sevgili bell, mondial alacaksan iyice bir düşün. almayı düşündüğün motoru başka firmalar da getiriyor. en ucuzu mondial. bende mondial ft 110 var öğrenmek ve tecrübe yapmak için aldım. yıllardır bisiklete binerim (şehirlerarası yollarda ) motora terfi edeyim dedim ve 2 arkadaş mondiale bulaştık. mondial bana çok şey öğretti. ne mi?: çin mallarından ve özellikle mondialden uzak durmam gerektiğini öğrendim. servislerde ayrı bir sorun. ümraniye servisi ise tam bir facia. adamlar motora dokunsa arıza çıkıyor.
size mondial maceramı da anlatayım da ona göre düşünün:
motoru geçen yaz aldım. aldığım ilk ay motorda bir vınlama sesi duymaya başladım. ümraniye servisine gittim bu normal dedi. ben mekanikten anladığım için ısrarla sorun var dedim onlar yok dedi. ben de en sonunda mondial genel müdürünü aradım ve kendimi tanıttım. sorunu mu ve servisin tutumunu anlattım. tesadüf o hafta istanbula gelecekmiş ve geld. motoru güngörendeki sancar motor geldi garajımdan aldı ve 2 gün sonra telefon ettiler. motorunuz sorunlu haklısınız ve krank mili eğik onu değiştireceğiz dediler ve bir hafta sonra getirdiler. sonra motorun ön tarafında bir tangırdama vardı ümraniye servisi gene normal dedi ben de güngörene götürdüm ve ön granajı açtılar ve ustalar bile şatılar. çinli sefiller ya da montaj yapan adamlar ön garanajın vida yuvasını kırmış ve sonra plastiği eriterek yapıştırıp montajlamışlar. onu da değiştirdim. sonra aldığımdan beri arka jantın yamuk olduğunu söylüyordum onda da haklı çıktım. ayrıca aküsü hemen bitti. motoru kick startla bile tepinerek çalıştırabiliyorum. motorunu servisle ev arasında kullanmak isteyen varsa alsınlar bu çin mallarını... ben fuarı bekliyorum eğer alabilirsem japon ya da italyan iyibir şey alacağım inşallah. herkese saygılar...