Sevgili Levsy
Mondial, bu konuda emin ol ki tamamen iyi niyetli ve yardımcı olmaya çalışıyorlar..
Ama test sürüşü için adamlar beni Denizli'ye yani fabrikaya çağırıyorlar..
Benim ise maalesef 2-3 günümü feda ederek bir Denizli yolculuğuna ayıracak zamanım yok şuan için..
Ben ise buradaki bayilerinden alacağım motorlarla test yapacağımı düşünüyordum..Malesef ki bu olmuyor..Ki neden olmuyor anlayabilmişde değilim.
Neyse, sabredenler için Şubat-Mart ayları gibi tüm yeni motorları (şu an bilinmeyen pek çok yeni model de var) ayrıntılı olarak test etmiş, sabredemeyenler için 1-2 hafta içinde bayilerde olan motorları yüzeysel olarak denemiş olacağım..
Netice bu![]()
Osbourne, bugün yanımda kamera vardı. keşke videoya alsaydık motoru. Motorun makina kısmındaki malzemeyi bilmem ama dıştan görünen işçilik hiç tatmin etmedi beni. 250cc motor için 20 beygir de verimsiz olduğunu düşündürüyor. Tabi tek taraflı değerlendirme haksızlık etmek olur. Fiyata göre değerlendirme yapmak lazım. 250cc sıfır su soğutmalı bir motor için kalite fiyat dengesi tutarlı.
Bir motosikletteki herşeyin motor hacmi ve beygir değerinden ibaret olduğunu düşünmüyorsunuzdur herhalde..
Destronun silindir çapı 55 cm ybr 250 ninki 58 cm..
Sıkıştırma oranları destro da 58.0 ybr 250 de 74.0..
Destro 20 beygiri 8500 devirde ybr ise 7500 devirde veriyor..
Bir motor karşılaştırıldığı diğer motorun ürettiği beygir gücü ve tork değerinde daha yüksek devirde ve daha küçük bir silindir çapıyla ulaşıyorsa o motor çok yakar, az kaçar bir motordur..Burası bir gerçek..:cat:
Destro'yu 250 cc segmentindeki ybr vb. motorlarla kıyaslayıp torku düşük derken bunları inceleyerek konuşmuştum..
Bir racing motor olan gt250r ile kıyaslamak tümüyle tuhaf olur zaten :mrgreen:
Bi üst mesajda arkadaşın karşılaştırdığı motosikletlerin HP değerlerini yazdım sadece.
Bizim Destro çok yakar az kaçar mı yani![]()
Chip tuning de yapabilcez o zaman![]()