Moto Guzzi Egsoz Tasarımı !

Arkadaşlar motorumun sevmediğim tek özelliği yanlardan soba borusu gibi çıkan iki egsozu = aslında egsozu kuyruğun altına iki çıkıştan teke çevirerek orta egsoz olarak tasarlamıştım ancak bunun olmayacağını esneme sırasında lastiğin sürtebileceğini söylediler o sebepten caydım.

Kendim photoshopta 2 değişik tasarım yaptım sizce hangisi daha iyi orjinal egsozum motor yana yattığı için çizik onu allahın emri değiştireceğim ancak pozisyonunuda hoşuma gitmiyor. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla.

egsozorj.jpg

egsoz1.jpg

egsoz2.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence ilk tasarım fena değil,ikincisi yine soba borusu gibi oluyor,ilk tasarımdada eksoz biraz daha geri gelip arka amörtüsörün başlangıcında bitmeli
Kolay gelsin

Bence orijnal kalmalı.İlle degiştiririm dersen 1. resim daha şık.

1. si daha kibar duruyor, şık ve küçük son susturucuda takabilirsin..

http://www.epfguzzi.com/acesory/quotrap1.jpg

Oğuzhancım Bu resimdeki duruş şekli çok güzel aslında ancak bende o şekil olmuyor ayaklık olduğu için ayaklığın yerinide değiştirmem lazım bu sefer motorun herşeyi ile oynamam gerekecek :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:26 ----------

Bu arada resimlerdeki son susturucu örnek tabiki daha güzel birşey olacak.

Dün egsozları taktırdım. Ses çok güzel oldu. Görüntüyü zevkime göre yaptırdım ancak borular siyah olduğu için yarın bir kromajcıya gidecek parlaması için.

Araçta çok bariz performans artışı oldu özellikle üst devirlerde kesici aralığı uzadı bariz.

İşte resimler.

060420111326.jpg

060420111324.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kesinlikle 1. resim çok şık olmuş.

Sahsi gorusumu soyliyim italyan motorlarda pek krom olmaz. Motorunda da zaten krom yok. Siritmis biraz. Senin yerine olsam Mondialin yeni cikardigi 250cc touring makinanin sele alti egzoznu alir takarim.
019.jpg

Orjinalide krom bunu çok araştırdım sele altı olmaz dediler. Mondialin verdiği ısı ile Breva nın verdiği ısı aynı olmaz eritir alttaki herşeyi. Ayrıca lastik ile arka maşa arasındaki mesafede boru geçişini kurtarmıyor. He şuda var olmazmı olur ama bodrumda onu yapacak adam yok.

Neyse olay bitti her hafta bir egsoz almam heralde olay bu artık belki ilerde elektrostatik siyaha boyatırım komple boğazdan.

[

Siyah olsa böyle olurdu.

Son düzenleme:
Kromun ustu elektro statik boya tutmaya bilir. Tutsa dahi atma riski olabilir. Sahsi tavisyem kumlamaciya gidip egzozu kumlatman .Kromunu iyice yarala. Daha sonra boyat. Elektro statik boyalar 200 Derece ye kadar dayanir.

Tabiki kumlama olmadan nikelaj üstüne boya olmuyor zaten. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar