moto(R)siklet değil ! motosiklet !

"De" ve "da"lar ile az insanı birbirine düşürmedim :p.
Şaka, bağlaçlara saygı gösterin, çıkarmayayım kızılcığımı :).

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sopa olanı kastediyo sanırsam surenkleri :p

Mersin İl Temsilcisi
ben motorbisikletime AŞKIMMM diyom... hayatımdaki tek kadın O!!!!!

şimdi konu be kaynaklı olduğu için hemen el atalım olaya eskiden tabe sizin çoğunuz hayata gelmemişken.Bir portakal bünyesinde vitamin olarak beklerken daha ben motorsiklet biniyordum. :) ve dedem ve babanmen istanbulda 2 senesini yaşarken gaziler birliğinden gelen emir üzerine remi gazatelerde otomobile (tomofil) motosiklete ise (tomosiklet ) ibaresi kullanılacak uyarısı gelmiş. belirli bir süre sonrada otomobil ve motorlu siklet daha daha sonra motorsiklet ve şimdide motosiklet.!!!! ilgiç valla ilerde sanırım motsilet filan olur :)

Gunes_Taner'in anlattıkları çok çarpıcı bence.
Hayatın değişmez gerçeği değişimdir, bugün hararetle savunduğumuz
pek çok şey zaman gelir savunulamaz olur, ama biz yine de değişmeyeceğini
umarak pek çok şey üretir/sahiplenir ve onları savunmaya devam ederiz.
Pek çok kişi imla kurallarını bilmez, bilmek zorunda da değildir, ki
"motorsiklet" daha yaygın bir kullanıma sahip. Dilimiz batılı dillere göre
hızlı bir değişim içinde, pek çok sözcük-söyleniş yerine oturmamış gibi
görünebilir ama görünen her zaman gerçek olmayabilir. Çok farklı ağızlarla
konuşulan cıvıl cıvıl renkli bir dilimiz var, size göre yanlış olanlar başkaları için
doğru olabilir, sabırlı ve hoşgörülü olmakta yarar var.

Ruhsatımı hazırlatırken, bölge trafik'te evraklarımın arasında gözüme bir yazı takıldı; Motorlu Bisiklet

Siz bu makinede, pedal görüyormusunuz ? :)

yaw dishy bi konuda seni erkek sandım sımdıde sana kız dıyorlar sakın yanlıs anlama senın cınsıyetın ne ?? :silent::silent:

Valla, bunu "Ruzgarin Kizi" da cok dert ediniyor, ve benim de arada bir kafama takiliyor, imla kilavuzunu bilmiyorum ama Ingilizce "motorcycle" kelimesinden yola cikinca ve motorlu bir bisiklet oldugunu dusununce "motorsiklet" daha cok kafama yatiyor, ancak ben yine de cogunlugun tartistigi sekilde "motosiklet" demeyi uygun goruyorum; belki de cogunluga saygimdan dolayi...

aslinda cok da onemli bir detay degil bence, sarimsak-sarmisak gibi bir sey...

benim ruhsatımda da R ile ve sinir oluorum.

benim ruhsatta motosiklet yazıyor.bende motosiklet yazarım ama konuşurken ağız alışkanlığı motorsiklet çıkabiliyor:cherry:

Ruhsatımı hazırlatırken, bölge trafik'te evraklarımın arasında gözüme bir yazı takıldı; Motorlu Bisiklet

Siz bu makinede, pedal görüyormusunuz ? :)

belki opsiyonel olabilir:queen:

Son düzenleme:
yaw dishy bi konuda seni erkek sandım sımdıde sana kız dıyorlar sakın yanlıs anlama senın cınsıyetın ne ?? :silent::silent:

Nasıl yani :mrgreen: Hangi erkek bir foruma dişi diye üye olur ki :mrgreen:
Neden erkek sandın beni, merak ettim.. :silent:

Valla, bunu "Ruzgarin Kizi" da cok dert ediniyor, ve benim de arada bir kafama takiliyor, imla kilavuzunu bilmiyorum ama Ingilizce "motorcycle" kelimesinden yola cikinca ve motorlu bir bisiklet oldugunu dusununce "motorsiklet" daha cok kafama yatiyor, ancak ben yine de cogunlugun tartistigi sekilde "motosiklet" demeyi uygun goruyorum; belki de cogunluga saygimdan dolayi...

aslinda cok da onemli bir detay degil bence, sarimsak-sarmisak gibi bir sey...

Valla bence çok önemli bir konu, sarımsak-sarmısak kadar önemli.. :wiinkk:

yaw erkeklerle aynı erkek gıbı konusuyorsun sandım senı bır erkegın nısanlısıdır resmını koymustur dıye...:queen: bu arada ben o dıshy yı baska anladım yanı erkeklık dısılık bakımından anlamadım ne olarak anladıgımı bende bılmıyorum ama o turden anlamadım sıtemızde erkeklerle bayanların bırlıkte sohbet etmesı bıldıklerını paylasması ne guzel...:rendeer:

yaw erkeklerle aynı erkek gıbı konusuyorsun sandım senı bır erkegın nısanlısıdır resmını koymustur dıye...:queen: bu arada ben o dıshy yı baska anladım yanı erkeklık dısılık bakımından anlamadım ne olarak anladıgımı bende bılmıyorum ama o turden anlamadım sıtemızde erkeklerle bayanların bırlıkte sohbet etmesı bıldıklerını paylasması ne guzel...:rendeer:

İmzam da Tubiş yazıyor ayrıca melek resmi var :silent: Şaşırtıcı doğrusu, erkek gibi kızsın gibi deyimlere alışığım ama bu ilginç.. :silent:

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
ALTIN SÖZLÜK TÜRKÇE VE İMLA KILAVUZU YENİ BASIM
Hazırlayan Hüseyin KUŞÇU İstanbul Erkek Lisesi Türkçe Öğretmeni

motorsiklet-(Fr.is.) Motorlu bisiklet.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar