Ben, benim xtreme için lastik ararken çok araştırdığım bir lastik Hidenau k60. 3 türü var:
1. K60 orta sertlikte diye geçiyor. 20.000km ye yüklü gezi motorlarıyla varanlar var. Zorlu şartlar için üretilmiş.
2. K60 scout, biraz daha yumuşak. Soğukça iklimlerde daha uzun ömürlü. 12-15.000 km'ler civarı ömrü bitiyor.
3. K60 silika. Bu kış şartları için üretilen, serinin en yumuşak lastiği. KIŞ LASTİĞİ!
Hepsinin kullanıcısı asfaltta çok memnun kalmışlar ancak silika hamurlu olan araziye hiç gelmiyor. Diğerlerinin toprak, çamur, kaya performansı başarılı. Başarılı ama yüklü motorlarla zorlu yol şartları ( afrika, asya, himalaya vs.) gezi yapanların neredeyse tamamı arka lastik dişlerinde aniden ortaya çıkan yarılmalardan şikayetçi olmuş. Yani kötü yollarda hızlı gitmeye hele hele yüklüyken gitmeye pek gelmiyorlar. Özelikle bir kullanıcı mahrumiyet bölgesinde ağlayacak duruma gelmiş. Bir lastikçi bulur bulmaz arka lastiği değiştirmi. Bu parçalanma sorunlarının tamamı arka lastikte olmuş. Arkanın aksine ön lastikten çok memnunlar. Diş yapıları benzer gibi görünmekle birlikte farklar var. Yanlış hatırlamıyorsam 140 tabandan sonra orta dişte ek diş var. Scout olan büyük gezi motorları için deniyor. Silica olan zaten kış lastiği. Ben bu lastiği almayı düşündüm ama benim motor 130 kg. Hafif tarafta. Siz yüklü geziye çıkacağım, zor yollarda tepineceğim derseniz bir süre sonra arkadaki büyük dişlerde kopma olabilir. Olabilir ama o kopuk lastikle 8000km yol yaptım sonra değiştim diye yazan biride var nette. Bir Türk arkadaş yazmış. Yazının başları çok iyi sona doğru ne demek istediğini pek anlamadım. Önce süper lastik, şöyle iyi böyle güzel demiş sonra bir daha almam demiş sanırım bu kopmaları yaşadı. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:56 ----------
Bursalıali aklıma şimdi geldi K60 larda arka lastikte diş kopmaların motorlar çok yüklendiği için lastiğe aşırı hava basımından kaynaklandığını düşünüyorlar. Yani lastiğe fabrikanın izin verdiği maksimum hava basıncından daha fazla hava basılıyor bu da yüklü lastiğin yere temasında esnemesine engel oluyor dişlerde o yüzden ayrılıyor diyenler var. Bir tane kullanıcı (nereliydi hatırlayamadım) lastikten şikayet edenlerle aynı yolu yaptım bilmem kaç onbin km sonra eve döndüm 2000 de evde yaptım diye yazmıştı. Belki biraz dikkat isteyen bir lastik?