Mondial Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı

Arkası açık gelirse kapatırız be Çentikom :)

Beyler h.sonu full gezdim, ne foto ne video... affedin beni :salut:

İlk teslim aldığımdaki motorun kasılması ve boğulması subaplardan değilmiş. ~100km sürdükten sonra da subapları kontrol ettik, tam olması gerektiği gibi; hem emme hem egzoz 0.23mm~:cat:

Zengin yakmasını sebebi yeni karbüratörmüş. Daha doğrusu benim aldığım jetler. Biraz büyük gelmiş. Birer tık küçükleri vardı, onları taktık, daha iyi oldu ama hala zengin karışımdayız. Biraz daha küçük jetleri deniycez, özellikle main jet büyük gibi çünkü tam gazda ara ara tıkanıyor fazla benzinden. Yeni jetler ne yazıkki ebayden gelcek, o yüzden biraz sürer gibi. Ama şu anki hali fena değil. Zaten rodaj olduğu için yarım gaz ve altı gidiyorum.

Eskisi gibi yarım gaz ve üstü gitmeye gerek yok motorun canlanması için. Çeyrek gazda çok daha iyi çekiş var şimdi. Yarım gaza kadar herşey güçlenmiş görünüyor. Şu jetleri de tam ayarlarsak ozaman daha iyi yorumlarım :king:

aslında egzoza bi ateşleme zımbırtısı bağlayıp şekil de yapabilirsin :p

nasılsa dükü geçemiyceğn bari şeklin olsun :queen:

öhmm öhmm ::blusssh:

yagcilar_inecek_228145739a.jpg

Gençler jantları tubless yaptık. Bir paket sağlam yapışkan özelliği olan silikon (Biz 400 ml aldık, bolca kullandık, 300ml kadar harcadık) ve 2 adet 16" pisiklet iç lastiği ile oluyor bu iş. Tabi biraz emek ve sabır.

Şuanda kurumadalar. Akşama takarım belki lastikleri, kontrol ettikten sonra. Telefonum olmadığı için foto çekemiyorum. Video da yalan oldu o yüzden...

Gerçekten bu motorun max hızı 80 km/s midir? 250 cc sonuçta bu motor :///

Değil.

Gençler jantları tubless yaptık. Bir paket sağlam yapışkan özelliği olan silikon (Biz 400 ml aldık, bolca kullandık, 300ml kadar harcadık) ve 2 adet 16" pisiklet iç lastiği ile oluyor bu iş. Tabi biraz emek ve sabır.

Şuanda kurumadalar. Akşama takarım belki lastikleri, kontrol ettikten sonra. Telefonum olmadığı için foto çekemiyorum. Video da yalan oldu o yüzden...

Değil.

Hıhıhıhhı Benim sm tekerleri görünce, üstünde'de tubeless yazınca vayy demiştim, taaa ki , arka lastik patlayıp;

b- tamirciye, tubeless yapıyonmu?

t- heee

b- eyi bunuda yapıver

t- eee bu tubless değil ki

b- neyy?

t- tubeless olması için janttel olmamalı, çünkü hava kaçırır evet lastiğin tubeless, emme jantın deel, yani yarı tubeless bunlar :p

b- morcivert, kırmızı bilimum renk tonları, ve yeni bir bilgi öğrenmenin mutluluğu paha biçilemez.

SEN!! Şu videoyu yolla artık, bloğu görelim, ivme görelim, ses duyalım, yoksa apaçi ruhlarını üstüne salacam.

Hıhıhıhhı Benim sm tekerleri görünce, üstünde'de tubeless yazınca vayy demiştim, taaa ki , arka lastik patlayıp;

b- tamirciye, tubeless yapıyonmu?

t- heee

b- eyi bunuda yapıver

t- eee bu tubless değil ki

b- neyy?

t- tubeless olması için janttel olmamalı, çünkü hava kaçırır evet lastiğin tubeless, emme jantın deel, yani yarı tubeless bunlar :p

b- morcivert, kırmızı bilimum renk tonları, ve yeni bir bilgi öğrenmenin mutluluğu paha biçilemez.

SEN!! Şu videoyu yolla artık, bloğu görelim, ivme görelim, ses duyalım, yoksa apaçi ruhlarını üstüne salacam.

O tamirci de öğrensin ki tel jantlar da tubles olabilir :) (fab. çıkışı). Benim Hyo 125 öyleydi mesela. Öyleymiş daha doğrusu, lastiği patlayan biri anlatmıştı.

Aynı olayı bende yaşamıştım yanlız :)

Bu uzun süreli tamirat sonunda lastikleri değişmişti motorun yanına gittiğim. Usta bana tekerlerin iç lastikli olduğunu söylediğinde hönk, hank diye kalıp acayip bir yüz ifadesine bürünmüştüm :)

arkadaşlar daha önce zealsun 200gy'lerden kullandım torku yüksek hızı iyiydi sadeece bazı kronik problemleri vardı ve bıktırdı sattım şimdi ise;

lifan250 2012 7500kmde

xtreme max 2012 9000kmde

str250 2012 1700kmde

aşağı yukarı fiyatları aynı gördüğünüz gibi ikinci el ve temiz gözüküyorlar, görmeye gideceğim tabi ki ama sizce hangisini seçmeliyim? bana olumlu olumsuz yönlerini seçiminizle beraber söylerseniz sevinirim mesela strde arka frenin şişme olayı gibi... xtreme max biraz dar gibi gözüküyor gözüme ve 150cc olması biraz geri planda bırakıyor ama olumlu yönleri olduğu içinde onuda düşündüm fikirleriniz için şimdiden teşekkürler ve lütfen 2.el japon bak ya da başka bir şey seç demeden bu 3ü arasından yardımcı olursanız sevinirim..

Birader burası Xtreme Max başlığı değil. Lütfen yav :) Bu kaç etti :)

Max başlığında yardımcı arkadaşlar var...

Aynen, onu diyecektim. Gidip de oraya "yahu bu mondial 150 UT modeli nasıl" demiyorum Tunç paşa :wiinkk:

:)

Syanur bey kardeşim, Alllah rızasına!!! şu senin bigbore+arka dişli+öndişli ebat/ölçülerini kumpas ile ölç'üp/türüp+ performans videosunu bi yolla artık yavv, biri bize bi'şey sorduğunda bi yerimizi yırtıp yardım etmeye uğraşıyoruz, ne vurdum duymaz bi forumdaşsın yahu:p

Syanur bey kardeşim, Alllah rızasına!!! şu senin bigbore+arka dişli+öndişli ebat/ölçülerini kumpas ile ölç'üp/türüp+ performans videosunu bi yolla artık yavv, biri bize bi'şey sorduğunda bi yerimizi yırtıp yardım etmeye uğraşıyoruz, ne vurdum duymaz bi forumdaşsın yahu:p

Valla kendimi ve motorumu bir toparlayabilsem, söz videoyu çekicem. Sana özel bir de klip hazırlıycam yeminlen!! :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar