hilhan kardeşim öncelikle bu yağ kaçağı meselesi bütün motorcuların başına dert olan bir durum. Biliyorsun motorun içine konulan yağ miktarına dikkat etmek lazım. Çok yağ konulduğunda pistonların aşağı yukarı hareket etmesinden ve krankın bu yağı büyük bir basınçla çırparak sübap ve eksantirik zincirine kadar püskürtmesinden dolayı motorun boşluk bulduğu her yerinden kaçırma olasılığı var. Önce şu yapılmalı.Yağı tamamen boşalt ve gereği olan miktar kadar yeniden koy azalma varsa takviye et.1,6-1,7 lt arası konulabilir. (Yağı koyan kişi ben zaten o kadar koydum demesine aldanma ben 3 lt yağ koyan susak ustaları gördüm)Eğer buna rahmen yine devame diyorsa hava filtresinin içinde sünger olup olmadığına bak. Silindirlerin altından (karbüratörün alt kısmında) hava filtresine giden deve boynuna benzer bir siyah plastik var onun yerinden çıkıp çıkmadığına bir bak. Motorun altındaki yağ tıpasınını güzelce kurula motoru çalıştır tıpaya bak damla ve kaçırma olmuşmu. Yani, yağın kaçırdığı noktayı önce bul ve yaz sana o şekilde nokta atışı yapıp " şurdan" diyebiliriz. Bekliyorum.