Chip tuning de yapabilcez o zaman![]()
Yaparız da kranklar comet gibiyse uğur yedek parçadan, servisler işçilikten paranın dibine vurur :mrgreen:
Chip tuning de yapabilcez o zaman![]()
Hangi motor lastiği yere değmeden bukadar muhabbete konu olmuşturbirde yollara çıksa neler olucak ..
Hortlatmış gibi olacağım ama ne olursa olsun güvenmiyorum ben bu motorsiklete4 senedir 125 mt kullanıyorum, mondial'in diğer çinlilerden iyi olan taraflarını biliyorum(parça desteği,servisi) ama sonuçta çin ! 10.000 km de piston segman attırmak,kısa sürede inanılmaz arızalar vermek bunların huyu,hepsini geçtim Çinlilere güvenmiyorum,güvenenleri de anlamıyorum, bu adamlar aldığınız malın kıymetini yok ettiler, kalite anlayışının içine edip diğer firmaları da kaliteden ödün vermeye ittiler, bu adamlar açık seçik bizi kazıkladılar ve hala iyi motor ya alınır baksana tipine diyebiliyoruz...Bilmiyorum artık bütün Çin mallarına karşı bende alerji oluştu... alırken 2 kere düşünüyorum...(4 senedir anamı ağlatan mt 125imde hurdaya çıktı bu arada !)
yine de 5200 tllik fiyatla cbf250 nin 2. elini tercik sebebi kılmaya devam eder...
gerçi kalite olarak rekabeti kafaya koymuşsa da tebrik ederim kendilerini...
Bir süredir bu topiği takibteyim, anlamadığım Uğur mondial in, çin menşeli, motosikletlerden bukadar şikayetci olunmasına rağmen, neden yeni model girişiminde bulunduğu konusu.Ya gerçekten bu makinalara güveniyorlar, yada milleti aptal yerine koyuyorlar.Tamam yedek parça bulunabilirliğinde ileride olabilirler de, ben kullandığım motoru " nasılsa yedek parçasını şak! diye buluyorum " diye almam.Mesala üstündeki sinyal flaşörü her 1000 km de vibrasyondan bozulup çöpe gidiyorsa olmuyor işte.Büyük konuşmak istemem, ancak geçmişte yaşadığım sorunlardan sonra alacağım "çin malı motor" regal-raptor un bobber modeli olur oda sadece seyretmek için.Bir çok yerde yazılıp çizilmesine rağmen (krank sorunu) bu sınıftaki en uygun seçenek gt 250 gibi duruyor kaldıki 40000 (kırkbin) km dir gv 250 kullanıyorum ve verdiğim parayı tamamen helal ediyorum. Ayrıca "şans işi kardeşim sen 2000 km kullandın makina darma dağın oldu, ben 20000 kullandım hiç bişi olmadı" gibi bi durumuda yok.Evet şu mantıklı nekadar ekmek okadar köfte, ama parçacı ve tamirciye zırt pırt verilecek hamburger kola paraları nolacak![]()
Arkadaşlar su suğutması aklıma takıldı. Diyelim ki İzmir'in yaz sıcağında şehir içinde trafikteyiz. Gördüğüm kadar radyatörde fan yok. Bu araç hararet yapmaz mı şimdi?