Cross modeli ;
SA15.02X10.650 - ARKA JANT KOMPLE - TEL 480,08 TL
SA15.01X12.650 - ON JANT KOMPLE - TEL 493,08 TL
EGR iptalinin yakıtı etkilemediğini düşünüyorum, ben değiştirdim, hiç bir değişikli olmadı bende. Performansı da hissettirecek kadar etkilemez. Ama ben iptal ettim.
Performans olarak epey uğraştım motorla. Önceki sayfalarda az çok var bişeyler.
Çindeki fabrikaya göre, cross modellerde (ve sanırım bazı uzak doğu ülkelerinde) egzoz borusunda katalizörler yok. Ama TR ve avrupaya gönderilen plakalı modellerde emisyon normları yüzünden egzoz borularına petekler koymuşlar (katalizör dediğimiz şey). Bu he sesi kısıyor, db sınırlarını ayarlıyor hem de (galiba) egzozdan çıkan bazı değerleri düşürüyor ve yakıt normlarını sağlıyor.
Şimdi fabrikanın iddiası bu egzoz borularındaki petekler 12kw ila 18kw şeklinde farklı güçlere sebep oluyor. Yani 10 beygir çalıyor. Çindeki modeller 18kw olarak belirtiliyor. Bizimkiler ise 12kw
Gel gelelim ben bu egzozdaki petekleri çıkarttırdım, egzozu kesiyon, içini boşaltıyon, tekrar kaynak vs, vs,. İşçilik çok iyi oldu ama perf da öyle bir değişim olmadı. Ses fena halde arttı.
Şimdi benim bir de karbüratör değişimi durumum var, o da olayaları iyice karıştırdı zaten. Detayları daha sonra yazayım ben. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz, motoru baya öğrendim