Moto Guzzi Stelvio sürüş izlenimi

Motosikleti
yok:(
Ahaha seninki iyi yine tek bir kişiye dalmışsın ben iki sene önce Burgazada da baya dik bir yokuştan indim Arap turist kafilesine bir daldım bowling lobutu gibi her biri bi tarafa dağıldı 😂

Belirli bir seviye sonra , paten hocalarının hocası olarak hiçde mütevazi olamayacam 😊 baya ileri seviye sonrasında T freni hiç kullanmayız , topuk frenini zaten 20 yıl önce bıraktık 😝

Biz 360 derece dönerek duruyoruz yada sliding ile yavaşlıyoruz..

Şimdi diyeceksin ki o kadar böbürlendin hoca moca yazdın da niye millete girdin 😂
Yok be abi, motosiklet işinin doğasında düşmek varsa paten işinde de gülle gibi çarpmak var. :D ben o kadar bilemiyorum tabi baktım fena dayaklar yiyeceğim saldım o işi 😄

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şimdi @Muzaffer Topal, kısaca Muzo'cuğum. Söylediğin makineler güzel. Ancak her işi yeteri kadar yapabilenden çok farklı bir şeyden bahsediyorum. Her şeyi biraz yapanlar arasında en iyisinin gs olduğunu düşünüyorum hala, ama hondaya kesinlikle güvenirim. Motordan anlamayan adam hondaya biner. Bu demek değildir ki motordan anlayan hondaya binmez. Yine otomobilden örnek vereceğim, çünkü benim işim bir zamanlar otomobil sürmekti. Bildiğin şoför'üm ama hızlı gidebileni.

Neyse, Bmw 2002 diye bir otomobil var. 3 serisi bmw'lerin öncüsü. Bu otomobilin temiz bir örneğini bul ve sür. Sonra kalk sıfır km bir bmw'ye bin. Ne demek istediğimi anlarsın. Hissiyat aynı, haz aynı. Sürücü otomobili. Sanki o aracı yıllardır sürüyormuş hissine kapılırsın. (Elektronik kısımları hariç)

Sonra bir egea'ya bin, biraz geriye git, 131'e (Tofaş olan değil T stop olan, Fiat olan.) birbirinden farklı bambaşka iki otomobil hissettirir. Her varyasyon yeni bir adaptasyonla gelir. Markanın logosu bile 10-15 senede bir değişir bu yüzden. Biz sürekli yenileniyoruz imajı vermeye çalışırlar. Çocukluğundan bu güne kaç tane Fiat logosu hatırlıyorsun mesela? Tempra Uno vs zamanı çizgi şeklindeydi. Biraz yenilenince mavi taban defne ağacı, sonra kırmızı taban ve defne ağacı yok oldu, Şimdi Gri FIAT yazısı gibi gibi. Diğer markalarda bu pek olmaz çünkü hepsi bir miras üzerinden gider.

Aynı örnekleri Bmw değil Mercedes ve Alfa romeo'dan da verebilirim. Bu dediğim başka bir şey. Bir gün cesaret edip alırsan (konfor alanından çıkıp honda dışı bir marka tercih edeceğini sanmıyorum) ne demek istediğimi anlayacaksın. Aslında bu motosikletin seni eğlendirdiğine inanarak A noktasından B noktasına gitmek ile, "yeni motor hevesim kalmadı" arası hissiyata sahipsin. O motoru sürdüğün sürece o hissiyatın kaybolmayacak.

Motosikleti
cbf 150
Act madenlerde direk kullanılıyor benim bataryalar EX proof. Bu elemanların madeni yer altımı üstümü? Çok malzeme var madenler için.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Act madenlerde direk kullanılıyor benim bataryalar EX proof. Bu elemanların madeni yer altımı üstümü? Çok malzeme var madenler için.
Abi numaramı atacağım bana katalog gönderir misin? Bi görüşelim. Yer üstü madenlere çalışıyorum genelde ben. Kırma Eleme ve Kategorilendirme benim işim. Batarya kısmı hiç anladığım bir branş değil. Bizim kısımda yok dolayısıyla. Ama teklif ederim. Gerekirse bilgilerini paylaşırım.

Bu arada geçmiş mirasın devamı ya da nostalji bizi mutlu eder? Niçin hep geçmişten bir şeyler ararız?

Çünkü nostalji bize güven verir. Mutlu eder. Kim çocukluğunun şimdikinden daha iyi olmadığını söyleyebilir mesela? Sıkıntı çektiysek bile bildiğimiz dayanabildiğimiz sıkıntılardır. Ya da yaşı daha fazla olan abilerimiz için çocukluk demeyelimde gençlik yılları diyelim? 20 yaşında şimdikinden daha iyi hissettiğinizi düşünmüyor musunuz? Yüzde gülümseme oluşturan bu tanıdık hissiyattır Muzocuğum. Senin Africa'dan vazgeçememe sebebinde aynı. Geçmişten gelen bağından dolayı kopamıyorsun. Senin için güvenli liman.

Daha şahsına münhasır makineler kullanmalısın. Tek düze değil.

Motosikleti
cbf 150
Sonuçta insanlığın beşiği Afrika Muzoda belki o genlerin etkisiyle Africa TwEEn den vazgeçemiyor. Yada Afrikaya karşı başka arzuları var benim gibi.

Yağlı baldudaklı :)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...Motordan anlamayan adam hondaya biner. Bu demek değildir ki motordan anlayan hondaya binmez...
Bu cümle bana bir yerlerden tanıdık geldi. :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonuçta insanlığın beşiği Afrika Muzoda belki o genlerin etkisiyle Africa TwEEn den vazgeçemiyor. Yada Afrikaya karşı başka arzuları var benim gibi.

Yağlı baldudaklı :)
Tepsi totoları da unutmayalım. (Üzerinde 4 bardak tutar...)

Puahaha, Moto Guzzi muhabbeti nereye gitti hayret bir şey. :ROFLMAO: 💦

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Bu cümle bana bir yerlerden tanıdık geldi. :)

Tepsi totoları da unutmayalım. (Üzerinde 4 bardak tutar...)

Puahaha, Moto Guzzi muhabbeti nereye gitti hayret bir şey. :ROFLMAO: 💦
Birazdan köfteye doner konu bence. Buradan nasil doner kestiremiyorum ama😂

ya ben konuya bile dahil olmayacaktım aslında..

neden guzzi ovulurken araya honda japon ruhsuz zevksiz deme ihtiyacı duyuluyor ?

abi inanmıyosunuz sanırım ama biz kullananlar vallahi zevk alıyoruz. yani bakk, zevk alır gibi yapmıyoruz yemin ederim.

f900gs adv test ettim, benim 150k lık africa ya gecince yemin ederım daha mutlu oldum. sırf sesi için bile africa değişilmez. zaten yenisi f900 u çiğ çiğ yer.

ve ben azınlık falan değilim haa.

guzzi mandelom olsa mesela ?

ben rahat edemem ki ? bu tur motorlar yılda 3000 5000 km yapan adama gidebilir.

lakin yine de bir africa gibi alımlı ve karizmatik değil kusura bakmayın sdfhfjgj

hayır zaten adil bir vergileme olsa kim guzzi ye bakar yavvv rica ediyorum yapmayın...

avrupalı bakıyor mu ?
bakmıyor :d

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Yav zaten ben sana defalarca söyledim, yine söylüyorum. Africa'yı satma dursun. Yanına daha eğlenceli bir şey al. Bize lazım olan şey isviçre çakısı değil ki. Her işi görecek birşey değil. Keyfi yapılacak aktiviteden bahsediyorum. Binmek için sebep yaratmak lazım. (Yaratmak dedim diye recm edilmem inşAllah amin. Ne kadar nurlu bir bir kardeşinizim görüyorsunuz, tüm yazım kurallarını görmezden gelerek inşallahtaki A'yı büyük yazdım.) Ben GS'e yapamıyorum mesela bunu. Sebep yaratamam. Ama bi harley'im olsa tekrar, şurada kahve içmeye gideyim, ona da harleyle gideyim derim. Yapıyor musun Africa ile? Hayır.

Neo Retro bir şey olabilir mesela. Ya da sever misin bilmem ama spor bir motosiklet belki (Bana hitap etmiyor en fazla st bir şeye binerim.)

şimdi senin cüsseni göz önüne getirince bir gülme geldi, kamyon çarpmışa dönmüşlerdir. 🤣 190'lık bir dev üzerlerine geliyor. :)
Bizde paten kültürü motosiklet gibi varla yok arası , son yıllarda Decathlon sayesinde tanışıldı sevildi ama hala çocuklar için bir aktivite algısı var..

47 no paten üretmişler hangi çocuk giyecekse artık 😅
Berlin'de paten maratonu düzenleniyor her sene 60-65 yaşında insanlar bitiriyor , acaip kondisyonları var o maraton için bir yıl düzenli antrenman yapıyorlar..

Tekrar bize dönecek olursak , benim gibi ileri yaşta bu sporu yapanlara tepki gösterenler oluyor , tepki dediğimde çocukmusun , çocukluğunu mu yaşamadın diyenler çok oldu , güzel halı sahalar var artık diye akıl verenle bile karşılaştım 😂

yabancılarda böyle tepkiler yok , spor yapana saygı duyuyorlar , hatta inanmayacaksın belki İran'da müthiş bir paten kültürü var 💯🙄

Bunun nedeni ne olabilir sence??😀 Sen yeni sayılırsın ama eskiler bilir Hırbonen diye kıymetli bir üye vardı. Bütün forumu honda dan tiksindirdi 😂😂

ya acaba o adam nasıl honda fanatiği oldu bi de ona bakmak lazım.

belki forumda honda ya karşı bitmek bilmeyen haksızlıklar yapıldı, adam sonunda fıttırdı ?

"honda japonun tofasıdır",
"honda bulgur pilavıdır" falan..
"benim arkadasın cbr600rr ın granajları 180kmh ile giderken uctu kıhkıhkıh"
"honda motorlarını geri donusturılmus metalden yaptığı için dağılıyor abiii"

"muhahaha ktm ile honda aynı cumle içinde bile yanyana gelemez. ready to race tir sloganımız "

v for vandetta da v ne diyordu ?

"her etki bir tepki doğurur,.beni onlar yarattı. "
motorsporları dunyasının tartışmasız kralı olup, motosiklet sektorunun tartışmasız lideri olan firmaya coluk cocuk gelip bok atamaz ..
elektrikli araclar için 1.5 milyar euro zarar yazacak kadar buyuk firma bu..

guzzi nin içinde bulunduğu piyacco grubunun değerine baktım(içinde aprilia, vespa ve piaggo nun kendisi de dahil) : 720 milyon dolar.

herkes haddini bilecek asjddggj

Şimdi @Muzaffer Topal, kısaca Muzo'cuğum. Söylediğin makineler güzel. Ancak her işi yeteri kadar yapabilenden çok farklı bir şeyden bahsediyorum. Her şeyi biraz yapanlar arasında en iyisinin gs olduğunu düşünüyorum hala, ama hondaya kesinlikle güvenirim. Motordan anlamayan adam hondaya biner. Bu demek değildir ki motordan anlayan hondaya binmez. Yine otomobilden örnek vereceğim, çünkü benim işim bir zamanlar otomobil sürmekti. Bildiğin şoför'üm ama hızlı gidebileni.

Neyse, Bmw 2002 diye bir otomobil var. 3 serisi bmw'lerin öncüsü. Bu otomobilin temiz bir örneğini bul ve sür. Sonra kalk sıfır km bir bmw'ye bin. Ne demek istediğimi anlarsın. Hissiyat aynı, haz aynı. Sürücü otomobili. Sanki o aracı yıllardır sürüyormuş hissine kapılırsın. (Elektronik kısımları hariç)

Sonra bir egea'ya bin, biraz geriye git, 131'e (Tofaş olan değil T stop olan, Fiat olan.) birbirinden farklı bambaşka iki otomobil hissettirir. Her varyasyon yeni bir adaptasyonla gelir. Markanın logosu bile 10-15 senede bir değişir bu yüzden. Biz sürekli yenileniyoruz imajı vermeye çalışırlar. Çocukluğundan bu güne kaç tane Fiat logosu hatırlıyorsun mesela? Tempra Uno vs zamanı çizgi şeklindeydi. Biraz yenilenince mavi taban defne ağacı, sonra kırmızı taban ve defne ağacı yok oldu, Şimdi Gri FIAT yazısı gibi gibi. Diğer markalarda bu pek olmaz çünkü hepsi bir miras üzerinden gider.

Aynı örnekleri Bmw değil Mercedes ve Alfa romeo'dan da verebilirim. Bu dediğim başka bir şey. Bir gün cesaret edip alırsan (konfor alanından çıkıp honda dışı bir marka tercih edeceğini sanmıyorum) ne demek istediğimi anlayacaksın. Aslında bu motosikletin seni eğlendirdiğine inanarak A noktasından B noktasına gitmek ile, "yeni motor hevesim kalmadı" arası hissiyata sahipsin. O motoru sürdüğün sürece o hissiyatın kaybolmayacak.
ACT neredeyse yazdığın bütün otomobilleri kullandım 80 ve 90 larda 😊

2002 nin birde 1502 si vardı onuda kullandım..turbolusuda vardı çok nadir bir versiyondu onu sadece gördüm yani kaputu açıp baya inceledim , o zamanlar turboyu sakız markası olarak biliyorduk öğrenmiş olduk 😂

Stopları T miydi hatırlamıyorum ama Mirafiori isminde bizim kuş serisine tıpatıp benzeyen ama tek kapı 2000 cc V4 motorlu Fiat kullandım..

kullandığım en deli bozuk keyifli otomobil arkadan motorlu
Renault 5 Turbo idi , aracın sahibi Rahmetli Pamir Bezmen idi..

Motosikleti
K 1600 GTL

belki forumda honda ya karşı bitmek bilmeyen haksızlıklar yapıldı, adam sonunda fıttırdı ?

"muhahaha ktm ile honda aynı cumle içinde bile yanyana gelemez. ready to race tir sloganımız "

motorsporları dunyasının tartışmasız kralı olup, motosiklet sektorunun tartışmasız lideri olan firmaya coluk cocuk gelip bok atamaz ..

guzzi nin içinde bulunduğu piyacco grubunun değerine baktım(içinde aprilia, vespa ve piaggo nun kendisi de dahil) : 720 milyon dolar.

👏👏👏👏👏......

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Ya bu adamda ne desek muhalefet oluyor diyeceğin bir örnek;

Perküsyonda dünyanın en kaliteli zillerini istanbul mehmet ve istanbul agop diye biri sanayi sitesinde biride 2 katlı dükkanı olan 2 firma üretiyor. Kökü aynı bu firmaların. Yamaha’da üretiyor aynı zili ama aynı kalitede değil. Bu noktada büyüklük her şey mi? Bazı restoranlar vardır, kendi yerinde çok iyidir. Şube açar tadını bozar. Piaggio grubu daha sağlam iyi motor üretiyor diyemem. Bu senin bakış açın. Ama birilerine göre piaggio grubu mutlaka bir özelliği hondaya göre “daha ….” yapıyor ki tercih ediliyor.

Her masada da varım gördüğünüz gibi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Forumda çok uzun yıllardır aktif bir üyeyim, eskiden hiç bir zaman "Honda kötüdür, tıraştır" diye başlık açılmazdı. Sadece son yıllarda sık sık açılan birbirinin aynısı, kopyası "Honda en iyisidir" , "Honda Avrupa'nın en çok satılan motorudur" , "Honda şöyle emiyor, böyle gömüyor" başlıklarından sonra her etki , bir tepki doğurdu ve şu an forumda Honda en çok başak geçilen motor markalarından biri, başak geçmeyenler de "aman bana bulaşmasın, polemiklerle yorulmayayım" diyen üyelerdir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...Perküsyonda dünyanın en kaliteli zillerini istanbul mehmet ve istanbul agop diye biri sanayi sitesinde biride 2 katlı dükkanı olan 2 firma üretiyor. Kökü aynı bu firmaların. Yamaha’da üretiyor aynı zili ama aynı kalitede değil. Bu noktada büyüklük her şey mi? Bazı restoranlar vardır, kendi yerinde çok iyidir. Şube açar tadını bozar...
Güzel benzeşimler. (y)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar