Ehliyet ve ilk motor

Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. 35 yaşındayım ve hiç ehliyet almadım.
İşe gidip gelmek için ve arada eşimle kısa mesafelerde gezinmek için bir motor/scooter almayı planlıyorum.
Radarıma takılan Tvs Jupiter 110 ve 125 modelleri var.
Bütçem yaklaşık 35k civarında.
Jupiterler iyi bir seçim midir?
Ve ehliyet konusunda da A2 mi almam daha mantıklı olur yoksa A sınıfı mı (ilerleyen zamanlarda yükseltme planım olabilir)
Bu konularda bilgi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
İyi forumlar

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Hoşgeldiniz
125cc sizi ve eşinizi gezdirir, lütfen ekipmanlarınızı ihmal etmeyiniz, her şey o ilk gezmeye gitmekle başlıyor sonrası malum ya africa twin ya gs oluyor
Başlangıç için A2 uygundur.Ilerleyen dönemlerde duruma göre bakarsınız 😊

Hoşgeldiniz
125cc sizi ve eşinizi gezdirir, lütfen ekipmanlarınızı ihmal etmeyiniz, her şey o ilk gezmeye gitmekle başlıyor sonrası malum ya africa twin ya gs oluyor
Başlangıç için A2 uygundur.Ilerleyen dönemlerde duruma göre bakarsınız 😊
Ekipmansız asla =) Jupiter için bir yorumunuz var mıdır hocam?

Merhabalar,
Aranıza yeni katıldım. 35 yaşındayım ve hiç ehliyet almadım.
İşe gidip gelmek için ve arada eşimle kısa mesafelerde gezinmek için bir motor/scooter almayı planlıyorum.
Radarıma takılan Tvs Jupiter 110 ve 125 modelleri var.
Bütçem yaklaşık 35k civarında.
Jupiterler iyi bir seçim midir?
Ve ehliyet konusunda da A2 mi almam daha mantıklı olur yoksa A sınıfı mı (ilerleyen zamanlarda yükseltme planım olabilir)
Bu konularda bilgi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.
İyi forumlar

Ehliyeti almışken A sınıfı almanızı öneririm. İleride yüksek hacime geçme durumu olursa ehliyeti yenilemek zul gelecektir.

Jüpiter 125 modelinde limitör var son hızı 90 km/saati geçmiyor. Güzergah durumuna göre özellikle artçılı seyahatte hızlanamamak sorun olabilir. Jüpiter yerine hero dash 125 düşünebilirsiniz.

Yalnız bu modeller kuryelikte çok kullanılıyor. Temiz 2.elini bulmak zor olabilir. Bütçeyi biraz artırıp sym fiddle düşünülebilir.

Ehliyeti almışken A sınıfı almanızı öneririm. İleride yüksek hacime geçme durumu olursa ehliyeti yenilemek zul gelecektir.

Jüpiter 125 modelinde limitör var son hızı 90 km/saati geçmiyor. Güzergah durumuna göre özellikle artçılı seyahatte hızlanamamak sorun olabilir. Jüpiter yerine hero dash 125 düşünebilirsiniz.

Yalnız bu modeller kuryelikte çok kullanılıyor. Temiz 2.elini bulmak zor olabilir. Bütçeyi biraz artırıp sym fiddle düşünülebilir.
Jupiter 110 modeli bir tane buldum açıkçası, 8.000 kilometrede ve 38.500 gibi bir rakamı var. Şahsın kendi motoruymuş. Link paylaşmak forumda yasak mı değil mi bilmiyorum, dilerseniz dm'den atabilirim.

Bütçeyi ah bir arttırma şansım olsa :)

A ve A2 arasında çok bir fiyat farkı yok, dediğiniz mantıklı.

Bu yaşınıza kadar uzun süreler boyunca bisiklet kullanmadıysanız A2 sınıfının motosikletinin kıvarklığı ile A sınıfınınkinin kıvarklığı arasındaki fark bayağı bir büyük gelir. Derslerde belki zorlayabilir ama mümkünse düz A almak tabii mantıklı.

Bu yönetmeliğe karşı benim aklımda daha mantıklı bir model vardı: A2 kullanan birisi biraz daha çabayla zaten A seviyesini de kullanabilir. Keşke ayrıyetten A2 sınıfı olmasaydı da yeni ehliyet alan birisini ilk 2 yıl 200-600 cc aralığında sınırlayıp 2 yıl tecrübenin ardından sınırlama kendiliğinden kalksaydı... 2 yılı doldurmadan güçlü motorla yakalanan elemanın da ehliyeti iptal edilseydi... Zaten A seviyesi almak için en az 2 yıllık A2 tecrübesi ya da 24 yaş gereksinimi var.

Bu yaşınıza kadar uzun süreler boyunca bisiklet kullanmadıysanız A2 sınıfının motosikletinin kıvarklığı ile A sınıfınınkinin kıvarklığı arasındaki fark bayağı bir büyük gelir. Derslerde belki zorlayabilir ama mümkünse düz A almak tabii mantıklı.

Bu yönetmeliğe karşı benim aklımda daha mantıklı bir model vardı: A2 kullanan birisi biraz daha çabayla zaten A seviyesini de kullanabilir. Keşke ayrıyetten A2 sınıfı olmasaydı da yeni ehliyet alan birisini ilk 2 yıl 200-600 cc aralığında sınırlayıp 2 yıl tecrübenin ardından sınırlama kendiliğinden kalksaydı... 2 yılı doldurmadan güçlü motorla yakalanan elemanın da ehliyeti iptal edilseydi... Zaten A seviyesi almak için en az 2 yıllık A2 tecrübesi ya da 24 yaş gereksinimi var.
Çok daha mantıklı bir yöntem olurmuş.

Öyleyse Jupiter 110 makul bir motor diyebilir miyiz?

Motosikleti
Dominar D250
Keşke ayrıyetten A2 sınıfı olmasaydı da yeni ehliyet alan birisini ilk 2 yıl 200-600 cc aralığında sınırlayıp 2 yıl tecrübenin ardından sınırlama kendiliğinden kalksaydı
neden böyle yapılmadığını hepimiz biliyoruz, tamamen duygusal :)

ehliyet konusunda da A2 mi almam daha mantıklı olur yoksa A sınıfı mı (ilerleyen zamanlarda yükseltme planım olabilir)
motosiklete yada herhangi bir tekerlekli araca ilginiz varsa emin olun bir yerden sonra yetersiz gelip büyütmek isteyeceksiniz, bence baştan A ehliyet alın. 35 yaşında motosiklete başlamış biri olarak söylüyorum :)
hepsinden önce, ekipmanları (kask, mont, eldiven, pantolon, bot/çizme) tam takım şimdiden almaya başlayın derim, ehliyeti ve motosikleti alana kadar hepsi hazır olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar