Motokross Pist Nasıl Kurulur?

Herkese Merhaba
Bulunduğumuz ilçeye 10 dönüm arsaya motokross pisti kurmak istiyoruz.Yalnız bunun standartdı varmıdır? varsa nasıl olmalı
internette yaptığım araştırmalarda bir sonuç alamadım bilgiği kişilerin desteklerine ihtiyacım var.
Bilgiden kastım bende görüyorum ('bi yükselti 2 taş bi tahta vb.) şeyler olduğunu ama bunu bir proje şeklinde nasıl temin ederim.
İlgilenen herkese teşekkürler:)

Konu ile ilgili çok bir bilgim yok ama youtube'da gezinirken şöyle birşeye denk geldim işinize yarayacaktır diye tahmin ediyorum gayet güzel bir anlatım olmuş.

İlgilendiğin için teşekkürler
sınırsız video var ama benim istediğim daha çok proje kağıt üzerinde

Not alalım lütfen:
1 adet boş (ağzına yüzüne Allah yarattı demeden girişilmeye müsait) arsa
1 adet Grayder (pek afilli bişey olmasına gerek yok)
Biraz çarpık zeka ve sorunlu bir hayalgücü... Burada dikkat ettiysen sorunlu hayal gücünün altını çizdim. Önemli zira..

Dostum bu iş için belli bir standart yok. En azından benim bildiğim kadarıyla.

Allah kolaylık versin

COQ

Motosiklet Eğitmeni
( bknz:TMF)

Yani bu sorununuzu da çözmeyeceklerse ne iş yapar bunlar?

Biz kendi kafamıza göre parkur yapmış olsak burda yarış düzenlemek istedesek
TMF bize bir standart sunmuyor mu acaba

Yarış düzenlemek için TMF'den izin almak gerekiyor. Ayrıca Hakem istiyorsunuz, Güvenliğin sağlanacağı izleyici bölümü, ayılana gazoz bayılana limon verecek doktor ve ambulans vs. istiyorlar. detaylarını tam bilmiyorum.

Yarış düzenlemek yerine "antreman parkuru" yap
Kafana göre yarış dur kimseye hesap vermeden

Son düzenleme:
kağıt üzerinde bu iş olmaz bir tane cross buluyorsun şöyle güzel dedikleri motocross pistine gidiyorsun turluyorsun aksiyon kameranla kayıt yapıyorsun ve gözünle gördüklerinden kafanda bir proje oluşuyor
gerisini kağıt üzerine döküyorsun

Tmf aradım 70 dönüm arsa olması lazım diyor biz nerden bulalım 70 dönüm arsayı :D

off road yarışları 70 dönümlük arazide olmuyor:/

o kısım bence fazla abartı olmuş hondanın eğitim pisti 5 dönüm diye biliyorum

off road yarışları 70 dönümlük arazide olmuyor:/

o kısım bence fazla abartı olmuş hondanın eğitim pisti 5 dönüm diye biliyorum

70 dönüm arsa banada çok saçma geldi birde şu dikkatimi çekti ilk kez tmf yi aradım.
Yahu en kötü işyerin de bile telefonla arayınca robot sistem falan konuşuyor 5 e basın 10 basın falan diye
telefonu ilk açan bayan ben burda çalışmıyorum arkadaş telefonla konuşuyor dedi ankara bölgesini aradığımda.
sonra istanbul bölgesini aradım Yönetim Kurulu Üyesi olan Ogün Baysan beyefendinin numarasını verdiler onunla konuştum
oda bana bi kros pisti kurmam için 70 dönüm arsa olması lazım dedi.
Ben bunu duyunca şok olarak iyi günler dileyip kapadım telefonu :)

Bence pist kurmak istiyorsanız traktör lastiklerine kütüklere bolca kuma çakıl taşlarına büyük büyûk taş parçalarına çamurlu bir alana su dolu bir çukura (40 50cm derinliğinde) atlama pistine ihtiyacınız var(tam adı aklıma gelmedi). Bunlarla çok güzel bir pist oluşturabilirsiniz. Red bull rampage filan izleyin ordaki piatlerden aklınızda bir şeyler oluşur. Kağıda dökülû olması önemli değil önemli olan hayal gücü. İyi akşamlar.

Yapılacak en iş bence kopya çekmek. O boyutlarda bi pist var ise bütün fotoları videoları bul araziye göre koyarsın :)

Misal http://www.racineindoormx.com/track_layout.asp

Cevaplariniz için teşekkürler
Calismalara basliyinca konuyu guncelleyip fotoları atıcam
O zamanda yorumlarınızı alıcam

COQ

Motosiklet Eğitmeni
10 dönüm deger olarak bir anlam ifade etmiyor aslinda.
Alanin tam ölçülerini biliyormusun?
Yani genislik kaç metre, uzunluk kaç metre?
Neden diye soracak olursan, 9 metre genisliginde 1000 metre uzunlugunda dümdüz bir pist yapmaya kalksan zaten 9000 metrekare yapiyor.
Bu nedenle arazinin sekli önemli.
Kaç viraj yapilacak,kaç rampa olacak, kaç su geçisi olacak bunlarin araziye aplikasyonu mümkün mü gibi sorular var.
Bir de bunun üzerine egim derecelerini arastirmak gerekiyor.
Pilotlarin hayatini tehlikeye atacak bir rampa insa edip niye bu insanlar patir patir düsüyor diye saf saf bakinmakta var.
Bir de kros pisti yapmak istiyorsunuz ama içinizde hiç kimse kros yapmamis anlasilan.
Yani bu is gidip surda biraz eglenelim deyip geçilemeyecek kadar ciddi bir is.
Orada biri ölürse yasadiklarinizdan sonra keske adami tabancayla öldürseydik diyebileceginiz sonuçlar çikabilir.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar