Mont Bilmecesi

Arkadaşlar öncelikle montlar ile ilgili forumda bulabildiğim bütün başlıkları okudum. Ancak bu işlerin içinden gelmediğim için ve etrafımda tecrübeli arkadaşlar olmadığı buraya sormak zorunda kalıyorum. Bir kaç sorum var.
Öncelikle hem yazlık hem kışlık mont almayacağım. Sebebi ise zaten kışın motora çok binmiyorum ve Manisa'da yaşıyorum. Öyle kış kıyamet durumu yok.
Bana Düzgün tercihen yerli ama (korumaları tam) yada yabancı ama ucuz (korumaları tam) mont lazım. Soğuk havada binecek olursam içini termal hırka vs ile destekleyip gerekirse avcı montlarımı üzerine giyerim. Öncelikle yerli markalarda pek çok seçenek var. Durt, Prosev, prohel, Forte gt, ls2 mont, Venom, x speed, Scoyco vsss.
Bunlardan hangileri cacık markadır yada hangilerindenkaçmak lazım? Nasıl sıralama yaparız?
2. olarak Yabancı markalardan daniese, revit, alpinestar vs markaların uygun hesaplı yazlık modelleri var mıdır?
3. olarak 2. el montlar hakkında ne düşünüyorsunuz. Alınabilir mi?
4. Vexo nasıl bir markadır? Kullandınız mı?
Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
Geçenlerde venom dynamic denedim. xl beden . Çok küçük geldi. Sanırım 2Xl denemeliydim ancak bulamadım.
Ben kendim Xpulse 200 aldım. Seneye aralıkta Vstrom 650 planlıyorum. Yol endurosu kullanmayı planlıyorum. Ona göre mont tavsiyesi verebilirseniz de sevinirim. uzun montlar tercihimdir eğer yazlıkları var ise.

Merhaba, bende uzun bir süredir ekipman bakıp araştırıyorum. Kaliteli ekipman alıp uzun süre kullanmayı düşünüyordum fakat yurt dışı işi iptal olduğu için bende f/p ekipmanlara yöneldim. F/P olarak çok bir seçenek görmüyorum açıkçası bana çok koruyacakmış gibi gelmiyor fakat bu benim şahsi düşüncem herhangi bir tecrübem yok. 1000-2000 liralık eldivenlerın 4000-5000 liralık montların çok koruyacağını sanmıyorum bu yüzden bu kararımdan vazgeçtim. Pantolon olarak ucuz fiyatlı en mantıklı riderdenim, tech90 gibi markalardan alınabilir. 4k -5k fiyat bandında. Eldiven ise clover - shima gibi markalar. Montta açıkçası bir fikrim yok fakat yazlık olarak revit eclipse 2 al geç bence bir sürü kişi memnun monttan. Ayrıca bütçeni yazarsan diğer arkadaşlar daha detaylı yardımcı olabilir.

Vecton pantolon aldım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Aslında mont içlik sırt ve göğüs kıruması balaklava termal hırka için 10 bin tl ayırdım ama yetmez sanırım.

sadece scoyco için konusabilirim,kumaşları kaliteli,korumaları orta seviye,2003den beri pazarda çin malı.yabancı markaları tanıdıgın varsa fcmotodan getirtebilirsin.ikinci el çok yeniyse alınabilir.eskimişse mont degmez

tommy abi bir site paylaşmıştı orada pantolon falan vardı adı aklımda yok görürse yazar. Nisbeten uygun fiyatlı idi.

Bugün Manisa yamaha bayine gittim. Prosev monlar gelmiş. 6000 dediler. Gitidüm beğendim. Ama pahalı geldi. Donrasında internetten bakınca 4000 tl ye aynı montu in satıldığını gördüm. Bu kadar fiyat farkı olması hiç normal değil.

Bugün Manisa yamaha bayine gittim. Prosev monlar gelmiş. 6000 dediler. Gitidüm beğendim. Ama pahalı geldi. Donrasında internetten bakınca 4000 tl ye aynı montu in satıldığını gördüm. Bu kadar fiyat farkı olması hiç normal değil.
Ben kaskımı alırken kaskın üzerinde 19400₺ etiket vardı. İnternette baktığımda 16600₺ en düşük internet fiyatıydı. Dedim böyle böyle fiyatta bir şeyler yap buradan alayım. 16600₺'ye 5 taksit yaptı oradan aldım. Yani diyeceğim o ki o fiyatlar hep kime tutturursam fiyatı. Pazarlık yapınca internet fiyatına düşüyorlar.

tommy abi bir site paylaşmıştı orada pantolon falan vardı adı aklımda yok görürse yazar. Nisbeten uygun fiyatlı idi.

Pantolon için Biker Jeans ya da Tech90 tavsiye ediyorum. Tech90'ı İstanbul'da deneyerek alacağınız mağaza Vecton.

https://www.vecton.com.tr

Mont konusu muamma. İyi araştırmak gerek. Temiz bulunduğu taktirde 2. el daha üst segment bir markanın ürünü de alınabilir. Gerçi yazlık mont bile alsanız içine neopren uzun kollu yelek giydiğinizde kolay kolay üşümeyeceksiniz.

https://www.trendyol.com/prosev/neopren-uzun-kollu-yelek-p-392633904

Prosevin Long modelini n11 den satın aldım. Sırt dahip pek çok koruması var. Bu arada Ls2 nin çok güzel bir yazlık montunu da denedim. 7900 dediler alamadım. Ama yaza held tropik 3 alacağım insallah.

Prosevin Long modelini n11 den satın aldım. Sırt dahip pek çok koruması var. Bu arada Ls2 nin çok güzel bir yazlık montunu da denedim. 7900 dediler alamadım. Ama yaza held tropik 3 alacağım insallah.
Held Tropic serisinin en büyük sıkıntısı o omuz ve kollardaki siyah kısımların güneş görünce kızıl gibi tuhaf br renge bürünmesi. Görsellik umrunuzda değilse alır kullanırsınız ama bilin ki 1-2 sezon sonunda cırban gibi görünecek montunuz.

Held Tropic serisinin en büyük sıkıntısı o omuz ve kollardaki siyah kısımların güneş görünce kızıl gibi tuhaf br renge bürünmesi. Görsellik umrunuzda değilse alır kullanırsınız ama bilin ki 1-2 sezon sonunda cırban gibi görünecek montunuz.
Tavsiye için çok teşekkür ederim. Başka yazlık mont önerebilir misiniz?
Revit eclipse modeli varmış sanırım ama deneme imkanım olmadı. Daha doğrusu hayatımda ilk defa yazlık montu bugün denedim. Aslında kışlığı da ilk defa bugün denedim. Sanırım bu konularda çok bilgisizim.

Tavsiye için çok teşekkür ederim. Başka yazlık mont önerebilir misiniz?
Revit eclipse modeli varmış sanırım ama deneme imkanım olmadı. Daha doğrusu hayatımda ilk defa yazlık montu bugün denedim. Aslında kışlığı da ilk defa bugün denedim. Sanırım bu konularda çok bilgisizim.
Ben yaz için hala Riderdenim Efil File kullanıyorum, ok yazın rahat ama koruma konusunda bende pek iyi izlenim yaratmadı. Revit de ülkemizde popüler olup abartıldığını düşündüğüm Pakistan'da üretim yapan bir firma. Ben Revit'i pek sevemedim.

Mutlaka deneyeceğim.
Bu arada tech 90 vecton pantolonu sizin tavsiyeniz ile aldım. Çok teşekkürler.

@Lombardo Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız mont konusunda size yardımcı olabilirim. Almanya'da doğma büyüme bir arkadaşım vardı üniversite okumaya buraya Türk Alman Üniversitesine geldi ve üniyi bitirince geri dönmeyip burada bir ev tutup tek başına yaşamaya başladı. Buraya yerleşmeden önce Almanya'da orjinal ikinci el ve sıfır motosiklet ekipmanları satıyordu bu işine Türkiye'de devam etme kararı aldı. Evin 2-3 odasını motosiklet ekipmann mağazasına çevirdi resmen Almanya'dan sıfır veya temiz giyilmiş ikinci el mont eldiven vs. gibi şeyleri getirip burada satıyor. Bende kendisinden dainese'nin en çok tutulan deri mont modeli olan Dainese Avro D4 ve yazlık fileli olarak Dainese Estrema Air Tex modelini aldım. Revitin botunu ve yine dainesenin yazlık eldivenlerini aldım. Benim aldıklarım giyilmemiş sıfır ürünlerdi etiketi üzerinde, sitede ürün doğrulaması, faturası vs hepsi var. Eğer ilgilenirseniz iletişime geçirebilirim sizi almasanız bile evine uğrar bir bakarsınız keyfinize kalmış bir şey zaten evini mağaza gibi kullanıyor 😂

@Lombardo Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız mont konusunda size yardımcı olabilirim. Almanya'da doğma büyüme bir arkadaşım vardı üniversite okumaya buraya Türk Alman Üniversitesine geldi ve üniyi bitirince geri dönmeyip burada bir ev tutup tek başına yaşamaya başladı. Buraya yerleşmeden önce Almanya'da orjinal ikinci el ve sıfır motosiklet ekipmanları satıyordu bu işine Türkiye'de devam etme kararı aldı. Evin 2-3 odasını motosiklet ekipmann mağazasına çevirdi resmen Almanya'dan sıfır veya temiz giyilmiş ikinci el mont eldiven vs. gibi şeyleri getirip burada satıyor. Bende kendisinden dainese'nin en çok tutulan deri mont modeli olan Dainese Avro D4 ve yazlık fileli olarak Dainese Estrema Air Tex modelini aldım. Revitin botunu ve yine dainesenin yazlık eldivenlerini aldım. Benim aldıklarım giyilmemiş sıfır ürünlerdi etiketi üzerinde, sitede ürün doğrulaması, faturası vs hepsi var. Eğer ilgilenirseniz iletişime geçirebilirim sizi almasanız bile evine uğrar bir bakarsınız keyfinize kalmış bir şey zaten evini mağaza gibi kullanıyor 😂
Üstat maalesef Manisa'da yaşıyorum fakat iletişime geçip işleri kargo ile halledebiliriz. ben ne istediğime karar verince mutlaka size ulaşacağım. Çok teşekkür ederim.

Üstat maalesef Manisa'da yaşıyorum fakat iletişime geçip işleri kargo ile halledebiliriz. ben ne istediğime karar verince mutlaka size ulaşacağım. Çok teşekkür ederim.
Tabii forum üzerinden iletişim sağlayabiliriz sorun yok. Arkadaşıma numaranızı veririm WhatsApp üzerinden konuşur anlaşırsınız sana elindeki modelleri vs. gösterir anlatır ona göre bir şey ayarlarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar