9.000 km arasında yol yaparak %40 %50 arası zarar ederek sattım kullandığıma tutuyorum bu kadar zarar olur diyor arkadaşlar

Havranlı ve yılmaz kardeşlerimin yaklaşımlarıda bu doğrultuda gerçekçidir. :cat:

Kimse malını düşük fiyattan vermek istemez ama elindeki çin malı ise %50 gitti demektir.Diğerleride markaya ve durmuna göre farklılık gösterir...

hocam sizin verdiğiniz % ile arkadasların verdiği yüzde arasında yarı yarıya hatta daha fazla fark var???
çin ve diğer model olarak ayırırsanız % değer ne verebilirsiniz siz?

Net bir değer olamaz onu ima etmiştim :)

Aklına yatan fiyattan sat motoru alan olmaz biraz daha düşür. Edeceği noktada alıcı bulursun zaten birden fazla :)

Net bir değer olamaz onu ima etmiştim :)

Aklına yatan fiyattan sat motoru alan olmaz biraz daha düşür. Edeceği noktada alıcı bulursun zaten birden fazla :)

hocam doğru söylüyorsun da su an yalnızca satıcı durumunda değilim alıcı durumdayım...
ve sıfır mı alsam yoksa 2.el mi alsam onun kıyaslamasındayım... değerler mantıklı değerler ve kafama yatıyor. şu an almak istediğim bi motor var (marka model yazsam bi sakıncası olur mu diyerek yazmıyorum) pıyasada 3750YTL ve 2300km'de 2.elini buldum, satıcı 3000YTL fiyat cekiyor.
sitelerde arastırdım 3tane değer buldum 3200YTL,2600YTL ve 24000YTL.
gercek pıyasada ise o marka modelın 1900YTL'ye satıldığını öğrendim.
şimdi diyorum ki acaba hangisi değer fiyatı:silent:
ve şu an o söylemiş oldugum 2.el motosiklette gözüm var ama ben o fiyata (ya da daha da düşük 2600'den fazla fiyata) alamayıp da bi başkası alırsa içim yanacak...:salut: :salut: :salut:

Bence motorun piyasadaki durumu çok önemli.Eğer arz ve talep varsa belkide çok çok az zarar edersin.

Süper Moderatör (BBRR)
makinanın 2.el değeri km sine ..model yılına ..ve piyasadaki tutunurluğuna göre değişir...1991 model kinetixler hala 1000 ytl civarı satılırken ..geçen sene aldığınız ve 2000 ytl verdiğiniz temiz bir çinliyi 1000 ytl ye satmanız oldukça zordur.

japonlarda temiz olmak kaydı ile satın alındığı yıl içinde yani 2007 de 2007 modellerde %10-15 gibi bir değer kaybı olurken her yıl üstüne bir %10-15 daha değer kaybı olur motor 3-4 yaşına geldiğinde motorun o andaki hali değerini belirler buda yaklaşık sıfırının yarısı kadardır..

Kabaca gözlemime göre motor 1 km yapıp 2. el olduğu anda fiyatı %25-30 arası düşer, daha sonra yılda %5 gibi bir oranda değer kaybeder, ancak genelde değeri sıfır fiyatının %50'sinin altına düşmez.

Kabaca gözlemime göre motor 1 km yapıp 2. el olduğu anda fiyatı %25-30 arası düşer, daha sonra yılda %5 gibi bir oranda değer kaybeder, ancak genelde değeri sıfır fiyatının %50'sinin altına düşmez.

1km yapıpda %30 değerin düşüceğini sanmıyorum.Sıfır almayı düşünen kişiler var en fazla %20 düşsün hadi.:cat: ki bence %20 bile fazla %15 de anlaşalım:cherry:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şuna ilk yıl için %15; sonraki her yıl için bir önceki yıldaki bedelinin %10 aşağısı desek? örneğin
sıfır: 100 ytl
ilk yıl sonu: 85 ytl
ikinci yıl sonu :76,5 ytl ......
benimki gibi ihtiyarlar ise herhalde minimum motosiklet bedeli eder :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar