aslında bana sorarsan olur emre kardeş.100x90 ile 90x90 arasında bence çok fark yok diye düşünüyorum.
Mevlüt km sana 15.8 kuruşa gelmiş. Fotolar muhteşem, darısı diğer gezilere inşaallah. Selamlar.
İlgilenen arkadaşlara Manku (Mevlüt'ün) telefonu 0554 523 9100
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------
Bursa uma serisindeki Mustafa bana aynı jant üzerine iki artı iki eskiye kadar lastik takılabilir demişti. Yani 100-90-18 yerine 120-110-18 yada yine aynı janta 80-70-18 e kadar lastik takılabilir demişti. Turkish Emre kardesim anlaşılan böbrek problemi bitti ki bahsetmiyorsun.
merhaba;
bayramda bende kırklareline geldim. araba ile istasyonun oraya baktım ama sizin motosikleti göremedim.fuarda anlaşın stantında bilgi almıştım. bu capra deseninde iddalılar.birde ırc olarak bakın sonuçta aynı fabrika. zaman varsa 17"-19" tel jantların temmuz ayında gelecegini söylenmişti fabrika.lastik işi sıkıntı selamlar.
Selam arkadaşlar. Inazuma'mı sattıktan sonra yeniden bir motor arayışına başladım. Rx3i yi gözüme kestirdim
Pekçok video, forum ve yazı okudum. 2016 modellerde tam ecu ve oksijen sensörü arızası giderilmiş derken bir de başımıza bu su eksiltme mi çıktı? Soğutma sıvısının en etkili şekilde görevini yerine getirebilmesi için su-antifriz oranının bildiğim kadarıyla %50-%50 olması gerekiyor. Soğutma sıvısı donma sıcaklığını düşürdüğü gibi, kaynama sıcaklığını da yükseltiyor. Su eklersek -ki neden ekleniyor, nerede kaçak var, bu bir kronik sorun mu?- soğutma sıvısı özelliğini kaybeder. Buna dikkat edilmeli.
Bir de kullanan arkadaşlardan birkaç sorumu cevaplamasını rica edeceğim. 150 küsür sayfa forumun 30-35 sayfasını okuyabildim. Bazen bir sorun gündeme geliyor ve 2-3 sayfa sırf o sorun hakkında konuşuluyor doğal olarak. Bu yüzden forumun tamamını okuyamadım. Sorularım;
1) Çantaların hacmi kaçar litre ve istenildiğinde özellikle yan çantalar demirlerle birlikte sökülebiliyor mu?
2) Bakım aralıkları kaç km de bir? Yağ filtresi kullanılıyor mu?
3) Bakım masrafları ne kadar? Örneğin en son yetkili serviste ne kadar para harcadınız?
4) Yakıt tüketimi kaç lt/100 km. Kuruş hesabı yapmadan tüketim değeri verebilirmisiniz?
Bu soruların cevabınına göre karar vereceğim. Neredeyse internet aleminin tüm rx3i videolarını izledim. Teknik özelliklerini öğrenebildim ama yukarıda yazdığım sorulara cevap bulamadım.
Teşekkür ederim.
Pekçok video, forum ve yazı okudum. 2016 modellerde tam ecu ve oksijen sensörü arızası giderilmiş derken bir de başımıza bu su eksiltme mi çıktı?
Benim motordaki sorun su eksiltmeden değil, radyatör fanının radyatörü delmesinden kaynaklıymış. 1 hafta 10 gün kadar radyatör bekleyeceğiz fabrikadan. Zaten ben de tatile çıkacağım için gelene kadar motorum tamir edilmiş olacak.
Diğer motorlarda su belirgin bir su eksiltme yok diye biliyorum ama emin de değilim.
Bir de 2016 modellerde kağıt değüil metal filtre kullanılıyor. Özkan usta temizleyip yerine takıyor tekrar.
Benim motordaki sorun su eksiltmeden değil, radyatör fanının radyatörü delmesinden kaynaklıymış. 1 hafta 10 gün kadar radyatör bekleyeceğiz fabrikadan. Zaten ben de tatile çıkacağım için gelene kadar motorum tamir edilmiş olacak.
Diğer motorlarda su belirgin bir su eksiltme yok diye biliyorum ama emin de değilim.
Bir de 2016 modellerde kağıt değüil metal filtre kullanılıyor. Özkan usta temizleyip yerine takıyor tekrar.
Cevaplar için teşekkür ederim. Haftasonu bakmaya gideceğim. Beğenip anlaşırsam yakın zamanda almayı düşünüyorum.
Bir de son olarak bir videoda lastiklerin şambrielli olduğu söyleniyordu. Doğru mudur?