arkadaşlar tek karbüratör olayını yaptım metal manifolt ömürlük performans artışı cok hissedilir deerecede yakıt tuketimi yarı yarıya düştü
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------
arkadaşlar tek karbüratör olayı olumlu sonuc vermiştir yapmak isteyenler kesinlikle hiç dülşünmesin manifolt 12 tl karbüratör 35 tl kalyoncu motordan siopariş verdim gercekten kalkıslar cok serileşti püskürtmeli karbüratör alın olmaz diyen tamircilerede inanmayın.tek yapmanız gereken manifoldun baglandıgı saplamaları cıkarıp uzun larını takmak bide gaz teli
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------
tek manifolt yapmayı bikaç tamirciye sordum biri diyor olmaz pistonlar aynı anda sübapları acıyorbiri diyo 200 cc karbüratör kaldırmaz bogazı dar gelir bende sinirlendim manifolt ve karbüratör siparişi verdim gidişi falan cok değişti motorun.emme manifoldu blogundaki saplamaları somun kaynatarak söktüm sonra yerine manifolda göre saplama kesip taktım manifoldla karbüratörü dısarıda birleştirdim takınca birleştirmek zor alt saplamaları manifolduyerine oturttuktan sonra bloga taktım uzun oldugu için ugrastırıyor kaldı tek sorun gaz telinin takıldıgı mesafe yukarıdaki demire cok yakın 2 cm bosluk var buradan gaz telini uygun kıvrımda oraya takmak imkansız klimacıdan 5 cm uzunlıgında ince bakır boru aldım be L SEKLİNDE KIVRIM VERDİM gaz halatı gayet güzel calısıyor ani gazlamalar çift karbüratöre göre cok daha güzel gidişi de öyle ben 130 kmyle gitmek istiyorum dersen 250 yada daha üstü cc karbüratör memesi takabilirsin ama cg 200 cc karbüratör işinizi görecektir.GELELİM TEK KARBÜRATÖRÜN İYİ YANLARINA.ÖNCELİKLE HAVA AYARI YAPMAK TEK VİDA İLE COK KOLAY,SIKIŞTIRILMIS KARBÜRATÖRÜ SOKMEK İÇİN BİRSÜRÜ SEY SÖKMEYE GEREK YOK,MANİFOLD YIRTILDI DELİNDİ DERDİ YOK,CİKLE TELİNİN BAGLI OLDUGU SOL ELCİGİN PLASTİGİ DANDİK KOPUP DURMA DERDİ YOK, CİKLE KARBÜRATÖRÜN ÜSTÜNDE, YAKIT SARFİYATI İNANILMAZ DERECEDE DÜŞÜS GÖSTERDİGİ GÖRÜLMÜŞTÜR.MCT KULLANANLARIN TEK KARBÜRATÖR YAPMASINI İSTERİM BEN CESARET EDİP COGU USTANIN OLMAZ DEMESİNE RAGMEN KENDİM TAKTIM SONRADA GİDİP OLMAZ DİYENLERE GÖSTERDİM AGIZLARI ACIK KALDI![]()
eline sağlık kardeş iyi olacaktır eminim bunu bide ben sorayım yapacak usta varmı