MONDİAL SFC 50 DİŞLİ DEĞİŞİMİ

Selamün aleyküm arkadaşlar Mondial sfc 50 110 cc motoruma dişli değiştirmek istiyorum evim yokuşun üstünde yokuşta daha iyi performans vermesini ve hızında artmasını istiyorum yani demek istediğim torku düşmeden hızının yükselmesini istiyorum sizce kaç kaç dişli kullanmalıyım

Selamün aleyküm arkadaşlar Mondial sfc 50 110 cc motoruma dişli değiştirmek istiyorum evim yokuşun üstünde yokuşta daha iyi performans vermesini ve hızında artmasını istiyorum yani demek istediğim torku düşmeden hızının yükselmesini istiyorum sizce kaç kaç dişli kullanmalıyım

Öyle bir dişli olsa da herkes 10 fazla takıp 300 görse :D , ya ön dişlini küçültürsün torkun yükselir son hızın düşer veya önü büyütürsün motosikletin torku düşer son hızı artar. Birisin küçültüp birisini arttırırsan veya ikisini büyütürsen bir fark olmaz. Hava filtresi vb. uğraşmana gerek yok yazılımsız bir fark olmaz. En iyisi ön dişliyi küçültmek ve bakımlarını eksiksiz yaptırmak sonrasında daha yüksek cc bir motosiklet almak.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ön dişli tork muydu hız mı

ön dişli tork arka dişli hız diye bir şey yok. Yanlış anlamışsınız. Burada konu ön ve arka dişlinin birbirine oranı. yani ön dişli dis sayısı ile arka dişli diş sayısının oranı belirliyor tork ve hızı. ön dişli sayısı daha düşük olunca tork yüksek oluyor, yani ön dişliye dokunmadan arka dişliyi biraz büyütseniz de tork artar ya da arka dişliye dokunmadan ön dişliyi biraz küçültseniz de tork artar, yine tam tersi ön dişli büyür arka dişli sabit kalırsa ya da ön dişli sabit arka dişli biraz küçülürse de tork düşer ama son hız artar.

Yani hem tork hem hız artamaz motorun vereceği güç belli o gücü ne şekild ekullanacağınıza göre ya torktan ya son hızdan feda etmiş oluyorsunuz birini arttırırken.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Sadece motorun dişlileri yetmez, motorcunun dişlerini de 32'den 36'ya çıkarırsan istediğin performansı ve torkuyu alırsın.

%C3%A7in28555.jpg

Ön dişli tork muydu hız mı

Ön dişli daha ucuz ve kolay ayarlanabildiği için ön dişli yapılması daha kolay iki dişliyle de son hızını veya torkunu arttırıp azaltabilirsin . Ön dişlin örnek olarak 15 sen bunu gidip 14 yaparsan torkun artar top speedin 5-10km/s arası düşer, ön dişline 15 yerine 16 takarsan torku düşer ama son hızın 5-10 arası yine artar , arka dişli daha teferruatlı . https://www.gearingcommander.com/index.htm bu siteden bakabilirsin ama sanırım senin motosikletin yok başka sitelerden bulabilirsin ama benim dediğim gibi çıkar büyük ihtimalle .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar