Motomax ve Keeway Supershadow 250

Merhaba arkadaşlar bu haftasonu Keeway Supershadow 250 cc motoru görmek için Çorlu da bir gezintiye çıktım. İnternetten baktığım adresler doğrultusunda bir keeway bayisine girdim.

Girdiğim bayide Supershadow modeli yoktu fakat SuperLight modeli vardı. Dükkan sahibi ile bir süre konuştuktan sonra Motomax Keeway getirmeyi bıraktı artık başka bir firma getirtiyor ve artık Türkiye ye Supershadow modeli gelmeyecek dedi.

Pek inanmak istemesem de bir katalop çıkardı ve kataloğ da sadece 2 motorsiklet çeşidi vardı birinci model superlight diğeri ise landcruiser di. Bu modellerin dışında başka Keeway modeli Türkiye ye artık gelmeyecekmiş motomax artık Keeway getirtemiyormuş. Bu konunun aslı varmıdır? Eğer var ise Supershadow için gerekli yedek parçaları bulma imkanı Türkiye de ne olacak ?

Bilgili ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda beni aydınlatırsa çok sevinirim. Şimdiden herkeze saygılar.

Bu gelişmeleri biz aylar önce super shadow sayfalarında yazdık,paylaştık. Süpriz bir gelişme değil. Duydukların doğru. Efsane motor ise bayii araştırmaları sonucu Türkiye genelinde en fazla satılan modellerin yedek parçada da kazandıracağından dolayı ithalatına devam edilmektedir.:)

Evet sitede gördüğüm kadarıyla ki bana verilen kataloğun aynısı site Supershadow modeli yok. Artık Türkiye ye getirilmeyecek sanırım. Peki bu motor için acaba yedek parça sıkıntısı çekilebilirmi ? Bu motor sıkıntılı bir motormuydu acaba ki artık getirtilmiyor bir bilgisi olan varmı ?

Maalesef distribütör değişikliği olduğu zaman yeni distribütör eskisinin getirdiği motorlara garanti vermek istemiyor. Oysa yasalara göre vermek zorundalar. Benim tahminime göre Motomax landcruiseri getirememişti. Efsane motor Süpershadowu bırakarak bu modele geçiyor. Böylece motomax zamanında ençok satan modellerden birini aradan çıkartmaya çalışıyor. İşin ticari boyutunu bir yana bırakırsak (ticaret yapıyosan sorumluluk altına da girersin tabi) ahlaki olarak böyle bir davranış varsa uygun bulmuyorum. Eğer başka bir nedenden dolayı bu modelin ithalatı durduysa da yeni distribütör arkasında durmalı.

not: bu iki modelin yürüyen aksamı aynı olması lazım. Yani motor parçalarında sıkıntı olmaz. Ancak çamurluk, jant, amortisör gibi parçalarda sorun yaşanabilir. Sıfır bile alsanız garantide de sorun olabilir.

Son düzenleme:
Bisan lifan-monero-ledow-virago....hepsi kolonlanmış %90 parçalar uyumlu eksantrik olayını efsaneden landcruser olarak çözersin hiç sorun değil. Hangi marka modelde bu seçenek var! Tek sorun super shadow alırsan garanti belgen de olur. Taş gibi motor müzmin hastalığı yok o da dert değil. :cat:
Yanlış bilgi.....en çok satan scooter olarak ARN, choper olarak super light 150 modeli olmuştur. PTT motorları da bunu belgeler. :bounce:

Son düzenleme:
Yanlış bilgi.....en çok satan scooter olarak ARN, choper olarak super light 150 modeli olmuştur. PTT motorları da bunu belgeler. :bounce:
Doğrudur diğer modeller çok satmış olabilir ama en pahalı modelden vazgeçilmeside ilginç bence. Süpershadowda bu sınıfta en çok satan motorlardan birisiydi.

Efsane yeni kurduğu ekibe devraldığı keeway markası ile birlikte piyasayı iyi analiz edecekleri düşüncesiyle motomax'tan kalifiye eleman transfer etti. Doğru yaklaşım bayii ve servisleri tanıyorlar neticede.Az seçenek ve en çok satan motor tercihi ilgili motorların perde arkasındaki parça stoklarıyla düşünülürse büyük yekün yapacaktır.Motomax zamanında landcruser pahalı,ss250 leri pazarda eritemedim birde bunu ve parçalarını getirmek risk olur şeklinde hesabını yaptı...haklıda çıktı çünki artık yok!

@Viceroy
Motomax la ilgili sitede de oldukça fazla şikayet okumuştum. Konyada motosiklet parçacısı dükkanda Keeway şahane motor ama servisindeki adam kalfa bile değil demişti. Ticari olarak başarı kazanmak istiyorsanız sadece kaliteli ürün getirip satmanız yeterli olmaz. Müşteri memnuniyetini de ön planda tutmanız gerekir. Motomax neden başarısız oldu bilemem. Yeni distribütör inşallah motomaxın yaptığı hataları yapmaz. Markasının arkasında durur ve daha önce satılmış motorları da yüzüstü bırakmaz. Eğer aksini yaparsa insanlarda bir daha Keeway motor almaz zaten. Herkes yarın efsane gidip yerine başkası gelirse motorumun durumu ne olacak korkusuyla yaklaşı Keeway markasına. Bu durumdan da Efsane motor zaralı çıkar elbette.

Servis skandalı hemen hemen her markanın muhtelif illerdeki servislerinde yaşanıyor ve duyuluyor maalesef.Kanuni kaç kez el değiştirdi? kawasaki z-motordan önce kimdeydi,yarın kimde olacak? Sizin dediğiniz gibi satış sonrası hizmet ve dürüst yaklaşım önem kazanıyor. %60 yedek parça stoğu ile Honda'nın Türkiye'de en çok güven veren marka olması tesadüf değil,emek ve yatırım işidir.:cat:

Sanırım bu sorumun cevabını zamanla göreceğiz. Umarım Efsana Motor SuperShadow kullanıcılarını mağdur durumda bırakmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar