motoorun egzozunu açtırmak/kapattırmak ve etkileri..

arkadaşlar bugün servisten aldım motorumu. 2. el aldığım için egzozu açıktı. çok ses yapıyor + görmemişlik oluyor ( o motora o ses) diye kapattırdım... motor komple değişmişti resmen. bu arada motorum 150 cc ufak bişi, çin malı, yani süper kaliteli değil. şunların değiştiğini farkettim:

1. 1. ve 2. viteste motor eskiye nazaran açılmıştı, ama diğer viteslerde performansı gerilemişti..
2. vibrasyon acaip artmıştı (tokluğu gitmişti resmen), hem gidon, hem ayaklarımı koyduğun yerler hem de depo zangırdamaya başlamıştı.. nedeni sanırım patlamanın etkilerinin daha büyük bi kısmının motorun içinde kalması.

ilk iş tekrar geri açtırcam egzozumu, bangır bangır bağırsın :mrgreen:

neymiş:

1. motor komple bi sistem valla, bi yerin ayarı değişirse resmen komple tüm tepkileri değişiyor... dikkatli olmak lazım..
2. egzozu açtırmak sadece sonradan görmek değilmiş... motorun performansını etkileyen bişiymiş... açık egzozlu motor ve araba sürücülerine artık kıro gözüyle bakmıcam sanırımmm :)

sizin benzer tecrübeleriniz var mı ?

Egzozun tasarımı değiştirilirken dikkatli olmak lazımmış, egzoz çok fazla açılırsa motorun sıkıştırma oranını sağlamasının zorlaştığını duymuştum sanırım. Konudan anlayan beni aydınlatabilir mi?

Ne kadar ses okadar aragazı demek dolayısıyla benzin sarfiyatı demek n diim,ses iyidir devaaam.

Müdahale edilmemiş; orjinal bir egsoz bulup taktırmanı tavsiye ederim. :cat:

benim basımada benzer bir olay geldi ama benim motorum iki zamanlı ve 301 cc idi.ama sanırım senin motorun dört zamanlı olsa gerek

egzostu açmak + lerının yanında - lerde getirmekte birincisi yakıt sarfiyatı artacaktır çıkarılan susturucu sayısına göre. ikincisi eğer abartırsak işlemi akordu bozarız gürültü rahatsız edici olur. son olarak da şu an hissetmedim ancak söylenene göre de düük viteslerde atak fakat yüksek viteslerde dengesiz güç ortaya çıkarmış.

yakıt tüketimine gelince önceden 5 ytl lik benzinle 50 kmye yakın gidebiliyordum rezerv dahil. dün benzin aldığımda 43 km deydim pek farkettirmedi sanırım.
tüm susturucuları delip sadece birinci susturucuları çıkarttığım için bana göre muhteşem oldu sesi.
@t_uruncu; senin makina sanırım tek silindirli. senin sınıfındaki motorlarda çevremde gördüğüm kadarıyla ses o kadar güzel olmuyor. ya da burdakiler beceremiyorlar.
şahsi görüşüm o sese herşey değer.

iyi geceler...

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eksozu açmakta kapamak ta motora yaramaz....Açtığınız zaman rahatlıktan kapadığınız zaman da sıkıntıdan tam performansı vermez...
Açıldığı zaman emişin de ona göre açılması ki bu benzini içmesi demek.....Kapatıldığı zaman da emişin kapanması gerek yoksa boğulur, Gözle görülür farklar çıkar....

En iyisi standart cc li 125 liklerde oynanmamış eksoz takmak hem ekonomik hem de performans açısından yararlı olacaktır...

tek silindir makina,

egzoz orjinal deil,

sesi gayet güzel(dii) (ama abartıydı tabi)

şu an kapatılmış halinde 1. ve 2. viteste çekiş arttı, dierlerinde düştü...

açıkken benzin içmiyordu gayet normaldi (kmsi 85 ykr idi)..

fiyatı uygun ise orjinal eksoza dönemiz daha yararlı olabilir gibimi geliyo...
benim motorda da aynı sorun var bir önceki sahibi bütün susturucuları sökmüş..baya motordan pancar motor sesi çıkıyo sanki denizde yola alıyorum...
ama ben eksozu değiştiremiyorum çünkü orjinali uçuk rakamlarda 800 ytl gibi bi rakam ben o fiyata bi motor daha alırım be diyorum...
motor suzuki marauder 250
senin işin bana nazaran daha kolay sanki...
keyifli sürüşler...

not: ben bu arada motorun üstünde duramıyorum sesten kulaklarım patlıcak resmen bi o kadar da etrafı rahatsız ediyoruz...
kolay gelsin...

bence egsozla oynamamak lazım farklı ses ve performans isteniliyosa bunun için üretilmiş markalar var zaten komple değiştirilmeli yani

Bu motorun egzosunu açtıranların tamamı hava için yapıyor bunu performansı düşünen ilk sensindir heralde....

eksozun tamamen acilmasi dusuk devirlerde guc kaybi yapar ama yuksek devirlerde guc miktari normalden fazla olur.bu yuzden genelde cross motorlarda ex-up(sanirim dogru yazmisimdir)denilen olay vardir.ex-up dusuk devirde eksozun yarisini kapar ve guc kaybini onler.belirlenmis deviri gecince ise eksozu tamamen acar.

Madem O İŞ Olacak Al Bİ GÜzel Eksoz Tak Gİtsİn Mesela O Cc Ye Uygun Yoshimura Felan.............sen Bİlİrsİn Yİnede??=!

T_uruncu Sen Eksozunu eski haline getir bırak açık kalsın dişarıdakiler ne derse desin hem bayanlara görgüzüsüz diyeceklerini sanmam. Daha önce konusmustuk senin motorda benimkisinin aynıydı ve benimkisinin eksozuda açık ama şikayetçi değilim yanlız geceleri çok ses olduğundan fazla binemiyorum.

ayrica gicik bi polis cikarsa ceza yeme ihtimalinizde var.
ama polislerin bayanlara ceza yazacagini pek sanmam.
Viper'a soralim bakalim gercekten oylemi ? :p

en iyisini ben yaptım gittim ikinci el honda titan egzosu aldım makul bi fiyata,egzosu açtırıp vana taktırdım.0rjinal egzosa hiç bişey yaptırmadım kafama estiği zaman açık egzosu takıp dolaşıyorum sonra sıkılınca yine orjinalini takıyorum:cherry: Açık egzosla kapalı egzosun arasındaki fark;
Açık egzosla polisin yanından geçemiyorum çünkü durduracağı kesin:mrgreen:
Kapalı egzosla inadına polisin yanından geçiyorum hiç bişey demiyo fark bu:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benım egsozumda acık hem performans ıcın hemde ses sevdıgım ıcın actırdım yanı herkez kafasına göre takılabılır kımın ne dedıgı bence hıc onemlı degıl motorcusun bınıceksın yoluna bakıcaksın kugu olucaksın bu kadar basıt :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar