montum yağmur geçirir mi ?

iyi akşamlar arkadaşlar prosev marka bir montum var 4 mevsim diye aldım ve alırken su geçirmez olduğu söylendi ama içindeki kışlık yeleği çıkarınca hava dahi alıyor gibi, tabi bu kol boşluklatından da geliyor olabilir. neyse kurye işi yaptığımdan yaz kış yağmur çamur karda falan hem motor sürüyorum daha şöyle adam akilli bir yağmur yağmadı ama ben montumdan emin değilim, acaba su geçirir mi yoksa dekatlondan bir mont alayım mı :)

Bende goretex mont var. Yagmur gecirmiyor ama montun kumaşı islaniyor. Senin montun su gecirmese bile kumaşı islandigindan dolayi rüzgar vurunca üşümeye başlıyorsun. Ince bir yagmurluk al bulunsun.

Ceketi giymiyorken bir kısmına yarım bardak su döksen? Veya kova testi yapabilirsin. Bir kaba su doldur. Montun kolunu suya batır ama sadece dirsek bölgesini; kolun iki ucu dışarıda beklesin ki oralardan su girme şansı olmasın. Kapta yarım saat beklet. Sonra elini kolun içine sokup bak. En iyi öyle anlarsın. Eğer ıslak bulursan demek ki su geçiriyor. O zaman suya ne kadar dayandığına bakacaksın. Testi bu sefer 20 dakika yapacaksın ve kuru bulana kadar testi tekrarlayacaksın. Her şey ürün etiketine göre olmaz sonuçta.
Sallama bir yöntem değil bu. Yabancı bir inceleme sitesi Gore-Tex dahil su geçirmez diye satılan tüm botları benzer şekilde test ediyor.

muhtemelen suya dayanıklı ama su geçirmez değildir.
yağmurlu havalarda yayayken şemşiye, motorluyken yağmurluk kullanılması tavsiye olunur.

=watercolours;4019975]Ceketi giymiyorken bir kısmına yarım bardak su döksen? Veya kova testi yapabilirsin. Bir kaba su doldur. Montun kolunu suya batır ama sadece dirsek bölgesini; kolun iki ucu dışarıda beklesin ki oralardan su girme şansı olmasın. Kapta yarım saat beklet. Sonra elini kolun içine sokup bak. En iyi öyle anlarsın. Eğer ıslak bulursan demek ki su geçiriyor. O zaman suya ne kadar dayandığına bakacaksın. Testi bu sefer 20 dakika yapacaksın ve kuru bulana kadar testi tekrarlayacaksın. Her şey ürün etiketine göre olmaz sonuçta.
Sallama bir yöntem değil bu. Yabancı bir inceleme sitesi Gore-Tex dahil su geçirmez diye satılan tüm botları benzer şekilde test ediyor.
bunu deneyeceğim arkadaşım güzel bir yöntem yağmurlar başlamadan yapayım da sonra ıslanmayalım :) teşekkürler

Ceketi giymiyorken bir kısmına yarım bardak su döksen? Veya kova testi yapabilirsin. Bir kaba su doldur. Montun kolunu suya batır ama sadece dirsek bölgesini; kolun iki ucu dışarıda beklesin ki oralardan su girme şansı olmasın. Kapta yarım saat beklet. Sonra elini kolun içine sokup bak. En iyi öyle anlarsın. Eğer ıslak bulursan demek ki su geçiriyor. O zaman suya ne kadar dayandığına bakacaksın. Testi bu sefer 20 dakika yapacaksın ve kuru bulana kadar testi tekrarlayacaksın. Her şey ürün etiketine göre olmaz sonuçta.

yağmurda dolaşmak hem daha kolay hem daha romantik :)

Hocam Prosev 7175 modelinden bahsediyorsanız dün Susurluk'ta yoğun bir yağmura yakalandım gram su geçirmedi çok memnun kaldım.

Dış cordura kumaş su geçirir, su geçirmez olan içine takip cikarabildiğin kısımdır. Yağmurda kısa mesafeli sürülerde idare eder ama 15-20km lik mesafelerde sıkıntı çekersin.

Kuryelik yapacaksan kesinlikle yağmurluk alman şart.

Deriden deriye değişir. Özel işlem görmemişse deri de geçirir. Kumaşa göre daha zor geçirir ama geçirir.

Suya dayanıklıdır ama su geçirebilir,kullandığınız mont
Revit yağmurluk kullandım güzeldi,ben ne olur ne olmaz diye 2 adet yağmurluk aldım
4 mevsim pantolon ve üst yanında Revit Mansoon artı Weedor yağmurluk alt üst, uzun süre yağmurda kullandım, ortalama 5 saat, gram yağmur yemedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar