merhaba arkadaşlari,
MotoLAB oluşumunun öncüsü olarak bir kaç şey yazmak istedim. Evet başlığın içeriği damdan düşer gibi olmuş. Aranızda beni yada ilgili motosiklet grubumuzu tanıyanlar olabilir.
Ben Bilgisayar Mühendisiyim 10 yıldır motosiklet ile iç içeyim ve sizler gibi servislerden çok çekmiş biriyim. 200.000 km. üzerinde motosiklet tecrübem bulunuyor aynı zamanda M.E.B. Sürüş Eğitmeniyim (yapmaya vaktim olmasada), diğer ortaklarım olan Bekir Ortabaşı Profosyenel olarak çeşitli büyük kurumsal işletmelerde Genel Müdürlük yapmış, yurt dışı eğitim sahibi tam bir işletmecidir. Levent Kolak ise tabiri caiz ise eski kurt motorculardandır ve piyasada kim-kimdir necidiri iyi bilenlerdendir aynı zamanda teknik konularda ise çok başarılıdır.
Servisimizin amacı ; bilinen alışılmışın dışında ki servislerden (tamirci) farklı müşteri memnuyeti politikası izleyerek hizmet vermektir. Servisimizde her şey kitabına uygun (servis kitapçıkları) yapılmaktadır. Eski usul "en iyi ben bilirim, gerek yok tork anahtarı ile sıkmaya" vs. gibi basmakalıp cümlelerle yada deneme yanılma türünde uygulamaların bulunmayacağı bir servistir. Amaç doğru müdehale ne ise sadece onu yapmaktır.
Biliyoruz ki artık motosiklet sürücüsü profili eskisi gibi bilinçsiz değil. Artık motosiklet sürücüsü ne istediğini iyi biliyor. Elinin altında internet denen bir bilgi ağı var ve profilin büyük coğunluğu internet kullanıyor. Yani eski ustaların devri artık yavaş yavaş kapanıyor. Sadece mekaniği bilmek artık yetmiyor, mevcut ustaların kendilerini geliştirmesi kaçınılmaz bir hal aldı. "Servis manualide neymiş efendim" diyen ustalar kısa zaman içerisinde yok olmaya mahkum kalacaklardır. İşte tam bu noktada bizler tamamen modern ve teknolojiyi kullanarak sorunlarınıza çözüm olmaya çalışacağız. İşletmemizde çalışan usta-kalfamızda tamamen tabiri caiz ise "mürekkep yalamış" teknik ekipten oluşmaktadır ve teknolojiyi tam anlamı ile kullanacak kapasitelerdedir.
Peki farklı olarak neler mi yapacağız ?
* Doğru arıza tespiti ve gereksiz müdehalelerden kaçınmak. Uygun diagnostic cihazlar ile teknolojinin nimetlerinden olabildiğince fazla faydalanmak
* Müşteri ve motosiklet veritabanı oluşturmak ve müşteriyi adım adım motosikletine yapılan her uygulama hakkında bilgilendirmek (internet üzerinden size verilen form aracılığı le tüm verileri real-time görebilecek ayrıca yine form numarası ile motosikletiniz serviste kaldığı sürece internet üzerinden kamera aracılığı ile servisimizi görüntüleyebileceksiniz. Yaptığımız her uygulama şeffaf olacak, her müdehale ayrıntısına kadar müşteri ile paylaşılacaktır.
* Eskpertiz hizmeti. Alacağınız yada satacağınız motosikletler için ekspertiz hizmeti
* Motosikletini servise getirmeye vakti olmayan çalışanlar için adresinizden minibusumuz ile aracınızı teslim almak ve servis sonrası adresinize teslim etmek.
* Servis Üyelik kartı ile indirimlerden faydalanmak
* Servis Üyelik kartı ile yapılan alışveriş-servis hizmetleri bedelleri karşılığı puan kazanmak ve bu puanlar ile ücretsiz servis hizmeti almak
* Online Randevu hizmeti
* Kişiye-motosikletinize özel yedek parça yada aksesuar temini
* .......
Elbette bu bir ticari girişimdir ve para da kazanmak gerekiyor. Fakat servisin hakkı ne ise o kadar.
Şimdi buraya ne kadar yazı yazarsak yazalım
"ayinesi iştir kişinin" diyerek sözü bağlamak istiyorum. Zaman içerisinde ne kadar doğru işler yapacağımızı hep birlikte göreceğiz.
İyi niyetle yola çıktık, elbette eksiklerimiz yada hatalı uygulamalarımız olacaktır. Fakat şunu açık yüreklilikle söylemek isterim ki ; servisimizde olmayacak tek şey
YALAN-KANDIRMACA asla olmayacaktır.
Yolu düşen her motosiklet sevdalısını sohbete de bekleriz.
www.motolab.com.tr
sevgilerimle,
Aşkın KAYMAZ
NOT: Açılış telaşından dolayı internet sitemiz tamamlanamamıştır. Bu hafta içerisinde tamamlanacaktır.