Montların fiyatına göre koruma için yeterli olmadığını düşünüyorum.

Motor alacağım için ekipman bakmaya başladım.
Rivers'ın montlarına baktım üzerime giydim. Dirsek ve omuz koruması hariç koruması yok. O korumalarda çooook dandik hissiyatı verdi.
Düştüğüm zaman beni öyle ahım şahım korumayacak bir şeye 600 lira vermek istemem. O nedenle o montu alacağıma gider fileli koruma alırım hiç değilse her tarafı darbeye karşı koruyor.. Tamam sürtünmeye karşı dayanıklı olmaya bilir ama öbürüde darbeye karşı güven vermiyor ki?
Benimde gidip bir monta 1500 lira verecek durumum yok. Zaten motoru borç ile alıyoruz.

500 lira civarında sırt + dirsek + omuz koruması olan mont ben göremedim.
Bu nedenle kafam şu ürüne gidiyor sürekli:

Bence firmalar ekipman ihtiyacını karşılayamıyorlar. Gereğinden fazla pahalılar ve istenileni veremiyorlar.

690TL'ye benim kullandığım mont var ve şu zamana kadar beni mağdur etmedi, çıkabilirseniz tavsiye ederim: http://www.motosikletim.com.tr/revit-excalibur-mont-gri

Fiyat konusunda kesinlikle haklısınız, aynı fikirdeyim. Bence koruma ekipmanlarından vergi alınmamalı, hadi motosiklet bir nebze ama bunlar kesinlikle lüks değil zorunlu ihtiyaçtır!

Prohel colombia bakabilirsiniz uygun fiyatlı ve Çelik takviyeli omuz koruması da var , ama sırt korumasını kaliteli bitane ile değiştirmek gerekir.

Bende Amerikan tarzı Bufalo derisi motosiklet montu var. Derisi çok kalın, omuz ve dirsek bölgelerinde sünger var. Biraz eski model bir mont. Modern montlardaki plastik korumalardan yok.

Ancak 4 Şubat'ta çok büyük bir kaza geçirdim. O deri mont üzerimde olmasa kaburgalarım kırılabilir, vücudumun üst bölgesinin büyük kısmında sürtünmeden kaynaklı yaralanma olabilirdi. Ancak plastik koruması olmamasına rağmen kaliteli derisi sayesinde o montun kapladığı hiçbir bölgede yaralanma olmadı.

Tekstil montlar için yorum yapamam ancak deri montlar özellikle sürtünmeye karşı çok etkili. Darbe konusuna gelirsek, aşağı yukarı tüm montlar belli seviyelerdeki darbelerde yeterli korumayı sağlıyor. Ölümcül darbeleri koruyabilecek mont var mı bilmiyorum.

Bu yüzden yaz kış kalın deri mont kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Hocam o borcu biraz daha yükselt iyi bir şey al bende başlarda sen gibi uygun mal etmeye çalıştım ama sonradan gereken önemin verilmesi gerektiğini düşündüm.Bir de gördüklerim üzerine deri mont ve kaliteli bir kask aldım...1700 olan kask 1300 e 1600 olan mont 1200 falan geldi...Motoin den.

bazı montlar ve pantolonlarda içerisinde bulunan koruyucu ekipmanlar dizlik gibi dışı sert plastik kabuk içi ince sünger veya kalın yumuşak bir plastik ped olabiliyor 2side aynı işlevi yapıyor

fakat şöyle bir gerçek var bu ekipmanların full çelik veya titanyum malzemeden olanı bile olsa sizi belli düzeyde kazalardan koruyabilirler konforlu olması farklı bir durum
ama korumasız düşerseniz en iyi ihtimal ile sürüklenmeniz bile yetiyor
örnek vermem gerekir ise forumun çok eski bir üyesi b.içi köprüsünde 50km gibi bir hızla düştü ve kaçlasının bir tarafında kalça kemiği görülebiliyordu neredeyse
asfalt çok iyi bir zımpara makinası gibidir
tekstil file mont anında yırtılmaya başlar
normal tekstil montta yırtılır ama kısa bir süre dayanabilir cordura malzemesi sağlamdır ama asfalttaki sürüklenmede oluşan yüksek ısıya karşı koyamaz. sizi her şekilde korur ama bir daha kullanılamaz genel olarak
deri mont ise kumaşa göre çok daha fazla dayanır sürüklenme gibi durumlarda kumaşa göre yırtılması zor ve sürüklenme mesafenizi asfalta tutunarak en aza indirebilen tek malzeme
sürüklenme şekline göre yırtılabilir tabiki ama çok daha fazla dayanır yırtılma yoksa o şekilde kullanıma devam edilebiliyor güvenlik açısından sorun olmaz

fiyat olarak evet pahalılar
bu hem biz türklerin malum ürün satış politikaları hemde vergiler saolsun ...
ama bu gün paranız olsa elinizdeki para ile alabileceğiniz arabaların bir listesini açar sonunda en güvenli gördüğünüzü alırsınız
abs olmasın emniyet kemeri olmasın şu kadar düşelim deme lüksümüz olmaz
güvenlik her zaman en önemli konudur
bu yüzden eski bir sözü hatırlatmak isterim

cebindeki paran ile önce koruma ekipmanlarını alıp kalan paranla motosiklet alman gereklidir
yurt dışında böyle derler genellikle

Prosev, prohel vb.montlara sakın para vermeyin, Alpinestars, revit, dainese gibi markaları tercih edin. Bu markaları yan yana koyduğunuzda aradaki farkları bariz göreceksiniz. Gelelim fiyat konularına; Türkiye'den alırsanız pahalıdırlar, ancak louis.de veya fc moto sitesinden alırsanız çok uygun alırsınız. ilk baştaki markalara vereceğiniz 300 tl üzerine 200 daha koyup yurt dışından çok kaliteli mont alabilirsiniz.

500 tlye daıneseden goretex mont ve knoxdan 45 tllik sırt koruyucu almak daha mantıklı olur

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
500 tl ye dainesenin goretex montu mu var?

hakikaten ben de merak ettim varsa hemen alalım yani. 1500 olmasın o. İçinde goretex adı geçen malzemeler pahalı oluyor eldiveni bile 250TL civarında mont 500TL hem de dainese marka ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar